Gerçek Dünya ile Oyunlar Arasındaki Benzerlik

O zaman düşük IQ'lu insanlarda Texture yüklenmezdi direkt, biraz zaman beklerdi görebilmesi için. Düşünsene Alman kalesini falan renderlayacak🤣 Çin'i renderlarken düşüp bayılırdık herhalde.
 
Bir oyunun içinde üretilen yapay zekaya kendinin farkında olmak ve oyunun içinde olduğunu bilmek gibi kavramlar üretilebilir ve kodlanırsa bu yapay zeka kendinin farkında olma ihtimaline kavuşur ama oradan çıkmak gibi bir şansı olabilir mi bilemem. Kendi evreni içersindeyken onunla bağlantı kuran biz dış dünyadakilerden birinin beynini hackleyebilirse ancak dışarı çıkabilir. Bu yolla eğer biz simulasyondaysak ve kendimizin farkındaysak, simulasyon olup olmadığı konusunu düşünebiliyorsak demek ki bize kodlanmış demektir. Bizlere bunu kodlayan dışarda birileri varsa aynı yöntemle öğrenilebilir ama şu an için çok olasılıksız.
 
İnsanın kolları= PC'nin çevre birimleri (klavye, mause, vb.)
Beyin= CPU
Geçici insan belleği= RAM (rastgele erişimli bellek)
Kalıcı insan belleği= HDD, SSD, flash memory
İnsan donanımı (kendi edindiği bilgisi, kültürü, vb.) = PC yazılımlarıyla, işletim sisteminde arşivlenen tüm gizli, erişilmesi imkansız datalar (bilgiler)
Telepatik yolla uzaktan erişim= Wİ-Fİ internet, bluetooth bağlantısı
Göz, kulak, ağız= Web kamera, kulaklık, mikrofon
insanın ayakları= Web browser (İnternet gezgini)
Para babası, insanın asıl mali destek kaynağı= İnternet servis sağlayıcılarıdır bana göre :)
"Mouse"
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ses alan organı insanda kulaklar şeklinde ele alıp bunun PC aksesuarı karşılığını mikrofon, ses veren ağızdaki ses tellerinin PC aksesuarı karşılığı olarak kulaklara takılan kulaklıktaki küçük hoparlörleri bu mantığa göre benzetmiş oldum. Stereo gerçek (hi-fi) ses alıcılı insan modelli stereo mikrofonlu alıcılarda, onun bir büstünde, bu büstün kulaklarına, ayni insanda yer aldığı açıyla veya kulakların arasında yer aldığı ayni uzaklıkla, 2 bağımsız mikrofon yerleştirilir. 3 boyutlu stereo ses, ses veren bir kaynaktan bu büste gelince ayni insan kulağının duyduğu bu ses (faz) farkıyla bu sesi stereo olarak algılar ve bu sesler amfi- kayıt cihazıyla CD veya ses kasetlerine veya dijital hafızalara kayıt edilir. Bu kayıtlar yeniden dinlenince aslının ayni olan stereo sesler (hi-fi) olarak dinlenilmiş olur. Mikrofon ve hoparlör (ses alma/verme benzetmeleri robotlarda da aynidir) dışındaki diğer benzetmeler çok uygun olmamış olabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı