Gereksiz Uyarı Aldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Toprak Aga Yazım yanlışı yapan arkadaşa zaten ceza atıyoruz. Diğer üyenin suçu ise rapor etmemek ve yazım yanlışı olduğunu bile bile alıntılamak. Alıntılamak istiyorsanız o mesajı da düzenleyeceksiniz.
Bu mesaj ciddi mi ya? Toprak aga ne yapıyorsun? Devlet elden gidecek adam hain neden rapor etmiyorsun yoksa sende fetöcü müsün? Ceza ne verdiniz ki bence asın. Çok konuştum galiba bende hain değilimdir inşallah.

Kaba ve ukalaca üslup kesinlikle cezalandırılmalıdır. Yazım yanlışını ise mesajı yazdıktan sonra ufak bir göz atarak kontrol etmek fazla zor olmasa gerek. Aynı şekilde alıntı yapılan mesajı kontrol etmek de. Kurallar ilk zamanlar bana da katı geliyordu, hem de fazlasıyla. Ancak zaman geçtikçe bu kuralların sosyal ilk kurulduğunda değil, zamanla karşılaşılan durumlar sonucu konulduğunu gördüm. Ben şahsen moderatör olsaydım bu kadar fazla şikayet konusu karşısında canım epey sıkılırdı herhalde.

Sonuç olarak, tabii ki hakkınızı arayacaksınız arkadaşlar ancak ''Moderatörler işini cidden iyi yapıyor'' benim kanaatimce.

@sezginex Kuralları sizin için tekrardan hatırlatayım. Linkini de hazır edeyim buyurun.
17. Hatalı mesajı şikayet etmek yerine alıntı yaptığınızda ceza alabilirsiniz. Uygunsuz, silinmesi gereken mesajların beğenilmesi veya rapor edilmemesi nedeniyle de kullanıcı ceza alabilir. Hataları çoğaltmayın.

@sezginex Kuralları sizin için tekrardan hatırlatayım. Linkini de hazır edeyim buyurun.
17. Hatalı mesajı şikayet etmek yerine alıntı yaptığınızda ceza alabilirsiniz. Uygunsuz, silinmesi gereken mesajların beğenilmesi veya rapor edilmemesi nedeniyle de kullanıcı ceza alabilir. Hataları çoğaltmayın.
Haklısın. Ben hata etmişim, kuralları doğru okumamışım(anlık bir sinirle). Konuya gelince, bu madde yine de doğru değil bence :D. Bu arada daha çok dikkat etmeye başladım yazılarıma o kadar da kötü olmayabilir aslında bu ceza sistemi :D (Bu maddeyi hala doğru bulmuyorum :).)

Yaptığım hatalar karşısında bana verilen uyarı ve cezalar sebebiyle imla kurallarına daha çok dikkat eder oldum. Bence bu kurallar, bu forumu diğer forumlardan ayıran önemli özelliklerden biri.

Sanal alem haricinde gerçek hayatta da bir yardım isterken, yardımını istediğiniz kişiye sorununuzu anlaşılır bir şekilde açıklarsınız, değil mi? Şimdi siz burada "Ben bu konu hakkıbda yardım istiyorum" diye yanlış yazarsınız ancak gerçek hayatta "hakkıbda" diye değil, "hakkında" diye söylersiniz, değil mi? Burada da aynı mantık.

Noktalama İşaretlerinden Sonra Boşluk Bırakın.
Türkçe Kurallarına Uymayan Mesaj.
Birden Fazla Cümleyi Tek Cümle Olarak Yazmayın.

Şu an benim aldığım cezalar bunlar.:penguen:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığım hatalar karşısında bana verilen uyarı ve cezalar sebebiyle imla kurallarına daha çok dikkat eder oldum. Bence bu kurallar, bu forumu diğer forumlardan ayıran önemli özelliklerden biri.

Sanal alem haricinde gerçek hayatta da bir yardım isterken, yardımını istediğiniz kişiye sorununuzu anlaşılır bir şekilde açıklarsınız, değil mi? Şimdi siz burada "Ben bu konu hakkıbda yardım istiyorum" diye yanlış yazarsınız ancak gerçek hayatta "hakkıbda" diye değil, "hakkında" diye söylersiniz, değil mi? Burada da aynı mantık.

Gerçek hayatta yardım istersem yeri gelir "Gardaş bana şu hususta yardım et yav" derim veya bana öyle bir istek gelir. Burada öyle bir lüksümüz yok :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı