GIBIRNET Geçiş serüveni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle herkese iyi sosyaller.
Bu gün yerel firma olan GIBIRNET firmasına Türknet firmasından geçiş işlemlerini başlattım. 48 saat içerisinde geçiş yapılacağını söylediler. Birçoğumuzun muzdarip olduğu müşteri hizmetleri kalitesine değinmek istiyorum. İlk izlenimlerim müşteri hizmetlerinin teknik bilgiye sahip olduğu ve standart cevaplar vermediği. Konuyu açma sebebim yerel firmalara ne kadar şans verilebilir ve ne kadar hizmet alınabilir bunu görmek için. Şu anda Türknet hat değerlerimi ve oynadığım iki oyunun sunucuna tracert yaptığımda aldığım değeri paylaşıyorum. Sağlayıcı değiştiği zaman aynı IP adreslerine tekrar test yapacağım ve sonuçları tekrar paylaşacağım. Şimdilik hoş kalın, esen kalın.
hat değerleri.png
Türkiye sunucu.png
Frankurt.png
gameforce.png
valve sunucu.png

Merak ettim bende açıkcası ping değerlerini. Benim de Türk Telekom'da 8 Mbps uploaddım var. Niye daha üstünü vermıyorlar :(.
Sağlayıcılar ve BTK ortak kararı olarak upload hızlarını belirliyorlar.
Arkadaşlar tekrar merhaba.
Geçiş işlemi beklediğimden çok çok erken tamamlandı. 13:55 saatinde dilekçeyi whatsapp üzerinden gönderdim ve 5 saatte geçiş işlemi tamamlandı. Açıkçası şaşırdım bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum. 35 Mbps paketlerine geçiş sağladım ve ücretlendirmesi 70 TL oldu. Yeni sağlayıcı ile aldığım ping değerlerimi paylaşıyorum.
gıbır.png
gıbır 2.png

İnternet'iniz iyi güle güle kullanın bu arada IP adresiniz görünmüş fotoğrafları kaldirmanızı öneririm.

Pingin artmış bu arada.
Valve sunucusunda evet bir nebze ping artışı bulunuyor. Firmanın söylediğine göre 8 temmuzda hub noktasını değiştirecekmiş. Genel ping olarak dahada düşüş yaşanacağını beyan ediyor. Ayrıca mart 2021 tarihine kadar sabit fiyat garantisi ile 70 TL ye 35 Mbps kullanacağım. Türk net ve Türk telekom fiyatlandırması yanında büyük bir artısı sağladı bana. Valorant oyununda Türknet ile 30-32 ping sabit alırken şu anda 18-20 sabit ping alıyorum. Mükemmel firma yok sonuçta hepsinin birazda olsa kusuru bulunur. 👍

Valve sunucusunda evet bir nebze ping artışı bulunuyor. Firmanın söylediğine göre 8 Temmuz'da Hub noktasını değiştirecekmiş. Genel ping olarak daha da düşüş yaşanacağını beyan ediyor. Ayrıca mart 2021 tarihine kadar sabit fiyat garantisi ile 70 TL'ye 35 Mbps kullanacağım. TürkNet ve Türk Telekom fiyatlandırması yanında büyük bir artısı sağladı bana.

8 Temmuz'da da tekrar atabilir misin? Bende taahhütsüz tüm firmaları tek tek deneyeceğim. Baktım sallıyorum gibirnet iyi ping değerleri verir onda kalırım.

Valve sunucusunda evet bir nebze ping artışı bulunuyor. Firmanın söylediğine göre 8 Temmuz'da Hub noktasını değiştirecekmiş. Genel ping olarak daha da düşüş yaşanacağını beyan ediyor. Ayrıca mart 2021 tarihine kadar sabit fiyat garantisi ile 70 TL'ye 35 Mbps kullanacağım. TürkNet ve Türk Telekom fiyatlandırması yanında büyük bir artısı sağladı bana. Valorant oyununda TürkNet ile 30-32 ping sabit alırken şu anda 18-20 sabit ping alıyorum. Mükemmel firma yok sonuçta hepsinin birazda olsa kusuru bulunur. 👍

Ben bursada yayın açarken VDSL2 İnternet'e o kadar ping alıyorum. 8 Temmuz'dan sonra atarsan bir bakarım bende o firmaya. Bu arada sen nerede oturuyon?

Merhabalar, an itibarıyla memnuniyet durumunuzu ve ping durumunuzu öğrenebilir miyim?
Memnuniyet durumunu sınıflandırmak gerekirse;
1. Hizmet kalitesi 9/10
2. Teknik destek 10/10
3. Fiyatlandırma 10/10
Ping durumu Türkiye standartlarında şu anda. Kayseri'de ikamet ediyorum. İstanbul sunucularına 28-32, avrupa sunucularına 65-80 arasında ping durumum var. Firmanın Türkiye geneli altyapıyı aktif kullanması ile düşüşler olacağı beyan ediliyor. İleriki dönemlerde kullanıp deneyimleyip göreceğiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı