GIBIRNET incelemesi

Hepinize merhabalar,

TurkNet ile başlayıp Telekom ile devam eden süreçte şimdi yapılan bağlantı sonrası Gıbır'a bakacağız. Telekom ve Turknet'in gereksiz pop noktası pingleri sonrası denemeye karar vermiştim. Hemen değerlere geçelim.

    • G-NET Fiber(VDSL) 100 Mbps'ye kadar olan tarife. Altyapım maksimum 70 görüyordu. Ufak detaylara takılmıyorum.

  • Hat değerlerim
Ağ.png

  • Speedtest
Speed.png

  • CS:GO
csgo ping.png


  • Valorant
Valo.png

  • LoL
LOL.png


Şu an aldığım ping değerleri diğerlerine göre çok çok iyi. 2-3 günlük testin ardından problem olmaz ise TT'yi kapattıracağım.

Turknet ve Telekom ile karşılaştırmak için buraya göz atabilirsiniz.
 
Müşteri hizmetleri nasıl? Bir ara bir forumda müşterilerinden birine uygunsuz bir üslupla resmen "Beğenmiyorsanız abonemiz bol, çekip gidin." demişlerdi. O günden beri saçma bir firma gözüyle bakıyorum.

Düzenleme: Sanırım konu bizde açılmıştı veya aynısını burada da açmışlar. Buldum.


Twitter hesabı bile kapatılmış. :D
 
Bu aralar çok değişik ping veriyor. 50 Mbps ile 25 alıyorum ben. Gerçi hızla ne kadar alakası var tartışılır. Yine de yüksek bir değer.

Sunuculara uzaklığı ile ilgili galiba hocam. Gaziantep'ten İstanbul'a veri göndermek zor olsa gerek :)
 
Türkiye sunucularında 30 ping biraz yüksek gibi. Hangi ilde ikamet edip 30 pinge iyi diyorsunuz merak ettim. Tracert atsanız bir de onlara bakalım, kullanılan omurgayı merak ettim.

Ben de aynı sizin gibi ISS'leri tek tek dolaştım. En iyi pingleri Türknet verdi. Nextdns ile kullanıyorum, serverı da İstanbul'da olduğu için pingler çok iyi. Vdsl olmasına rağmen fibere çok yakın pingler alıyorum 2 senedir.
 
@Tim Telefon üzerinde konuştuğum bay diğer sağlayıcılara göre çok daha bilgiliydi ve neyin ne olduğunu biliyordu. Kurumsal firmada olmaması gereken şeyler olmuş, gerekli işlemi yapmışlardır. Burayı beğenmeyene bizde diyoruz çıkış sağ üstte diye:)

@Lodge Kayseri/İstanbul için normal :) Geçen sene askere gitmeden önce Superonline ile 25-30 arası değerleri alıyordum ve pandemi felan yoktu. Şimdi ekstra bir yoğunluğa göre bu değerler çok iyi. Diğer sağlayıcılar İstanbul 45, yurtdışında 100 civarı alıyordum.

@Eryd "Request timed out." kaynaklı yüksek çıkıyor galiba. Biraz önce LoL'de bir problem yaşamadım. 30 ping civarında takıldı.

1610811300624.png


İstediğiniz yer olursa ping atabilirim.
 
Hız iyi ama ping yüksek 40 Mbps'lik Telekom internetiyle 15 ms alıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı