Gigabyte 5700XT düşük FPS

kubitos

Hectopat
Herkese selamlar, ilk defa konu açıyorum umarım yanlış yere açmamışımdır. İlk başta belirtmek isterim ki sadece PUBG oynuyorum. Ekran kartımın Benchmark testlerine bakınca benim aldığım FPS'nin yüzde 40 gibi daha fazla FPS aldıklarını fark ettim. Ayrica ekran kartı kullanımı yüzde 40'larda 50'lerde. 120 FPS alırken birden 80'e inebiliyorum. Bunun sebebi nedir ve nasıl çözümleyebilirim? Simdiden teşekkür ederim.

Sistemim;

Işlemci: AMD Ryzen 5 2600X
Ekran kartı: Gigabyte 5700XT 3 fanlı model
RAM: Kingston Hyper X 16 GB 3000MHz DD4 tek slot
Ana kart: MSI B450 tomhawk
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 80+ 600W

Neyi değiştirmem gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum saygılar, sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selamlar, ilk defa konu açıyorum umarım yanlış yere açmamışımdır. İlk başta belirtmek isterim ki sadece PUBG oynuyorum. Ekran kartımın Benchmark testlerine bakınca benim aldığım FPS'nin yüzde 40 gibi daha fazla FPS aldıklarını fark ettim. Ayrica ekran kartı kullanımı yüzde 40'larda 50'lerde. 120 FPS alırken birden 80'e inebiliyorum. Bunun sebebi nedir ve nasıl çözümleyebilirim? Simdiden teşekkür ederim.

Sistemim;

Işlemci: AMD Ryzen 5 2600X
Ekran kartı: Gigabyte 5700XT 3 fanlı model
RAM: Kingston Hyper X 16 GB 3000MHz DD4 tek slot
Ana kart: MSI B450 tomhawk
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 80+ 600W

Neyi değiştirmem gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum saygılar, sevgiler.
5700xt için 650w PSU öneriliyor ve 2600x büyük ihtimalle 5700xt yi besleyemiyor.

İşlemci ekran kartını besleyemiyor. Ayarları yükseltin. Yine besleyemezse işlemciye OC yapın veya en az R5 3600 gibi bir işlemciye geçin.RAM'leride Dual yapın.
Merhabalar. Tamamen bilgi için soruyorum. Bir çok sistem önerisinde, R5 2600, 5700 XT'li sistemleri çok rahat besler diye tavsiye ediliyor, cidden R5 2600 besleyemez mi?

Merhabalar. Tamamen bilgi için soruyorum. Bir çok sistem önerisinde, R5 2600, 5700 XT'li sistemleri çok rahat besler diye tavsiye ediliyor, cidden R5 2600 besleyemez mi?
Besler aslında ama kart tam performansına ulaşamaz dediğim gibi kart için 650w PSU öneriliyor ve aynı zamanda tek kanal ram kullanıyorsunuz.

Kardeşim birincisi AMD 2600x ve Rx5700xt ile 1080p çözünürlükte verim alamassın. Işlemci ekran kartını yeterince besleyemez. 1440p de işler değişir ama. İkincisi 5700xt ekran kartlarının çektiği watt değeri çok fazla psu 650 watt yapman gerekebilir. Üçüncüsü AMD sistemlerde her zaman dual channel tel kite göre daha iyi performans verir. Sen öncelikle ramı x2 yapmayı dene.

1080P'de besleyemez. AAA oyunlar için kullanıcaksa idare edebilir. Ama karttan tam verim alamazsınız. Kendim bizzat denedim.

Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim. Dual RAM yaptım ve işlemcime OC işlemi gerçekleştirdim. Şu an bir problemim bulunmamakta.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı