Gigabyte A520M S2H sistemde 2x8 GB RAM'lerde uyuşmazlık

dnzgrkn07

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2013
Mesajlar
78
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Kısa bir süre önce anakart ve işlemci değiştim. Daha önceki sistemim Gigabyte H270-GAMING 3 anakart kullanıyordum, HyperX Fury 2400MHz 8 GB RAM ve yanında AliExpress'ten aldığım yongxınsheng 8 GB 2600 MHz RAM takılıydı ve sıkıntısız kullanıyordum.
Lakin işlemci değişikliğine gidip Ryzen 5600X ve anakart olarak Gigabyte A520M S2H'ye geçtiğimde bilgisayarı başlattığımda Windows yükleme ekranında takılmaya başladı. İlk önce anakart chipseti değişti format atmalıyım sanırım diye düşünmüştüm ama sorunun RAM'i söktüğümde çözüldüğünü fark ettim.
Daha önce beraber kullandığım bu RAM'ler neden anakart ve işlemciyi değiştirdiğimde sorun çıkarmaya başladı ve çözebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri teker teker dene. Eğer birisi uyumsuz ise belli olur.
Memtest ile RAM'leri test et.
Anakart ve işlemci değiştirdikten sonra sürücüleri güncellediniz mi? Böyle durumlarda en iyisi temiz kurulum yapmaktır.
 
Kardeşim RAM'lerin frekansı
Gecikme değeri.
Aynı marka ve aynı model olması çok önemli aynı değillerse eğer sistemin ya hiç acilmiycaktir ya da acildigi anda mavi ekran verecektir.
 
Hocam, farklı bellekler her zaman sorunsuz çalışmayabilir. Şans işi. Yeni sisteme geçiş sonrası en iyisi temiz kurulum yapmaktır. BIOS güncellemesi yapın ve Chipset sürücüsünü yükleyin. Daha sonra deneyin. Hala uyumsuzluk varsa, Kit RAM alın derim.
 
Daha önce aynı sistemde kullanıyordum uyumsuz olan AliExpress'ten almış olduğum marka.
Merak ettiğim konu neden diğer anakartımda sorunsuz kullanabiliyordumda bu anakartımda niye kullanamıyorum. RAM'ler arasında uyum problemi olduğunu sanmıyorum daha önce beraber kullanıyordum. BIOS ve Chipset güncellemesini yaptım.
 
Dediğim gibi hocam. Her zaman tutmayabilir.
 
Şu an HyperX 8 GB 2400MHz sürümünü kullanıyorum tek slot OC ile 3000MHz'ye çektim

CL15 HX424C15FB3/8​

Modeli olarak geçiyor sanırım yanına

CL16 HX432C16FB3/8​

3200MHz olan modelini takıp beraber kullanabilir miyim bir sıkınıtı çıkar mı?
 
Çıkabilir hocam. Aynı değerlerde veya Kit RAM olursa daha iyi olur.
 
Hocam şu an bütçem yetmiyor kit RAM almaya
Dediğim gibi önceki anakartta CL15 HyperX'in yanında CL16 RAM kullanıyormuşum ve sıkıntı çıkmamış bana kalırsa anakartımla ilgili bir problem oldu bahsettiğim RAM'de HyperX'te bu sıkıntıyı yaşıyacağımı sanmıyorum lakin net bilgi verebilecek biri varsa sevenirim.
+ Ramlerin 17-17-17-35 tarzı timing ayarı gibi bir şey var örnek olarak yazdım bu ayarı tam olarak ismini bilmiyorum bu rakamları 2 ram için aynı yaptığımda sorunsuz bilgisayarım açıldı aynı sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı