Gigabyte Aorus 15P KD Gaming Laptop İncelemesi ve Deneyimlerim

Gigabyte'ın halt etmesi işte...
Yazılım biriminin başındaki elamanı bulup bi güzel kaşımak lazım.
Hayır hayır bahsettiğim modeller Gigabyte değil, ikisi de Lenovo Gigabyte'ın eksiği mux switch olmayan modelde sadece iGPU seçeneğini sunmaması. Belki yeni BIOS'ta olabilir ya da unlock BIOS yaptırılınca çıkıyordur, zaten çok kısıtlı kendi BIOS'u.

Ben de bu cihazı aldım. Bazı yerlerde Wi-Fi kötü diyorlardı. Oyunlarda çok rahatsız ediyor mu sizi. Şimdi benim internetim çok iyi değil modem de eski acaba ondan olabilir mi? Wi-Fi'den Valorant filan oynadınız mı hiç? Kablo çekmem çok zor.

Gigabyte Mux fark etmeksizin o seçeneği sunmuyor.
Ben Bios unlock yaptım. Unlock edilmiş Bios seçeneklerinde bile öyle bir ayar yok.

Bios değil EC 'nin (Embedded Controller) firmware (donanım yazılımı) ona göre yapılmış olmalı.
Nvidia optimus ya da mux ile GPU seçimi arkaplanda çok fazla gereksinime ihtiyaç duyuyor.
Nitekim optimus ya da mux olan cihazlarda harici grafik kartını sistem isterse komple kapatabiliyor. Bu olayı kullanıcıya bırakma seçeneği koyanlar var. Firmalar için zor bir olay değil kesinlikle ama eğer ayar yoksa son kullanıcının da bir şekilde ayarı eklemesi çok zor.

Ayrıca Gigabyte'ın bios ya da ec güncellemesi verdiği filan yok. Rezalet bir satış sonrası desteği var. Adam akıllı kendi yazılımlarını bile güncellemiyor. Yeni model çıktığı an eskisinin pabucu dama atılıyor.
Gigabyte ekran kartı ve anakart yıllarca kullandım. Laptop alırkende marka ismine güvenerek aldım. Keşke almasaydım dedirtmedi çok şükür ama iyi ki almşım da demek benim içimden gelmedi.
Donanımı iyi. Malzeme kalitesi iyi. Yazılımı ve desteği rezalet!

Ben bi sıkıntı yaşamadım 15G KC ile.
Bilgisayarı alalı 1 yılı bir hafta geçti. Genelde kablolu bağlantı ile kullandım ama kablosuz kullandığım zamanlar hiç sıkıntı yaşamadım. Kablolu kullanırkende cihaz sürekli hotspot modunda kullanıldı. Bağlanan cihazlarda da bir kopma, hız düşüşü vs belirten olmadı.

500. mesajım olmuş bu mesaj

Son düzenleme:
Bu cihazı kullanan arkadaşlara bir sorum var. Benim adaptörden cızırtı sesi geliyor. Fişten çekince sanki boşaltım yapıyormuş gibi daha çok geliyor. Siz de böyle bir durum var mı?

Hocam konu ile alakasız olacak belki ama ben de 3070'lik modelini almayı düşünüyorum fakat garanti konusunda geçmişte ciddi sıkıntılar yaşadığım için teknik servise önem veriyorum gigabyte laptopların teknik servisi hakkında pek bir bilgi bulamadım acaba kitapçıkta hangi firma yazıyor bilgi verebilir misiniz artık hemen hemen çoğunu bildiğim için fikir edinmiş olurum.

Arena Bilgisayar.

Benim bir bilgim ya da deneyimim yok bu firma hakkında. Nasıl, iyiler mi?

Arena bilgisayar olduğuna emin misiniz hocam. Benim 15p kd modelinin kutusunda endeks bilişim etiketi mevcut.

Arena bilgisayar olduğuna emin misiniz hocam. Benim 15p kd modelinin kutusunda endeks bilişim etiketi mevcut.
Ben 15G KC kullanıyorum.
Garanti belgesinde Arena Bilgisayar yazıyor.
İncehesap üzerinden almıştım. Kutu üzerinde Oksid Bilişim etiketi var. İncehesap üzerinden ne aldıysam Oksid Bilişim yazıyor zaten. Garanti belgeleri üzerinde bulunan firma isimleri farklı oluyor ama.

Garanti belgesinin neresinde yazıyor? Seri numarası sorguladığımda endekste de arenada da çıkmadı. Garanti belgesinde de her ingilizce, firma adı göremedim.

Garanti belgesinin neresinde yazıyor? Seri numarası sorguladığımda endekste de arenada da çıkmadı. Garanti belgesinde de her ingilizce, firma adı göremedim.
Garanti belgem Türkçe. Önünde de arkasında da kocaman Arena Bilgisayar logosu mevcut.
Kutu üzerinde de Oksid Bilişim etiketi mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…