Gigabyte Aorus Ultra X570 Anakart nasıldır?

Arkadaşlar almayı düşündüğüm bir anakart. Eğer aranızda kullanan varsa, görüşlerini bekliyorum. Düşündüğüm MSI Pro Carbon stoklarda olmadığı için bu anakarta yöneldim. Doğru düzgün kullanıcı yorumu bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş zaten X570 çipsetli bütün anakartlar PCIe 4.0 teknolojisinden ötürü pahalı olacağı önceden konuşuluyordu. Yapacak bir şey yok. Aldın mı bir kere al sağlamını al. Ne demiş atalarımız: Al malın iyisini çekme kaygısını.

Hocam bütçeyi zorluyorsa eğer harici WIFI kartı ve bluetooth alıp kullanabilirsiniz. B450 bile yeterli olacaktır size fakat benim gibi x570 olsun diyorsanız daha alt modellerine bakabilirsiniz.
Aslında zorluyor derken 2.000 TL'ye kadar zaten çıkacaktım ama bunun için 250 TL daha koymak gerekiyor. 2.250 TL Sinerji'de. Wifi, BT harici olarak almak istemiyorum açıkçası, aynı fiyata denk gelir. Sistemi 6 yıllık bir aradan sonra değiştirdiğim için X570 tabanlı olmayan anakartı almam doğrusu. Güncel olmasını isterim. İlk kez AMD işlemci kullanacağım. Güzel bir hoş geldin olsun :)
Kardeş zaten X570 çipsetli bütün anakartlar PCIe 4.0 teknolojisinden ötürü pahalı olacağı önceden konuşuluyordu. Yapacak bir şey yok. Aldın mı bir kere al sağlamını al. Ne demiş atalarımız: Al malın iyisini çekme kaygısını.
Ben de öyle düşünüyorum. Başka alternatif göremezsem, alacağım.

Aslında zorluyor derken 2.000 TL'ye kadar zaten çıkacaktım ama bunun için 250 TL daha koymak gerekiyor. 2.250 TL Sinerji'de. Wifi, BT harici olarak almak istemiyorum açıkçası, aynı fiyata denk gelir. Sistemi 6 yıllık bir aradan sonra değiştirdiğim için X570 tabanlı olmayan anakartı almam doğrusu. Güncel olmasını isterim. İlk kez AMD işlemci kullanacağım. Güzel bir hoş geldin olsun :)
Çok güzel bir seçim olmuş. 3xxx serisinin şuan boşta yüksek voltaj muhabbeti var 45 50 dereceleri görebilirsin. Canını sıkmasın düzelir yakında.

X570 le güzel bir hoşgeldin olamayacak maalesef.
Biraz sabretmek ve BIOS ların gelişmesini beklemek gerekiyor.
Şu anda çalışmıyor mu? Çalışıyor fakat bazı ufak tefek sorunlar var.
Boşta voltaj değerleri yüksek, RAM uyum sorunları var, açılış takılma sorunları var.
2-3 hafta içinde BIOS lar güncellendikçe çözülür.

Bilginiz olsun da sonra hüsran yaşamayın.
Güncellemeleri en hızlı yapan markalar Gigabyte ve Asrock.

Çok güzel bir seçim olmuş. 3xxx serisinin şuan boşta yüksek voltaj muhabbeti var 45 50 dereceleri görebilirsin. Canını sıkmasın düzelir yakında.
Maalesef o olaylardan haberim var. İnşallah yakın zamanda düzelir :(
Eğer acelen yoksa biraz bekle derim. Belki indirime filan girerse 150-200 TL kadar paran cebinde kalabilir.
Mevcut kullandığım sistemime talipler olduğu için bugün, yarın satılır. Satıldığı anda bilgisayarsız kalacağım. O yüzden direk yerine koymam gerekiyor.
X570 le güzel bir hoşgeldin olamayacak maalesef.
Biraz sabretmek ve BIOS ların gelişmesini beklemek gerekiyor.
Şu anda çalışmıyor mu? Çalışıyor fakat bazı ufak tefek sorunlar var.
Boşta voltaj değerleri yüksek, RAM uyum sorunları var, açılış takılma sorunları var.
2-3 hafta içinde BIOS lar güncellendikçe çözülür.

Bilginiz olsun da sonra hüsran yaşamayın.
Güncellemeleri en hızlı yapan markalar Gigabyte ve Asrock.
Bahsettiğiniz sorunları tecrübe ederek mi uyarıda bulundunuz? Voltaj değerleri konusunda bilgim vardı fakat takılma sorunlarını hiç duymadım. Sanıyorsam siz de Gigabyte Aorus'lardan öneriyorsunuz, güncellemeleri hızlı yaptıkları için. RAM olarak 16GB (2x8) Gskill Gold Royal CL 18 3600 Mhz almayı düşünüyorum. Uyum sorunu yok galiba onda, emin değilim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı