Gigabyte B450M-H ile overclock nasıl yapılır?

MuhammetTK0

Decapat
Daha fazla  
Anakart
Gıgabyte B450M-H
İşlemci
Ryzen 5 5600
İşlemcime overclock yapmak istiyorum ama aşağıdaki hız aşırtma yazan yerden yapmaktan başka bir şey bilmiyorum.

resim_2024-07-01_133946894.png

İşlemciyi buradaki hız aşırtmayla yapsam olur mu veya başka şekilde mi yapılmalı?
Yeni bir soğutucu aldığım için denemek istiyorum.
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.

İşlemcime overclock yapmak istiyorum ama aşağıdaki hız aşırtma yazan yerden yapmaktan başka bir şey bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2238247

İşlemciyi buradaki hız aşırtmayla yapsam olur mu veya başka şekilde mi yapılmalı?
Yeni bir soğutucu aldığım için denemek istiyorum.
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
overclock hakkında bilginiz yok ise pek uğraşmayın. Otomatik olarak işaretleyebilirsiniz sorun olmaz.

Global C-state Control kapatın. Gigabyte BIOS Türkçe oluyordu, isterseniz Türkçe yapın. Çipset kısmına gelin bakayım. Voltaj ayarları Auto'da dursun. Ayrıca statik OC mu yapacaksınız yoksa PBO mu? Statik yapacaksanız dynamic Vcore 90 yapın, clock Ratio'yu 4.7 deneyelim, soğutucu sağlam kaldıracağını düşünüyorum. VRM'ler fazla ısınabilir anakartınızın MOSFET soğutucuları yoktu galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Global C-state Control kapatın. Gigabyte BIOS Türkçe oluyordu, isterseniz Türkçe yapın. Çipset kısmına gelin bakayım. Voltaj ayarları Auto'da dursun. Ayrıca statik OC mu yapacaksınız yoksa PBO mu? Statik yapacaksanız dynamic Vcore 90 yapın, clock Ratio'yu 4.7 deneyelim, soğutucu sağlam kaldıracağını düşünüyorum. VRM'ler fazla ısınabilir anakartınızın MOSFET soğutucularu yoktu galiba.

Hocam BIOS'a girmeden AMD Ryzen Master'dan yapsam sorun olur mu yoksa BIOS'tan yapmak daha mı iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Global C-state Control kapatın. Gigabyte BIOS Türkçe oluyordu, isterseniz Türkçe yapın. Çipset kısmına gelin bakayım. Voltaj ayarları Auto'da dursun. Ayrıca statik OC mu yapacaksınız yoksa PBO mu? Statik yapacaksanız dynamic Vcore 90 yapın, clock Ratio'yu 4.7 deneyelim, soğutucu sağlam kaldıracağını düşünüyorum. VRM'ler fazla ısınabilir anakartınızın MOSFET soğutucularu yoktu galiba.

Hocam dediğiniz gibi yaptım şimdi test etmek için hangi programı önerirsiniz?

Cinebench R23 yapalım. 4.7 GHz +90 mı yaptınız?

Hocam kusura bakmayın Technopat yazım yanlışından uyarı verdi yazamadım.
Dediğiniz gibi 4.7GHz +90 yaptım.
Cinebench R23 testinde çoklu çekirdek testini başlattığım zaman bir kere PC direkt yeniden başladı. Tekrar denediğimde ise uygulamanın kendisi kapanıyordu.
Tekli çekirdek testini çok hatırlamıyorum ama i7 11700K'nın bir tık altındaydı.
Sıcaklık değerleri 55 dereceyi geçmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı