Gigabyte B450M SİSTEMDE 2.4GHz USB düzgün çalışmıyor

erdmoks

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
RTX 4060
Anakart
Gigabyte B450M
Arkadaşlar merhaba. BitFenix kasa bir bilgisayarım var. Sebebini bilemediğim için buraya danışıyorum. 2.4GHz USB bağlantılı mouselarda takılma oluyor. Sebebi nedir? Bilgisi - deneyimi olan aktarabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolu ise diyebileceğim bir şey yok. Fakat kablosuz ise modemin yakınlığından kaynaklı olabilir uzaklaştırıp deneyin, modem yakında değilse wifi kartı gibi modülleri çıkartıp deneyin. Çoğu zaman böyle çözmüştüm.

+ olarak bir de modeminizi panelden 2.4ghzden 5ghzye çekmeyi deneyin.

Kablolu ise diyebileceğim bir şey yok. Fakat kablosuz ise modemin yakınlığından kaynaklı olabilir uzaklaştırıp deneyin, modem yakında değilse wifi kartı gibi modülleri çıkartıp deneyin. Çoğu zaman böyle çözmüştüm.

+ olarak bir de modeminizi panelden 2.4ghzden 5ghzye çekmeyi deneyin.
Hocam mouse'lar kablosuz / usb bağlantılı. İnternete ethernet üzerinden bağlıyım, wifi kartı yok. Bütün portları denedim ancak değişen bir şey olmadı. Sorunun kasadan kaynaklı olması muhtemel geliyor bana. Ama anakartlarda da böyle bir soruna sebep verebilir mi bilmiyorum

Hocam mouse'lar kablosuz / usb bağlantılı. İnternete ethernet üzerinden bağlıyım, wifi kartı yok. Bütün portları denedim ancak değişen bir şey olmadı. Sorunun kasadan kaynaklı olması muhtemel geliyor bana. Ama anakartlarda da böyle bir soruna sebep verebilir mi bilmiyorum
Anakartlarda veri iletimi hızı düştüyse olabilir fakat düşük bir ihtimal.
Usb direkt anakarta mı bağlı yoksa kasanın portlarına mı bağlı?
Evde wifi kullanan bir telefon varsa kablosuz kullanırken klavyeniz ve wifi da yine çakışacaktır dediğim gibi 5ghzye almayı deneyin.

Anakartlarda veri iletimi hızı düştüyse olabilir fakat düşük bir ihtimal.
Usb direkt anakarta mı bağlı yoksa kasanın portlarına mı bağlı?
Evde wifi kullanan bir telefon varsa kablosuz kullanırken klavyeniz ve wifi da yine çakışacaktır dediğim gibi 5ghzye almayı deneyin.
Anladım dediğinizi. Usb'nin anakartta da sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum. Ya da almış olduğum mouse da sorunlu olabilirdi. Evde birkaç mouse daha var ama kasanın portlarında onlar sıkıntı çıkartıyor. Ancak bu cihazları laptopumda sorunsuz kullanabiliyorum. Yani sorunun kaynağının internet olduğunu düşünmüyorum. Bunu biraz daha soruşturayım en iyisi. Teşekkür ederim desteğiniz için

Arkadaşlar merhaba. USB kullanılmayınca gücü kesen ayarları kapattım ancak düzelmedi. Sorunun anakartta olma ihtimali nedir? Böyle bir sebepten dolayı bilgisayarımda bluetooth adaptör ve kablosuz mouse kullanamıyorum. Dolayısıyla, bluetooth adaptörle bağlandığım bütün cihazlar da sorunlu. Yok mu bunun çaresi :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı