Çözüldü Gigabyte GTX 1660S OC ile R5 1600 nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Arkadaşlar linkini attığım ekran kartı nasıldır ve Ryzen 5 1600 AF ile darboğaz yapar mı?

Çözüm
İtopya'da da yok. :) Bence 975TL 1600AF'ye verilmez. Benim linkini attıklarım daha mantıklı en olabilirsiniz.
Sinerji’de şuan stokta yok ama İtopya ile karşılaştırınca R5 975, 3300 X ise 1.073.80.
Bu arada Sinerji uygun fiyata satiyor ya esit yada ucuz 3600 modeli ile 1660S modellerin fiyatlarina bakin isterseniz.
Benim attığım 1660 Super daha ucuz. Ayrıca satıcısı da gayette güvenilir, tabii eğer yorumlarını okursanız... Ve arkadaşın bütçesi kısıtlı ki 1600 AF soruyor, 3600 alıp üstüne soğutucuya da para harcaması gerekir ki zaten o kadar rahat bütçesi olsa bize sormazdı herhalde?

GTX 1660S ile Ryzen 5 1600 AF darboğaz yapmaz.
(Parçaları tek bir yerden almak istiyorsanız sürprizbozan'ı okuyabilirsiniz.)

Ryzen 3 3300X teknik olarak daha iyidir ama stokta yoksa 1600 AF yeterlidir.

Palit kötü bir marka değildir ve soğutma konusunda başarılıdır.
Gigabyte da kötü bir marka değildir ve soğutma konusunda başarılıdır.
Sinerji'de aralarında çok bir fiyat farkı yok ben Gigabyte tercih ederdim.

(Gigabyte markası destek konusunda başarılı. Palit'in nasıl destek sağladığını bilmiyorum.)

GTX 1660S ile Ryzen 5 1600 AF darboğaz yapmaz.
(Parçaları tek bir yerden almak istiyorsanız sürprizbozan'ı okuyabilirsiniz.)

Ryzen 3 3300X teknik olarak daha iyidir ama stokta yoksa 1600 AF yeterlidir.

Palit kötü bir marka değildir ve soğutma konusunda başarılıdır.
Gigabyte da kötü bir marka değildir ve soğutma konusunda başarılıdır.

(Gigabyte markası destek konusunda başarılı. Palit'in nasıl destek sağladığını bilmiyorum.)
Arkadaş bütçesini dengeleyebilsin diye Palit önerdim. Bir de fanları çok güzeldir. Ayrıca One-Click OC özelliği de vardı sanırım. 3300X aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. Hatta farkı hissettirir bile... Bu arada darboğaz yapar demedim. 1600 AF en fazla 2060 besleyebilirken 3300X 2060 Super-2070 besleyebilir...

Arkadaş bütçesini dengeleyebilsin diye Palit önerdim. Bir de fanları çok güzeldir. Ayrıca One-Click OC özelliği de vardı sanırım. 3300X aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. Hatta farkı hissettirir bile... Bu arada darboğaz yapar demedim. 1600 AF en fazla 2060 besleyebilirken 3300X 2060 Super-2070 besleyebilir...
Palit markası kötü bir marka değildir ama kullanmadığım ve tecrübe sahibi olmadığım için tavsiye edemem.

Ryzen 3 3300X'in fiyat farkına değmeyeceğini belirtmedim. Stokların gelmesini beklemek istemiyorsa Ryzen 5 1600 AF'ın yeterli olacağını belirttim.
Sonuçta burada 1660S'in beslemesini tartışıyoruz. RTX 2060S'in ve RTX 2070'in değil. 😉

Darboğaz yaptığını söylediniz diye bir şey iddia etmedim. İyi geceler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Palit markası kötü bir marka değildir ama kullanmadığım ve tecrübe sahibi olmadığım için tavsiye edemem.

Ryzen 3 3300X'in fiyat farkına değmeyeceğini belirtmedim. Stokların gelmesini beklemek istemiyorsa Ryzen 5 1600 AF'ın yeterli olacağını belirttim.
Sonuçta burada 1660S'in beslemesini tartışıyoruz. RTX 2060S'in ve RTX 2070'in değil. 😉

Darboğaz yaptığını söylediniz diye bir şey iddia etmedim. İyi geceler, iyi forumlar.
Darboğaz yapmaz demişsiniz. Sanki ben 1600 AF yapar onu almayın demişim gibi imada bulunmuşsunuz... Stoklar yok diyorsunuz ya, eğer düzgünce konuyu inceleseydiniz yukarıda 3300X'in linkini bırakmıştım, görürdünüz. 😂 2070'i bile besleyebilen işlemci rahat rahat 1660 Super'i besler bu arada. 😉 Sırf 3 fanlı diye paranın bi kısmını aynı ekran kartına yatırıp kalan parayı da artık AMD'nin üretimden kaldırdığı işlemciyi önermek hata olur bence. En azından 3100 alınabilir. Tekli çekirdekte daha iyi ki zaten bahsi geçen konu da oyun, oyunlar tekli çekirdeğe bakar. Tabii 3300X hem tekli çekirdekte hem de çoklu çekirdekte 1600 AF'den daha iyi. 😁 Artık aralarındaki fiyat farkı da azalmışken 3300X almamak... Üzücü olur diyeyim. 🙄

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben size 1600 AF darboğaz yapar, yapmaz diye bir göndermede bulunmadım ve neden üzerinize alındığınızı da anlamadım. Sadece 1600 AF darboğaz yapmaz dedim. Çünkü arkadaşın sorduğu soru buydu ve siz soruyu farklı yerlere çektiniz.

Konuyu düzgünce inceledim. Yukarıda ki yazımı dikkatli okusaydınız bunu tartışmıyor olurduk.
Parçaları tek bir yerden almak istiyorsanız sürprizbozan'ı okuyabilirsiniz.)

Hala şu işlemcinin besleme olayından çıkamadık. Ben orada 3300X'in RTX 2060S'i ve RTX 2070'i besleyemediğini mi savunmuşum yoksa 1660S'i besleyemediğini mi savunmuşum?

Ekran kartını da üç fanlı diye önerdiğimi nereden çıkardınız, ki üç fanlı bile değil 😂
Karşılarında bir muhatap olsun diye önerdim ve orada kendi düşüncemi belirttim.

Tekrardan hatırlatıyorum Ryzen 3 3300X'in teknik olarak daha iyi olduğunu belirttim ama işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.

Son düzenleme:
Benim icin 10 numara ekran kartidir 6 GB oldugu icin yeni nesil oyunlari acar 2020 yilina geldik cogu oyun icin 4 GB asagisi is gormuyor ve ekran karti gercekten saglam alin rahat rahat kullanirsiniz.
Ekran kartlarını VRAM'ine göre mi değerlendiriyorsunuz gerçekten? GTX 1050 Ti 4 GB mı GTX 1060 3 GB mı daha iyi sence?

Ekran kartlarını VRAM'ine göre mi değerlendiriyorsunuz gerçekten? GTX 1050 Ti 4 GB mı GTX 1060 3 GB mı daha iyi sence?

Cidden tek dedigimden bunu mu cikardin? Seni tebrik ediyorum. Fark ettiysen herhalde yeni nesil bir PC toplaniyor o yuzden icinde 1660S var ve 6 GB dememin nedeni belli bilgisi olan herkes anlamistir burada bana gelip CS'yi 100 FPS oynatan ekran kartlarindan bahsetme.

Cidden tek dedigimden bunu mu cikardin? Seni tebrik ediyorum. Fark ettiysen herhalde yeni nesil bir PC toplaniyor o yuzden icinde 1660S var ve 6 GB dememin nedeni belli bilgisi olan herkes anlamistir burada bana gelip CS'yi 100 FPS oynatan ekran kartlarindan bahsetme.
Biraz bilgin olsaydı CS'nin işlemciye yatkın bir oyun olduğunu bilirdin. VRAM söz konusu olduğunda 8 GB RX 580'le 8 GB GTX 1070 Ti karşı karşıya gelebiliyor mu? Benim attığınız posttan anladığım bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı