Çözüldü Gigabyte RTX 2060 ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Matador26

Centipat
Katılım
15 Eylül 2019
Mesajlar
95
Çözümler
1
Gigabyte RTX 2060 kullanıyorum. Daha bugün aldım bilgisayarı. BIOS güncelledim, ekran kartı driverını kurdum. Sıfırdan Windows 10 kurdum, crackli falan değil; orijinal, kendi ISO dosyası ile. Ekran kartı driveri kurarken bir hata verdi ama restart attığımda bilgisayara sağ tık yapınca NVIDIA denetim masası gözüküyor. Bu sıcaklık değeri normal mi?
Ekran kartı tam oturmamış olabilir mi? İkinci defa falan ekran kartı takıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

sıcaklık.PNG
 
Çözüm
Estağfurullah, ben de arkadaşa kontrol etmesi için aynı şekilde görselle anlattım fakat herhangi bir dönüş yapmadı denetim masası ayarlarıyla alakalı.

Öncelikle 2gün ban yemiştim simdi yasağım kalktı bir önceki mesajda biraz terlemiş gibi olmuşum kusura bakmayın hocam sorunu çözdüm driveri silip temiz kurulum yaptım sorun çözüldü değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
Gigabyte'ın ünlü fırın modeli ekran kartı olduğu için tam yükte böyle çalışması normal. Hatta biraz serin bile çalışıyor diyebiliriz.

Biraz daha serin çalışsın istiyorsanız voltaj değerini düşürme işlemlerini deneyebilirsiniz.
 
Windforce soğutması problemli ürünlerdenmiş hocam. Bende aldıktan sonra öğrendim. Muadillerine göre 4-5 derece fazla ısınıyor benimki de.1650S kullanıyorum.
 
Sanırsam Windforce modelini kullanıyorsunuz. Windforce modelleri genel olarak ısınma sorunlu. Bu yüzden ısınıyor yani normal. Fan hızını arttırın ya da @Tim'in dediği gibi voltaj değerlerini düşürmeye çalışın.
 
Evet bu modelde normal sayılır. Almadan önce araştırsaydınız keşke. Bin tane konu var bununla ilgili. Ek olarak kullandığınız kasada kötüyse daha da yükseklere çıkabilir.
 
78 C derece ekran kartı için normal değil mi? Özellikle sıcak bir yerde yaşıyorsa. Benim ekran kartım da gündüzleri 77-78 derece çalışıyor ama dış ortam sıcaklığı 30 civarında seyrettiği için normal gelmişti. Geceleri 75 civarına iniyor.
 

Geri
Yukarı