Gigabyte RTX 2060 ısınma sorunu

Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi. Sistemimi yeni topladım. Ultrada açtığım örneğin GTA 5 tarzı oyunlarda ekran kartı 80 dereceleri görüyor. MSI Afterburner ile ölçüyorum ve fan hızını 80-90 civarına aldığımda 70-78 civarında oynuyordu sanırım. Odam biraz sıcak, serin olduğunu söyleyemem. Derece ile ölçebilsem paylaşırdım fakat biraz sıcak denebilir (Ankara) herhangi bir klima/vantilatör kullanmıyorum. Bu değerler normal mi, ne yapabilirim? Özelliklerimi paylaşayım yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Kasa: Power Boost VK-G3403S 650W 80+ -> Önde 3 fan, arkada 1 egzoz fan bulunuyor.
AMD Ryzen 5 3500X,
Gigabyte B450M H,
Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit.

Son düzenleme:
Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi. Sistemimi yeni topladım. Ultrada açtığım örneğin GTA 5 tarzı oyunlarda ekran kartı 80 dereceleri görüyor. MSI Afterburner ile ölçüyorum ve fan hızını 80-90 civarına aldığımda 70-78 civarında oynuyordu sanırım. Odam biraz sıcak, serin olduğunu söyleyemem. Derece ile ölçebilsem paylaşırdım fakat biraz sıcak denebilir (Ankara) herhangi bir klima/vantilatör kullanmıyorum. Bu değerler normal mi, ne yapabilirim? Özelliklerimi paylaşayım yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Kasa: Power Boost VK-G3403S 650W 80+ -> Önde 3 fan, arkada 1 egzoz fan bulunuyor.
AMD Ryzen 5 3500X,
Gigabyte B450M H,
Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
Bende Ankara'dayım. Benim TUF RTX2060'ım 78-80 derece oluyor ( 2800RPM ). Kasamı ise 5 fan ile kullanıyorum. Ama Gigabyte'ın daha soğuk olması gerekirdi. Ekran kartı fanların, 78-80 derecede iken kaç derecede çalışıyor ?

Bende Ankara'dayım. Benim TUF RTX2060'ım 78-80 derece oluyor ( 2800RPM ). Kasamı ise 5 fan ile kullanıyorum. Ama Gigabyte'ın daha soğuk olması gerekirdi. Ekran kartı fanların, 78-80 derecede iken kaç derecede çalışıyor?

Hocam oyunda fanlar Auto moddayken 82 görmüştüm en fazla fanları %80-90 hız civarında çalıştırınca 70 80 arası oynuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı