Gigabyte RTX 2060 OC fan ısı değerleri

BilalTaner

Decapat
Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce Webtekno'nun Battle Gold sistemini aldım daha elime ulaşmadı ama içindeki ekran kartının tam yükte 2 saat civarı çalıştıktan sonra 80 dereceye kadar çıktığını gördüm. Webtekno'nun kendi testinde de bu değerler 75-80 arası gidip geliyordu. Bu değerler bana uzun vadede(4-5 yıl) sıkıntı çıkarır mı? Radyatöre ek 2 adet fan alacağım bu kaç derece bir düşüş sağlar? Yardımcı olur musunuz sırf ASUS Dual alıp da 10 derece aşağı almak için 400TL fazla vermek istemedim ama hata mı ettim bilmiyorum :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce Webtekno'nun Battle Gold sistemini aldım daha elime ulaşmadı ama içindeki ekran kartının tam yükte 2 saat civarı çalıştıktan sonra 80 dereceye kadar çıktığını gördüm. Webtekno'nun kendi testinde de bu değerler 75-80 arası gidip geliyordu. Bu değerler bana uzun vadede(4-5 yıl) sıkıntı çıkarır mı? Radyatöre ek 2 adet fan alacağım bu kaç derece bir düşüş sağlar? Yardımcı olur musunuz sırf ASUS Dual alıp da 10 derece aşağı almak için 400TL fazla vermek istemedim ama hata mı ettim bilmiyorum :/
Bende Webtekno'nun Battle Silver sistemini sipariş ettim.Ekran kartını araştırdığımda olumsuz sonuçlar veya yorumlar görmedim.İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.4 veya 5 yıl iyi kullanırsak götürür bence.

O ekran kartı modeli de yaklaşık o sıcaklıklarda çalışıyor, çok yapacak bir şeyiniz yok. Ya kasaya fan ekleyeceksiniz ya da undervolt yapacaksınız.

Peki o sıcaklıklar normal mi?Yani sıkıntı çıkarır mı?
Hocam kendi görüşümce bir ekran kartı yük altında 65-75 derece arasında çalışması lazım. Ama üreticiler bu kartları 80 derecelerde çalışacak şekilde tasarlamışlarsa bir problem yaratmıyor demektir. Yine de undervolt gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olur çünkü ekran kartı ne kadar dayanıklı üretilmiş olursa olsun 80 derecelerde saatlerce oyun oynamak iyi bir şey değil.

Hocam kendi görüşümce bir ekran kartı yük altında 65-75 derece arasında çalışması lazım. Ama üreticiler bu kartları 80 derecelerde çalışacak şekilde tasarlamışlarsa bir problem yaratmıyor demektir. Yine de undervolt gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olur çünkü ekran kartı ne kadar dayanıklı üretilmiş olursa olsun 80 derecelerde saatlerce oyun oynamak iyi bir şey değil.
Anladım hocam sağolasın.İnşallah bir problem çıkmaz.

Reis radyatöre ek 2 tane fan almak istiyorum kaç derece düşüş sağlar? Çünkü undervolt yaparsam garanti dışı kalmayacak mı ?

Reis radyatöre ek 2 tane fan almak istiyorum kaç derece düşüş sağlar? Çünkü undervolt yaparsam garanti dışı kalmayacak mı ?
Undervolt garanti dışı bırakmaz, sonuçta fabrika çıkışlı değerlerin altına düşürmeye çalışıyorsunuz voltaj olarak. Ayrıca fanın ekran kartına etkisi değişkenlik gösterebilir. Ekran kartı soğutması çok iyi değilse 50 tane fan koysanız da bir şey değişmez. Yine de kasanızın hava akışı iyiyse 75 derecelerde falan çalışır ki oda kötü bir değer değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı