Gigabyte RTX 2060 OC ısınma sorunu

Mustafaozvrn

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Bende Gigabyte RTX 2060 OC model ekran kartım var. Oyunda tam yüke bindiğinde 80 dereceyi görüyor. 81 olduğunu görmedim ama 80 derece bana yüksek geliyor bu normal mi değilse neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Kasa: Corsair Spec Delta 3 önde 1 arka fanlı
PSU: Corsair 550W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan kaliteleri konusunda bilgim yok ancak hiç fan olmamasından kat kat daha iyi iş yapacaktır. Şuan sizin sorununuz, kasa içindeki sıcak havanın dışarı atılmada zorlanması. Bunu yukarıda söylediğim ayarları yaparak ve 2 adet takviye fan ile çözersiniz.

Şuan kasa fanlarını %100e ve ekran kartı fanı %90 olarak ayarlayıp denedim 74 dereceyi geçmiyor. Ekran kartının fanları %90 olarak sürekli çalışsa oyunlarda bir sıkıntı olur mu acaba sesten başka

Başka bir sıkıntı olmaz sadece fan ömürleri hızlı tükenir. Tabii ki hızlı dediysem 1 ay değil. 5 sene çalışacaksa %90’da 3 sene çalışacaktır. Siz yinede bu şekilde çok kullanmayın ve fan takviyesi yapın.

İyi günler. Bende Gigabyte RTX 2060 OC model ekran kartım var. Oyunda tam yüke bindiğinde 80 dereceyi görüyor. 81 olduğunu görmedim ama 80 derece bana yüksek geliyor bu normal mi değilse neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Kasa: Corsair Spec Delta 3 önde 1 arka fanlı
PSU: Corsair 550W 80+
Merhaba bende rtx2060 tabanlı bi sistem almayı düşünüyorum hazır bir siztem ve kasa sizinki ile aynı.
sistem adı battle gold (webtekno).
ancak çok olumsuz yorum okudum ekran kartının ısınması ile. bende sizin gibi düşündüm acaba alsam sistemi ve kasanın üstüne ikili fan taksam sorun çözülür mü diye. fanları aldınız mı? sorun çözüldü mü ? ve ya farklı bir çözüm bulabildinizmi fan takmadan. youtubeda bu sistemi alan bir kullanıcını videosunu gördüm. oyun testlerinde o da aynı ssorunu alıyormuş. ağır oyunlarda sıcaklık artıyormuş hatta donma yaşıyormuş. sizdede oluyr mu bu sorun ? şu an benim ihtiyaçlarımı karşılıyacak ve ugun fiyatlı tek sistem bu diyebilirim bu yüzden çözüm bulmam lazım bu ısınma sorununa :)

O zaman sistemi komple sökmeye gerek yok. Undervolt işimizi fazlasıyla görüyor :D
Sanırım öyle görünüyor bilemedim :D Ama söküp de denerseniz muhtemelen sıcaklığınız aşağı inebilir bu durumda. Çünkü arkadaşın kasasının önünde az da olsa bi mesh kısım var ve 3 adet fan var. Hiç değilse içeriye hava girişi sağlayabiliyor, bu şekilde oyunlarda 80 oluyormuş. Sizinkinde radyatör ve öndeki camdan dolayı yok denecek kadar az galiba hava girişi. Ön tarafı halletmenizin her türlü işinize yarayacağını düşünüyorum :D Ama şunu öğrendik ki kart sıcak çalışan bir kart sanırım. O yüzden iyi ki direkt kasa almaya girişmemişsiniz.

Arkadaşım fan bir nebze etkili olsa da ilk iş olarak fan almanı önermem.Ekran kartının fan hızını artırıp save dosyası oluşturursan daha mantıklı olur. %100 GPU fan kullanımı olup 80 derece oluyorsa şayet o zaman fan almaya bakılabilir. Fanların yeterince var. Benim kasada 1 fan var şuanda egzoz olarak ihtiyaç duymuyorum 70'i zor görüyor ekran kartı. Taksan bile 2-3 derece farkeder ki alma demiyorum bu en son yol olsun.
Merhaba bende rtx2060 tabanlı bi sistem almayı düşünüyorum hazır bir siztem ve kasa sizinki ile aynı.
sistem adı battle gold (webtekno).
ancak çok olumsuz yorum okudum ekran kartının ısınması ile. bende sizin gibi düşündüm acaba alsam sistemi ve kasanın üstüne ikili fan taksam sorun çözülür mü diye. fanları aldınız mı? sorun çözüldü mü ? ve ya farklı bir çözüm bulabildinizmi fan takmadan. youtubeda bu sistemi alan bir kullanıcını videosunu gördüm. oyun testlerinde o da aynı ssorunu alıyormuş. ağır oyunlarda sıcaklık artıyormuş hatta donma yaşıyormuş. sizdede oluyr mu bu sorun ? şu an benim ihtiyaçlarımı karşılıyacak ve ugun fiyatlı tek sistem bu diyebilirim bu yüzden çözüm bulmam lazım bu ısınma sorununa :)
Kardeşim sistemi almak istiyorsan fiyatlar noktasında uygun buluyorsan almalısın. Kart'da bir problem yok ki 80 derece kabule edilebilir bir değer aslında. Buradakilerin tek derdi daha serin olmasını temenni etmeleri. Bu bağlamda kart soğutmuyor diyemeyiz. Gönül rahatlığıyla alabilirsin ki fan ayarıyla halledilebilir olmakla birlikte oyuna göre GPU kullanımına paralel olarak GPU ısısıda değişken olacaktır. Yani ekran kartı fazla zorlayıcı oyunda bir nebze fazla ısınırken, zorlamayan oyunda daha az ısınır. Eğer bahsettiğin sistemi düşünüyorsan halen sistemde birkaç parça değişikliğine gidilmesi kanaatindeyim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı