Gigabyte RTX 2060 Windforce Fan Sorunu

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Bir Facebook arkadaşım Gigabyte'ın RTX 2060 Windforce modelini aldı ve kartın fanından ses geldiğini belirtti. Ses bu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep hocam, o ekran kartını yine aynı modelle yenisiyle değiştirdik, sonuç bu ses yine aynı, Gigabyte RTX 2060 ofisinizide denediniz mi bilmiyorum ama cidden garip bir durum.

Biz RTX 2070 Super Gaming modelini incelemiştik ve böyle bir sorunla karşılaşmadık.

Seri numarasına baktım, farklı bi seri numarasıyla geldi. Fakat niyeyse, yine bu sorunlu karşı karşıya geldim. Fanları elimle durdurunca bu videodaki ses kesiliyor. Sanırım Gigabyte modeldeki, RTX 2060'ların bir çoğunda bu sıkıntı varmış diye gördüm. İnan, hevesim kursağımda kaldı aldığımdan beri yahu.

Arkadaş en sonunda satıp MSI Gaming Z almış.

Haberin olsun, Gigabyte'in Windforce versiyonlarinda ciddi sıkıntılar var. Yani aldigim 3 tane aynı modelde de aynı halt olmuştu. İnanilmaz hani.

Satın almadan önce mümkünse aldığınız yerde fanları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Mümkün değilse kartı takınca bir fan kontrolü yapın.

Arkadaşlar merhaba,

Bir Facebook arkadaşım Gigabyte'ın RTX 2060 Windforce modelini aldı ve kartın fanından ses geldiğini belirtti. Ses bu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz RTX 2070 Super Gaming modelini incelemiştik ve böyle bir sorunla karşılaşmadık.

Arkadaş en sonunda satıp MSI Gaming Z almış.

Satın almadan önce mümkünse aldığınız yerde fanları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Mümkün değilse kartı takınca bir fan kontrolü yapın.

Aynı sorunu Galax 1660 Super ile yaşıyorum. Galax 1660 Super 1 CLICK OC Fan sorunu - Technopat Sosyal

Aynı sorunu RX 580 Windforce ekran kartında yaşadım, benim kasamda ses yapıyor(yatay) ikizimin kasasında ses yapmıyor.

İkizimin kasasında ekran kartı dik duruyor, aynı buradaki gibi.

1586030644450.png

Benim kasam;

İkizimin kasası;

Fan motoru ile alakalı bir şey, ben de eskiden Rog Strix'te bu sorunu yaşıyordum. Fanın yağını yenilemiştim olmuştu ama güç almamaya başladı birden. Ben de eski bir Intel stok soğutucusunun kablolarını kesip ekran kartı fanına lehimlemiştim. Biraz hızlı dönüyordu ama iyi soğutuyordu.

Windforce modellerinde sleeve rulman kullanıyor Gigabyte. Bu sesin sebebi de kullandıkları rulmanın hata payının fazla olması. Bunu fanı sökerek değiştirebilirsiniz ball bearing ile. Asus da Strix modellerinde bu rulmandan kullanıyor ama onun hata payı daha az olduğu için pek belli olmuyor herkeste. Bu fanları yağlamak yerine 2 tane küçük toplu rulman(Türkçe karşılığını bilmiyorum) alarak çözüm bulabilirsiniz. İllaki yağlayacaksanız da gres yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Toplu rulman, ball bearing diye de geçer, sleeve e göre daha dayanıklıdır. 60000 saat çalışma ömrü vardır. Sleeve ise 30000 saat çalışma ömrüne sahiptir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı