Gigabyte RX 580 Isınma Sorunu

xheimdall

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce yeni bilgisayar dizdim ama ısınma sorunu yaşıyorum. Kasamda 6 adet 1500RPM fan var yönleri düzgün, CPU stock fan. Overwatch, FarCry 5 gibi oyunlarda GPU yaklaşık 83 dereceyi gördükten sonra bilgisayar kapanıyor ve güç kaynağının fişini söküp takınca tekrar açılıyor. Ayrıca MSI Afterburner'den GPU'nun voltajını -100'e ayarladım ve fanların ısıya göre hızını biraz arttırdım, sıcaklık biraz daha dengelendi gibi ama ekran kartına zarar verir mi bilmiyorum. Daha fazla ne yapabilirim yardım eder misiniz?

Sistemim:
Gigabyte RX580 8 GB.
Ryzen 5 2600.650W Everest PSU.
Corsair 8 GB DDR 4 3000MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Evet PSU 80+ ve yeni de değildi. PSU'yu değiştireceğim fakat PSU'lar hakkında pek bilgim yok. Bana önerebileceğiniz düşük bütçeli (250-300 TL) ve sistemim de sıkıntı yapmayacak bir PSU önerebilir misiniz?

Teşekkür ederim. Evet PSU 80+ ve yeni de değildi. PSU'yu değiştireceğim fakat PSU'lar hakkında pek bilgim yok. Bana önerebileceğiniz düşük bütçeli (250-300 TL) ve sistemim de sıkıntı yapmayacak bir PSU önerebilir misiniz?
O fiyata biraz zor ama bunu indirime düşünce alabilirsin, kalitelidir;

VS550 (2018)
VS550 Gri (2018) modelini tavsiye ederim. Fiyatı gereksiz derece artmış ama.

600W lar baya pahalı. Sistemime 400 ya da 500W'luk PSU yeter mi peki? Ayrıca Xigmatek'in PSU ları hakkında düşünceleriniz nedir? Biraz araştırdım ve bunları buldum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı