Elektronik Gigabyte RX 6600 7.699 TL

Hocam nasıl bir sorun yaşadınız?

Adrenal sürümde açılmama gibi sorunlar yaşadım ama DDU ile silip kurunca çözülüyor.

Sorunlu bir model, almayın. Alacaksanız adrenalin driver yerine Pro Driver'ı "sadece driver" olacak şekilde kurup ReLive'ı kullanamamayı göze alın.

İlk defa sizden duydum. Ne gibi sorunları var?

@OKODENRO @Nowitzer @EagleEnes

En bariz olarak Wattman sorunu hocam. Sistemdeki herhangi bir donanım veya yazılım kaynaklı Wattman sıkıntısı yemeniz çok olası oluyor. Wattman nedir? Dersenizde aniden ekran kartını devre dışı bırakan ve bir sorun olduğunu söyleyen bir uyarı. Çoğunlukla PC siyah ekranda kalır ama çift monitör varsa sadece siyah ekranda kalmadığını gördüm şahsen. (Genede GPU devre dışı oluyor.

1739132000738.png

Şu görseli 1000 defa görmüşümdür.

Şahsen DDR4 sisteme geçince bu Wattman sorununu neredeyse hiç görmedim. Bu forumda da bir kullanıcı "Gece modu" açınca durmadan bu sorunu yaşıyordu. En bariz sorun bu işte.

Ekstra olarak ise:
-AMD Adrenalin'in açılmaması.
-Kasan AMD Adrenalin
-Bazı yeni sürücülerin sağlam oyunu bozması.
Gibi çok sık görmediğiniz sorunlarda var. Şahsen ilki dışında diğerlerini görmedim.

Tabi bu AMD ekran kartı almamanıza sebeb değil. Eğer sisteminiz uyumlu ve sorunsuz ise ve şanslıysanız Wattman almazsınız pek. Diğer hatalar ise (AMD Adrenalin'in açılmaması dışında) çok nadirler. Bu "açılmama" sorunu son yıldır çok sık gözüküyor sanırım, şahsen 3 kere yaşadım ve her seferinde kendi kendine düzeldi.

@OKODENRO @Nowitzer @EagleEnes

En bariz olarak Wattman sorunu hocam. Sistemdeki herhangi bir donanım veya yazılım kaynaklı Wattman sıkıntısı yemeniz çok olası oluyor. Wattman nedir? Dersenizde aniden ekran kartını devre dışı bırakan ve bir sorun olduğunu söyleyen bir uyarı. Çoğunlukla PC siyah ekranda kalır ama çift monitör varsa sadece siyah ekranda kalmadığını gördüm şahsen. (Genede GPU devre dışı oluyor.

Eki Görüntüle 2420208
Şu görseli 1000 defa görmüşümdür.

Şahsen DDR4 sisteme geçince bu Wattman sorununu neredeyse hiç görmedim. Bu forumda da bir kullanıcı "Gece modu" açınca durmadan bu sorunu yaşıyordu. En bariz sorun bu işte.

Ekstra olarak ise:
-AMD Adrenalin'in açılmaması.
-Kasan AMD Adrenalin
-Bazı yeni sürücülerin sağlam oyunu bozması.
Gibi çok sık görmediğiniz sorunlarda var. Şahsen ilki dışında diğerlerini görmedim.

Tabi bu AMD ekran kartı almamanıza sebeb değil. Eğer sisteminiz uyumlu ve sorunsuz ise ve şanslıysanız Wattman almazsınız pek. Diğer hatalar ise (AMD Adrenalin'in açılmaması dışında) çok nadirler. Bu "açılmama" sorunu son yıldır çok sık gözüküyor sanırım, şahsen 3 kere yaşadım ve her seferinde kendi kendine düzeldi.
Wattman yaşamıyorum çok uzun süredir ama Adrenalin evet açılmamazlık yapıyor o sinir bozucu.

@He stole my money RX 6400 ile video izlerken bile sürekli WattMan yiyordum. HDMI kablosunu çıkarıp geri takınca ekran geliyordu bazen o da işe yaramıyordu.
Sebebi herşey olabilir hocam. Şahsen bende sizle aynı durumu yaşıyordum, yepyeni sisteme geçince bidaha yaşamadım.
Bende masaüstünde boş boş dururken bile yiyordum.

Pc'yi yeniden başlatınca çoğunlukla gelir ekran kartı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı