Çözüldü Gigabyte RX590 fanların sürekli çalışması zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar RX590 kullanıcısıyım, otomatikte fanlar 75 derecelerde adam akıllı çalışmaya başladığından manuel ayarladım.
Ve manuelde boştayken %33'de (730 rpm civarı) dönüyor en az.
Bir sıkıntı yaratır mı fanların sürekli dönmesi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayır sorun olmaz. Fanlar zaten dönmek için üretilmiş. Fan ömrünü kısaltabilir belki. Otomatik modda sıcaklıklar 80 dereceyi geçmedikçe pek ellemenize gerek yok bence ayarını.
Sorunuza gelecek olursak sorun olmaz, sadece fanın ömrü kısalabilir. Onun dışında zararı yok.
O zaman en iyisi uygulamadan yapın.%33 fan ayarı yüksek değil. Zaten kart en fazla 71-72 dereceye çıkar gibime geliyor. Değerler iyi, fan sesi yüksek değilse kullanılabilir.

Sanırsam sorunuz çözüldü, yardımcı olduysam çözüm işaretleyebilirsiniz.:)

Korkmayın sizi işaretliyeceğim zaten :) ama gönlümü rahatlatmak için biraz uzattım teşekkürler.
Ayarları hiç değiştirmiyorum o zaman ses neredeyse kapalı ile aynı çok fazla ses yok.

Korkmayın sizi işaretliyeceğim zaten :) ama gönlümü rahatlatmak için biraz uzattım teşekkürler.
Ayarları hiç değiştirmiyorum o zaman ses neredeyse kapalı ile aynı çok fazla ses yok.
Oyunlara özel profil açıp manuel fan ayarı yapın. Global ayarda otomatik dursun ve Sıfır RPM özelliği açık olsun.

Özel profil nasıl açılıyor?
1609754643728.png

Sağda "Oyun Profili Ekle" yazıyor. Oradan açın bir oyuna özel profil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı