Gigabyte Windforce OC 6 GB ısınıyor

Shansur

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar yukarıda adı geçen ekran kartı ETS 2'de 79-80 derecelerine kadar çıkabiliyor. MSI GTX 1060 takıp denediğimde 70-71 derecelerde kalıyor.
Sorularım,
1- Ekran kartı için 80-85 derece problem midir?

2- Ekran kartının Max. Sıcaklığı 88 derece olarak belirlenmiş. Bu dereceye gelince yanar mı? Yoksa frekans hızını düşürerek kendini korur mu?

3- MSI Afterburner’den Power limit ayarını 100'den 70 -80 çekince sıcaklıkta gözle görülür sıcaklık düşmeleri oluşuyor.

4- Power limit’i düşürmek ekran kartına zarar verir mi? Ayrıca FPS’ye 10-15 FPS etkisi var mıdır?

Gigabyte Windforce OC 6 GB ama hangi kart? Eksik soru.
Ekran kartı tahmin etmece, ben oyumu RTX2060'tan yana kullanıyorum.
1. 80-85 derece değil ama üstü sıkıntılıdır.
2. O dereceye gelince yanmaz, o ekran kartının ulaşacağı normal koşullarda max sıcaklıktır, onun üstüne çıkmamak için ekran kartı gücünü düşürür.
3. Normaldir, gücü düşürmüşsünüz.
4. Düşürmek ekran kartına zarar vermez ama fps'e illaki etkisi vardır, 10-15 fps mi onu bilemem.

Ekran kartı tahmin etmece, ben oyumu RTX2060'tan yana kullanıyorum.
1. 80-85 derece değil ama üstü sıkıntılıdır.
2. o dereceye gelince yanmaz, o ekran kartının ulaşacağı normal koşullarda Max sıcaklıktır, onun üstüne çıkmamak için ekran kartı gücünü düşürür.
3. normaldir, gücü düşürmüşsünüz.
4. düşürmek ekran kartına zarar vermez ama FPS'e illaki etkisi vardır, 10-15 FPS mi onu bilemem.

Çok teşekkür ederim evet RTX 2060
Kronik sorunlu kartınız var. 85 derece problem, 80 derece problem değildir. Fakat 80 sınırdır. UV deneyebilirsiniz veya fan hızı arttırabilirsiniz.
Fan hızını arttırdığımda ses rahatsız ediyor. MSI GTX 1060 6GB Gaming var diğer kasamda. Ve ikisini de full fan yaptığımda inanın 1060 tan ses bile cıkmıyor 2060 ın yanında.

Çok teşekkür ederim evet RTX 2060

Fan hızını arttırdığımda ses rahatsız ediyor. MSI GTX 1060 6GB Gaming var diğer kasamda. Ve ikisini de full fan yaptığımda inanın 1060 tan ses bile cıkmıyor 2060 ın yanında.
MSI çok kaliteli soğutmaya sahip. 2060 güzel bir kart ama Gigabyte Windforce 2060 modeli cidden kronik sorunlu bir model. Yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi.

Kronik sorunlu kartınız var. 85 derece problem, 80 derece problem değildir. Fakat 80 sınırdır. UV deneyebilirsiniz veya fan hızı arttırabilirsiniz.
Ayrıca mesela UV power limiti MSI Afterburner den 70 e çektim diyelim. Olağan üzeri FPS kaybı olur mu ? Çünkü sıcaklığı bayağı düşürüyorda

Ayrıca mesela UV power limiti MSI Afterburner den 70 e çektim diyelim. Olağan üzeri FPS kaybı olur mu ? Çünkü sıcaklığı bayağı düşürüyorda
AMD kartlarda UV yapınca cidden güzel bir sonuç ortaya çıkıyordu. AMD kartlarda 2-3 FPS azalıyordu. NVIDIA kartları bilmiyorum ama performanstan feda ederek UV yapabilirsiniz. Ne kadar performans düşer, bilmiyorum. Konu açmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı