Rehber Giriş seviyesi NVMe SSD karşılaştırması - 15 model yan yana!

Arkadaşlar merhaba, yapacağım alımlar için giriş seviyesi NVMe SSD`leri listelemiştim, hazırladığım tabloyu düzenleyerek sizlerle de paylaşmak istedim. Bu tabloda piyasanın en tutulan rağbet gören modellerinden A2000, SN550, P2 de dahil olmak üzere 15 farklı SSD modeli kullandığı bileşenler, okuma/yazma hızları, IOPS ve ömürleriyle karşılaştırılmakta. Unutmadan belirteyim, bu kıyaslamada 500/512GB kapasiteli sürümler baz alındı.
Giriş seviyesi NVMe SSD karşılaştırması - Revizyon 1.PNG

Düşüncelerinizi, önerilerinizi, yorumlarınızı ve sorularınızı mutlaka bekliyorum 😀

Birden fazla görselden oluşan rehberler için hazırladığımız bir ayraç, slayt içinde bulunduğundan düzenlemedim. Öncesinde üçgen tasarımlı daha geniş ayraçlar kullanıyorduk, okuma deneyimini bozduğu için eleştiri aldık ve bu ayraçları yerleştirdik.
Anladım kareleri. O zaman görsellikle alakalı bir yorum daha yapayım. Beyazlar ve griler arasında sanki bir üstünlük varmış gibi gözüküyor. Beyazlar çok baskın olduğu için tercih edilebilir olanlar gibi bir anlam çıkıyor olabilir. Beyazın şeffaflığını artırarak ya da onu da başka bir gri tonu yaparak bunun önüne geçebilirsiniz bence.

Yalnız JD1000 Pro modeli listedeki hepsinden daha iyi. ;)🤣

Önemli olan TBW değil. Kontrolcü kalitesi, katman türü ve DRAM miktarı. Zira TBW değerleri teorik. Gerçekte o değerlerin 15-20 katına çıkabilirsin.
O kadar cahil değilim 😁 Değerler genel olarak çok yakın, sadece 800TBW'lik değerin öne çıktığını söyledim.

Son düzenleme:
Elinize sağlık, genel detayları belirtmişsiniz. Tasarım da çok güzel :d
Addlink pek popüler değil, birkaç site hariç de satılmıyor gördüğüm kadarıyla. Bence en iyi tercih A2000.
Yalnız JD1000 Pro modeli listedeki hepsinden daha iyi. ;)
😡

Anladım kareleri. O zaman görsellikle alakalı bir yorum daha yapayım. Beyazlar ve griler arasında sanki bir üstünlük varmış gibi gözüküyor. Beyazlar çok baskın olduğu için tercih edilebilir olanlar gibi bir anlam çıkıyor olabilir. Beyazın şeffaflığını arttırarak ya da onu da başka bir gri tonu yaparak bunun önüne geçebilirsiniz bence.
Önerin için teşekkür ederim, yan yana olan modellerin karışmaması için o şekilde bir renklendirme yapmıştım. Sütun yerine satırları farklı renkli yaparsam daha iyi olur herhalde 😉

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı