Gitar çalarken parmak ağrısı

İyi günler. Gitara başlayalı 4 - 5 hafta oldu. İlk günlerde parmak ağrısı gayet normal diye umursamadım. Ama uzun zaman geçmesine rağmen hala çok ağrıyor. Parmak uçlarım sertleşti zaten. Gitarın tellerine hiç dokunamıyorum artık o derece ağrıyor. Ara veriyorum sonra gene çalmaya başlayınca ağrıyor. Ne yapmalıyım?
Eğer çok sert çalıyorsan olur. Daha sakin ve yavaş bir şekilde vur tellere. Bende ilk başlar çok sert çalıyordum. Hatta tırnağım komple çıkmıştı. Sonrasında yavaş ve yumuşak vurmaya başladım tellere.

Eğer çok sert çalıyorsan olur. Daha sakin ve yavaş bir şekilde vur tellere. Bende ilk başlar çok sert çalıyordum. Hatta tırnağım komple çıkmıştı. Sonrasında yavaş ve yumuşak vurmaya başladım tellere.

İşte bilinçsiz / kendi başına / hatalı şekilde enstrüman çalmaya niyetlenmeizin sonuçları bunlar. Tırnak ile gitar çalmak nedir? Kim size öğetiyor bunları? Ne alaka? Şakası yok. Sakat kalırsınız.

Hocam parmağımın resmini mi yoksa gitar çalarken ki videoyu mu?
Gitar çalarken / gitar çaldığınız esnada tellere basışınızın yakın bir görüntüsünü paylaşın. Berklee gibi müzik okullarında bu unsurlar öğretilir ve sonra eğitime geçilir. Misal yüzük parmağınızdan sadece bir sinir geçer ve en zayıf parmaktır. Yanlış bir basınç / tutuş sinire zarar verir. eğer parmağınızı bastğınızda eklem yerinde iğne gibi batma hissi haşıyorsanız sakın devam etmeyin. Yanlış birşeyler yapıyorsunuz demektir.

İşte bilinçsiz / kendi başına / hatalı şekilde enstrüman çalmaya niyetlenmeizin sonuçları bunlar. Tırnak ile gitar çalmak nedir? Kim size öğetiyor bunları? Ne alaka? Şakası yok. Sakat kalırsınız.

Gitar çalarken / gitar çaldığınız esnada tellere basışınızın yakın bir görüntüsünü paylaşın. Berklee gibi müzik okullarında bu unsurlar öğretilir ve sonra eğitime geçilir. Misal yüzük parmağınızdan sadece bir sinir geçer ve en zayıf parmaktır. Yanlış bir basınç / tutuş sinire zarar verir. Eğer parmağınızı bastğınızda eklem yerinde iğne gibi batma hissi haşıyorsanız sakın devam etmeyin. Yanlış bir şeyler yapıyorsunuz demektir.

Hocam eklem yerinde bir ağrı hissetmiyorum. Birazdan atacağım size.

@Single_factor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buyurun hocam. Daha önce video çekmiştim onu atayım dedim. Hocam daha acemiyim güzel çalmamış olabilirim.

Son düzenleme:
Hocam eklem yerinde bir ağrı hissetmiyorum. Birazdan atacağım size.

@Single_factor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buyurun hocam. Daha önce video çekmiştim onu atayım dedim.

Sizi hatırladım. Önceki paylaşımlarınızda sizi uyarmıştım. Geri dönün ve okuyun. Her şeyiniz yanlış. Ve tavrınızdan dolayı herhangi bir yardımda / düzeltmede bulunmayacağım. Yolunuz açık olsun.

Gitar çalarken / gitar çaldığınız esnada tellere basışınızın yakın bir görüntüsünü paylaşın. Berklee gibi müzik okullarında bu unsurlar öğretilir ve sonra eğitime geçilir. Misal yüzük parmağınızdan sadece bir sinir geçer ve en zayıf parmaktır. Yanlış bir basınç / tutuş sinire zarar verir. eğer parmağınızı bastğınızda eklem yerinde iğne gibi batma hissi haşıyorsanız sakın devam etmeyin. Yanlış birşeyler yapıyorsunuz demektir.
İsteyen pena kullanabiliyordu ama pena sürekli elimden kaydığı için tırnakla çalıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı