Gitar çalmaya hangi gitarla başlanmalı?

Gitar çalmaya hangi gitarla başlanmalı? Kafamda elektrogitar var fakat ilk başlarda zor olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum.

Para imakniniz varsa direk elektro ile baslayin ama para onemli ziyan olmasini istemiyorum diyosaniz klasik gitarla baslayin nedeni 2-3 ay kursa gidip gitardan sikilip sikilmadigniza bakin ona gore elektro alin ama para imkaniniz varsa direk elektro alabilirsiniz.
 
Klasikle başladım, akustik ile devam ettim. Elektro zor gelir. Perde geçişleri, Tab'lar, hızlı parmaklar lazım elektro için. Yoksa ses bile çıkartamaz.
Bir bitmedi elektro gitarı gözünde büyüten tayfa, fiyatından dolayı mı çok profesyonel zor bir enstrüman olarak bakıyorsunuz anlamadım.

Klasik gitar, akustik gitar ve elektro gitarı gitar çalmayı bilen (3 akor çalanlar da dahil) herkes çalabilir. Burada seçim yaparkenki en önemli kriterimiz tarz ve para. Evet maalesef para. Genel olarak elektro gitar>akustik>klasik olarak sınıflandırabiliriz fiyatları. Tabi bu sınıflandırma giriş seviye ucuz gitarlar içindir.

Para işi tamamsa ikinci kriterimiz tarzımız. Yani rock-metal gruplarını dinleyip onlara özenip sonra da gidip bazı kişilerin "konko kolosok gotorlo boslomoloson" gibi tavsiyelerini dinlersen bu cevapladığım arkadaş gibi "klasikle başladım sonra akustiğe geçtim" gibi bir cümle kurarsın.

Klasik gitar ucuzdur (giriş seviyeleri, tabiri yerinde ise portakal kasalar). Genelde klasik, flamenko tarzlarında kullanılır. Tınısı yumuşak olduğundan popta da sıklıkla kullanılır (akdeniz akşamları vs :) Klavyesi kalındır ve geniştir. Bir çok klasik gitarla başla'cılar bu maddeyi argüman olarak kullanır, daha rahat olduğunu falan söylerler. Zırvadır.

Akustik gitar nispeten bir tık daha pahalıdır klasiğe göre. Tabi yine giriş seviye ucuz gitarlar için konuşuyorum. Genelde pop, country, rock, blues, metal cart curt tarzlarında kullanılır. Telleri çeliktir ve parlak bir sesi vardır klasik gitara göre. Klavyesi ince ve dardır klasik gitara göre. Telleri bence en sert olan gitardır ama bu çalınmaz veya akustikle başlanmaz anlamına gelmez.

Elektro gitarın akustik sesi olmadığı için ekipmana ihtiyaç duyar. En basit setup olarak amfi ve jak ile pahalıya gelir ki sadece elektro gitar bile pahalıdır. Yine söylüyorum ucuz akustik ve ucuz klasik gitarlara göre. Genelde pop, rock, blues, metal falan için kullanılır. Sesi değişkenlik gösterir amfi ve efektlere bağlı. Klavyesi akustikle benzerdir, modelden modele değişiklik gösterebilir. Akustikteki bahsettiğim tel sertliği burada söz konusu değildir (11 numara telle 24. perdede tam ses bend yapmak hariç :D )

Sözün özü, tarzın ne ise onu almalısın. Özendiğin grup kişi ne kullanıyorsa sen de ondan al. Sonra yok klasikle başladım akustik aldım sonra elektro aldım sonra saksafona geçtim sonra piyano sonra mızıka sonra davul zurna... :D Her enstrümanın kolaylığı zorluğu vardır. Her gitarda her türü çalabilirsin. Nota basımı kolay diye elektro almak, klavyesi geniş diye klasik almak kadar saçmadır.
Elektro zor gelir. Perde geçişleri, Tab'lar, hızlı parmaklar lazım elektro için.
Her elektro gitar çalan shred yapacak sweep atacak diye bir şey yoktur. Canı ne istiyorsa onu çalar. Ayrıca shred yapan bir technical death metalci, pentatonik gamda gezinen bir bluescudan daha iyidir denilemez. Öyle bir dünya yok.

O yüzden müzikte ve enstümanlarda rütbe algısını benimsemeyi ve insanlara yanlış bilgi yaymaktan vazgeçin. Komik gözüküyor.

Eğer paran kısıtlı ise yapacak bir şey yok ama ben bütçe zorlama veya sabredip biriktirme taraftarıyım. 2. ellere de bakmanı öneririm.

Şimdi bu kadar görüşten sonra muhalif tayfanın cevaplarını okuyalım bakalım ne yazacaklar :D
 
Gitar çalmaya hangi gitarla başlanmalı? Kafamda elektro gitar var fakat ilk başlarda zor olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum.
Başlangıçta iyi bir şey almanız gerekmez. Oldukça basit olsun. Oynak köprülü modellerden uzak durun. 10w bir amfi yeterli. Sakın PC/Ses kartı gibi kafa karıştırıcı, zaman kaybettirici işlere girmeyin. Önce enstrüman çalmayı öğrenmelisiniz. Sesin kalitesi, efektin gücü ile işiniz olmayacak.

Kolay satılabilir ve piyasası olan bir şey alın ki; çalımınız geliştikçe gitarlar hakkında daha bilgili hale gelip, beklentilerinizin ergonominizin farkına vararak elnizdekini satıp yeni gitarlar alırsınız. Bu zincir böyle ilerler.

Şimdi bu kadar görüşten sonra muhalif tayfanın cevaplarını okuyalım bakalım ne yazacaklar

İktidar da siz oluyorsunuz sanırım.
 

Geri
Yukarı