Gitar çalmayı öğrenmek

bruhist

Femtopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
13
Yer
Middle Earth
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda bir gitarım oldu. Bayağı bir gitar çalmayı öğrenmekte istiyordum. Fakat hiçbir bilgiye sahip değilim. Nereden başlamalıyım? Kursa gitmeli miyim? Öğrenmeyi kolaylaştırmak adına bildiğiniz bir metot var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sıkıcı olanı aradan çıkarmak gerek maalesef. İsimler ve teori.
Müzik teorisi değil tabi, gitarın bölümleri, neyin ne olduğu.
Tab nedir, sheet music nedir, bunlar.
Yoksa çalarsınız da çaldığınızdan bir şey anlamazsınız.
Bunları aradan çıkardıktan sonra pena tutuşu, gitar tutuşu, parmak pozisyonları gibi şeyleri öğrenmeniz lazım. Bunlar gerekli çünkü hem bazı durumlarda sakatlanmayı engelliyor hem de gitarı daha efektif kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Elbette doğru veya yanlış pena tutuşu olamaz. Kişisel tercih. Ama anatomik olarak en iyi pena tutuşu vardır.
Ardından çalmaya başlayabilirsiniz. Tavsiyem önce akor basmayı öğrenmeniz. Akorlar arası rahatça geçiş yapabilmeye başladığınız zaman ufak ufak solo atmaya başlayabilirsiniz. Solo kısmında en büyük zorluk parmak uçlarını sertleştirmek olacaktır. Nasır tutabilir, su toplayabilir, kesilebilir, vs vs. Sancılı bir süreç yani.
Bundan sonrası tamamen parmakları hızlandırıp, geliştirip tuşe oluşturmakla ilgili. Tabi bir de müzik teorisi öğrenmek lazım. Müzik teorisi opsiyonel olsa da emin olun öğrendikten sonra kafanızda klikler olmaya başlayacak, çok daha fazla keyif alacaksınız :)
 
Size göre olmayabilir. Sonuçta müzik bu ve herkesin müzik kulağı ayrı. Maalesef ben sevmiyorum gitarı. Kulağımı tırmalıyor ve rahatsız ediyor beni.
 
Ben 4 senedir bağlama çalıyorum. Ben bağlamayı amcamdan öğrendim bunun için kursa gerek kalmadı :D. Geçen sene bir kursa gittim ( Nota okumak için falan ) beni sıfırdan başlattılar hiç bilmiyomuşum gibi ( kötülemek için söylemiyorum ) ama bu beni sıktı ve bıraktım. Bana göre kurslarda kendi düşüncelerine göre öğretiyolar. Ama sıfırdan başlıyacak birisi için kurs fena olmaz diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı