Gitar Öğrenmek İstiyorum

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben 4 5 sene önce 5 6 aylığına gitar kursuna gitmiştim ama bazı nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. O zamandan bu zamana kadar gitarı elime almadım ve şimdi tekrar başlamak istiyorum ve gitar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Elektro çalmak istiyorum ama yeni başlayanların klasik gitardan başlaması gerekiyor diyorlar. Bu arada 16 yaşındayım genelde bu tür şeylere daha küçük yaşta başlarlar ya hani. Öğrenmemi engeller mi ? Evde kendim çalışarak öğrenebilir miyim sizce yoksa kursa gitsem daha mı iyi olur ? Gitar hakkında bilgisi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.

Ben de gitmeyi istiyorum. Kursa yeniden git ve temeli iyi kur, bırakma, her gün 1 saat çalışma yap.

İlla ki klasik gitarla başlamana gerek yok. Bu muhabbet artık şehir efsanesi bile olamayacak kadar ekşidi zira. Parmak alışkanlığı ve hakimiyet açısından akustik gitar öneririm. Ben 15 yaşımda başlamıştım çalmaya, birkaç hafta ders aldıktan sonra kendi kendimi internet üzerinden geliştirdim. Eğer merak duyguna güveniyor ve sıkı çalışabileceğini düşünüyorsan kurs şart değil, evde de öğrenebilirsin. Tabii kursa gitmenin de kendine has faydaları mevcut.

Çalmayı düşündüğün belli bir müzik türü var mı? Enstrüman konusunda bütçen ne? Konuşalım, tartışalım. Hakkında konuşmayı en sevdiğim konulardan biridir. :)

Tam bir tüccar yalanıdır bu klasikten başlama olayı. 10 yaşındayken ben de kandırılmıştım aynı hususta. Bir ay kursa gidip "Benim istediğim bu değil" deyip ayrıldım kurstan.
Parmak alıştırmaları yapmalı ve tonları tanımalısın ilk olarak. Doğru enstrüman ve malzeme seçimi senin müziğe devam etmen veya bırakman konusunda çok etkili olacaktır. Elektro gitar aldıktan sonra çalmayıp satmak isteyen çok oluyor, ikinci el tercih edebilirsin gitarını.
Bir de sık sık alıştırmalar yaptığında parmak uçların sertleşip nasır olacak, bundan sonra daha güzel tonlar elde edeceksiniz.

Ben klasikte, elektroda çalmak istiyorum. Metallica, Megadeth, Pantera, Dave Mustaine, James Hetfield, Dimebag Darrel gibi olmak isterim :D. İbanez marka gitar ile başlayacağım sanırım.

İlla ki klasik gitarla başlamana gerek yok. Bu muhabbet artık şehir efsanesi bile olamayacak kadar ekşidi zira. Parmak alışkanlığı ve hakimiyet açısından akustik gitar öneririm. Ben 15 yaşımda başlamıştım çalmaya, birkaç hafta ders aldıktan sonra kendi kendimi internet üzerinden geliştirdim. Eğer merak duyguna güveniyor ve sıkı çalışabileceğini düşünüyorsan kurs şart değil, evde de öğrenebilirsin. Tabii kursa gitmenin de kendine has faydaları mevcut.

Çalmayı düşündüğün belli bir müzik türü var mı? Enstrüman konusunda bütçen ne? Konuşalım, tartışalım. Hakkında konuşmayı en sevdiğim konulardan biridir. :)

Genelde dinlediğim gruplar Muse, Green Day, 30 Seconds to Mars, Metallica. Dolayısıyla ağırlıklı olarak alternatif rock çalmak isterim. Enstrüman konusunda bütçem yeni başladığım için 300 TL civarı. Belki maksimum 400.

Bu bütçeye sadece gitar için mi yoksa amfi, kablo vs. dahil mi? Sadece gitar için bile 400 TL yetersiz kalıyor nispeten. Bütçeni arttıramıyorsan ikinci el gitarlara yönelmelisin.

Eğer bütçeni gitar için 500 liraya çıkarabilirsen şu gitarları alabilirsin.
MyDukkan.com :: Ibanez GRG140 :: Elektro Gitar
MyDukkan.com :: Epiphone Special II :: Elektro Gitar
MyDukkan.com :: Ibanez Gio Series GRGA32 :: Elektro Gitar
MyDukkan.com :: SGR by Schecter C1 :: Elektro Gitar

Eğer aklında akustik almak varsa, 400 liraya kadar şu modellere bakabilirsin:
MyDukkan.com :: Epiphone DR-100 :: Akustik Gitar
MyDukkan.com :: Epiphone AJ-220S :: Akustik Gitar
MyDukkan.com :: Ibanez Performance Series PF15 :: Akustik Gitar
MyDukkan.com :: Washburn WD10 :: Akustik Gitar

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gitar çalmaya 9 yaşında başladım. Ama bence gitar çalmayı öğrenmenin yaşı yok. Eğer istekliysen ve düzenli olarak çalışırsan başarabilirsin. Kursa gitmen daha faydalı olur. Daha hızlı ilerlersin. Ben klasik gitarla başladım ve hala devam ediyorum. Akustik ve elektro gitar da çalabiliyorum ama elektro gitar çalarken, parmak ile çalmaya alıştıktan sonra pena ile çalmak garip geliyor. Elektro gitar ile de başlayabilirsin. Sorun olmaz.

Öncelikle elektro gitar istiyorsan git bir elektro gitar al. Önce klasikle başla yalanlarına sakın kanma. Elektro gitarı düşleyen, ama klasikle başlayan insanların çoğu klasikten sıkılıyor, bırakıyor. Ayrıca fiyat aralığın 300-400 lira arasındaysa ve elektro ise isteğin Epiphone LP Special 2 + Fender Frontman G10 ikilisiyle başlayabilirsin...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı