Gizli numara tarafından ısrarla aranıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım telefonu 10-15 saniye açtığınızda operatör uygulamanızdaki kullanım kısmına konuşulan numara, konuşulan saniye kesilen ücret gibi düşmesi gerekiyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama deneyebilirsiniz.
Onu denedim, aklıma geldi ancak maalesef görüntüleyemedim.
Oldu canım, istersen ben arayıp sorayım? Böyle kendini beğenmişlik de olmaz. Hani ne olacak, ölücek misin bilmeden açsan? Ne desek hayır diyorsun, nasıl olacak bu iş?
Allah akıl fikir versin. Seni ne ilgilendirir ya açıp açmamam? Burada size yöneltilen soru gayet açık. "Ben bu kişiyi açmadan öğrenebilir miyim?"

Bu konuda cevap yazmayıp burada akıllı kesiliyorsun. Sana ne benim açıp açmamamdan?

Her denilene de hayır demiyorum. İhtiyacım olan, yöntemi varsa öğrenmek. Bakın sizin için tekrar edeyim yine de: Ben bu kişinin kim olduğunu bilmek istiyorum.
Şöyle bir laf var; hem ayranım dökülmesin hem de bir şey işte. Gizli numarayı kapatmazsan aranırsın, kim olduğunu da kendin çözebilirsen çözersin başka yolu yok. Rahatsız oluyorsan da kapatacaksın başka yolu yok. Arayan kişi çok isterse numarasını gizlemeden aramaya devam eder.
Ben kim olduğunu açmadan öğrenmek istiyorum. Çünkü ona göre konuşmak, ona göre karşımdakinin belki diyeceği bir sözcüğü ona karşı kullanmak istiyorum. Olay bu. Özüne bakıldığında benim istediğim şey gayet mantıklı ve aranılan kişi için yarar sağlayan bir durum.

Sizin dediğinize tekrar dönecek olursak. Ben de biliyorum kapatmayı. Ancak istediğimin dışında bir durum. Buna göre yorum yaparsanız ya da buna göre bir bilgiye sahipseniz buyurun konuşun, ben dahil burada cevap arayan yada konuyla ilgilenen diğer herkes sizi dinler. Ancak burada sadece şahsımı küçük düşürücü söylemlerde bulunmanız bence güzel değil. Ve açıkçası konuyu da tam anlamadan yine bana yönelik (konuya yönelik değil) bir eleştiri de bulunmuşsunuz.

Bu konuda cevap yazmayıp burada akıllı kesiliyorsun. Sana ne benim açıp açmamamdan?

Her denilene de hayır demiyorum. İhtiyacım olan, yöntemi varsa öğrenmek. Bakın sizin için tekrar edeyim yine de: Ben bu kişinin kim olduğunu bilmek istiyorum.
Hayır demiyor musun?
Pek yemezler. Şahsen ola ki ben yapsam ben nu fake'i yemezdim. En iyisi kapatıp kurtulmak ama işte kendime pek yakıştıramıyorum. Bugünlerde de herkes ile bir anlaşmazlık yaşıyorum. Açarsam sinirleneceğim o kadar eminim ki. O telefonu açarsam sinirden deliye döneceğim. Kim olduğunu bilip açmak inanılmaz rahatlık verirdi.
Arkadaşlar sağ olun teşekkür ederim ama ben bunu kapatmam. Öğrenene kadar kapatmam. Kendime yakıştırmıyorum. Artık şu deliyi öğrenmem lazım. Operatörümden yardım destek istesem?

Aklımda tahminimce birkaç isim var ama benim telefon numarasının kimde olduğu pek belli olmaz yine de. Küçük bir kentte yaşıyorum. Çoğu kişi birbirinin numarasını biliyor ve kayıtlı yani.

Ya Operatörüm bana bunu döküman olarak sunamaz mı?
Kim olduğunu sorun diyorsunuz da. Yani bu kadar uğraşılmaz bir cevap verilemezdi. Ya bende bilirim açıp kim olduğunu öğrenmeyi. Zeka gerektiriyor mu? Gerektirmiyor. Benim istediğim bu değil ki anlamıyorsunuz. Ben önceden kim olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu kadar basit. Aptal yerine koyan üslubunuzdan vazgeçin. Benim istediğim şeyden çok uzaksınız.

Normalde de agresif biri değilim eğer ki yine de zaman ayırıp bakmak isterseniz mesaj geçmişime bakabilirsiniz. Herkes her zaman mutlu sakin olamıyor. Onca beni rahatsız eden şeyin arasında bir de bununla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca agresifliğim konunun dışında.

Gıcık biri değilim. Siz herkesle anlaşabiliyor musunuz? Ben anlaşamıyorum. Sizin de elbet anlaşamadığınız kişiler vardır. Herkesle anlaşmaya çalışır, şans veririm. Olmazsa da olmaz. Olay bu kadar. Görüşmek ve elbette bu insanlar tarafından haliyle gece vakti de rahatsız edilmek istemiyorum. Sizce sorunlu muyum yani bunu demeye çalışıyorsunuz?

Ki soru basit ya. Bu konuda bilgisi varsa bilen biri aydınlatsın diye açtım konuyu. Herkes saçma sapan yorumlarda bulunuyor.

Hocam açıp kim olduğunu sorun?
Bu pek zeka gerektirmiyor bence.
Adı üstünde gizli numara olduğu için ya gizli numaraları engelleyeceksiniz ya da açıp derdini soracaksınız.
Eğer cevap vermiyorsa veya sizinle eğleniyorsa gizli numaraları engelleyin.

Eğer sinirliyseniz bi' doktora gidin.
Bu kadar agresiflik iyi değil.
Acaba biri sizi her gün gizli bir şekilde arasa siz sakin sakin oturacak mısınız? Arkadaş açmadan kim olduğunu öğrenmek istiyor, size ne? Yardım etmek varken boş boş karşı çıkmak da ayrı bir kafa.
Savcılığa ver öğrenirsin. Ama gıcık da bi arkadaşımıza benziyorsun belki de sorun sendedir.
Sen mükemmel birine benziyorsun zaten.

Hayır demiyor musun?
Afedersiniz de siz biraz geri kafalı mısınız?

Adam demiş ki emniyetteymiş gibi fake verin. Yani ben bu yöntemle sizce kişiyi öğrenebilir miyim? Tabikide hayır. En iyi arayan kişi hemen telefonu kapatır. Çözüm mü? Yine hayır. Sonuç olarak gerçek bir çözüme hayır demiyorum.
Tabi siz bunları çözüm olarak nitelendiriyorsanız o sizin aklınızın muhakeme etme ve anlama biçimi.

2. Alıntıladığınız metne gelirsek. Gizli numaradan gelen çağrıları kapatmayı önermiş kişi. Ya peki yine aynı soruyu soruyorum. Şimdi ben gizli aramayı kapatınca karşımda beni arayan kişiyi öğrenebiliyor muyum? Yine hayır. Çözüm mü? Değil. Daha doğrusu benim istediğim şey mi? Değil. Yine dediğim gibi ben gerçek bir çözüme gördüğünüz gibi hayır demiyorum.

3. Alıntıladığınız metne gelelim. Kim olduğunu sorun demişsiniz. Bu da benim istediğim şeyin yine dışında. Gerçek anlamda bir çözüm mü değil. Haliyle benim istediğim şeye yönelik bir çözüm değil. Ki zaten burada size yöneltilen soru bu arkadaşların dediğinden farklı.

Özetle bakın size ayrıntılı bir şekilde tahlil ettim. Bence bu sefer anladınız.

Afedersiniz de siz biraz geri kafalı mısınız?

Adam demiş ki emniyetteymiş gibi fake verin. Yani ben bu yöntemle sizce kişiyi öğrenebilir miyim? Tabikide hayır. En iyi arayan kişi hemen telefonu kapatır. Çözüm mü? Yine hayır. Sonuç olarak gerçek bir çözüme hayır demiyorum.
Tabi siz bunları çözüm olarak nitelendiriyorsanız o sizin aklınızın muhakeme etme ve anlama biçimi.

2. Alıntıladığınız metne gelirsek. Gizli numaradan gelen çağrıları kapatmayı önermiş kişi. Ya peki yine aynı soruyu soruyorum. Şimdi ben gizli aramayı kapatınca karşımda beni arayan kişiyi öğrenebiliyor muyum? Yine hayır. Çözüm mü? Değil. Daha doğrusu benim istediğim şey mi? Değil. Yine dediğim gibi ben gerçek bir çözüme gördüğünüz gibi hayır demiyorum.

3. Alıntıladığınız metne gelelim. Kim olduğunu sorun demişsiniz. Bu da benim istediğim şeyin yine dışında. Gerçek anlamda bir çözüm mü değil. Haliyle benim istediğim şeye yönelik bir çözüm değil. Ki zaten burada size yöneltilen soru bu arkadaşların dediğinden farklı.

Özetle bakın size ayrıntılı bir şekilde tahlil ettim. Bence bu sefer anladınız.
Arkadaş anlamayacak gibime geliyor ama🙂 Bu arada soruya gelirsek bazı uygulamalar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ne kadar güvenli bilemem ama.

Konuyu okudunuz mu? Arkadaş arayan kişiyi öğrenmeye çalışıyor.
Arkadaş rahatsız olduğunu da belirtmiş, sinirlenmek istemediğini varsayarak gizli numarayı kapatmasını söyledim. Zaten geçmiş aramalardan bulabilir.

Bu şekilde gizli numaraları bulan bir arkadaşım vardı, Türk Telekom uygulamasından buluyordu ama nasıl bulduğunu bilmiyorum maalesef.

Oldu canım, istersen ben arayıp sorayım? Böyle kendini beğenmişlik de olmaz. Hani ne olacak, ölücek misin bilmeden açsan? Ne desek hayır diyorsun, nasıl olacak bu iş?
Nasıl cevaplar yazıyorsunuz siz? Ne cüret ki böyle şeyler yazmanız. İnsanların karakterini yorumla diye bir şey yazmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı