GNU/Linux dünyasında ekosistem

Ben de rehber sandım. Böyle soru mu olur? 😂
Soru sorarken güncel durumu da açıklamak istedim kısaca, yoksa anlaşılmayabilir diye düşünmüştüm. Şimdi daha kötü olmuş. Herkes rehber gibi mi anladı bu konuyu acaba? Bu mesajı yanıtlarsanız sevinirim.

Soru sorarken güncel durumu da açıklamak istedim kısaca, yoksa anlaşılmayabilir diye düşünmüştüm. Şimdi daha kötü olmuş. Herkes rehber gibi mi anladı bu konuyu acaba? Bu mesajı yanıtlarsanız sevinirim.
Rehber demeyelim de, interaktif soru-rehber diyelim :D
Hem bilgi alışı, hem de verişi var.

Ben de buraya küçük de olsa siber güvenlik deneyimlerimi aktarayım dedim. Siber güvenlik bölümü GNU/Linux bölümü üzerinden ilerliyor. 😂
Çok fazla uğraşan olmadığı için bölüm açma ihtiyacı hissedilmemiş demek ki. Neyse siz burada paylaşın, biz de bilgilenelim.
...interaktif soru-rehber diyelim...
Bu isim güzel oldu. Bundan sonra koyu olarak başa yazarım, yazmazsam rehber gibi algılanıyor, kimse cevap vermiyor 🥲

Çok fazla uğraşan olmadığı için bölüm açma ihtiyacı hissedilmemiş demek ki. Neyse siz burada paylaşın, biz de bilgilenelim.
Yalnız ben şunu farkettim Kali ile vs. uğraşınca Linux deneyimi de edinilmiş oluyor. Ben sadece Kali kullanmadım tabii. Kali ilk kullandığım dağıtım oldu. Meraktan bir çok dağıtım denedim.

Ben rehber diye tıkladım şahsen xD

Cevaba gelirsek ben böyle etkileşimleri pek fazla sevmiyorum. Telefonumda olan telefonumda kalsın, bilgisayarımda olan bilgisayarımda xD

Yalnız ben şunu farkettim Kali ile vs. uğraşınca Linux deneyimi de edinilmiş oluyor. Ben sadece Kali kullanmadım tabii. Kali ilk kullandığım dağıtım oldu. Meraktan bir çok dağıtım denedim.
Tabi haliyle Linux bilgisi ve deneyimi de ediniliyor. Ancak Kali kullananlara genelde çok iyi gözle bakılmıyor. Sebebi de kullanıcıların WiFi patlatma gibi amaçlarla geliyor olması genellikle.

Tabi haliyle Linux bilgisi ve deneyimi de ediniliyor. Ancak Kali kullananlara genelde çok iyi gözle bakılmıyor. Sebebi de kullanıcıların WiFi patlatma gibi amaçlarla geliyor olması genellikle.
Ben de bu durumdan yakınıyorum. Şu MR. ROBOT gibi filmler olmasaydı daha az olabilirdi. 😂

Ben de bu durumdan yakınıyorum. Şu MR. ROBOT gibi filmler olmasaydı daha az olabilirdi. 😂

Sorun filmde değil. Ülkecek teknolojiden eksiğimiz var. En büyük etken de Windows'un yaygın olması ve popüler kültür. Mesela bir yerde Linux kullanıyorum dersen, "ooo heçkır" derler.
Tabii bizde teknoljoji dersleri ve içerikleri "print("Hello World") olup, onun nasıl, nerede kullanıldığı söylenmediği için böyle. Çok da takmamak lazım bu tipleri.

Mesela yoldan geçen birine "Linux, UNIX nedir?" sorsan, suratına bakar öyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı