GNU/Linux oyun alanında gelişebilir mi?

gamecover

Centipat
Makaleler
4
Protondb üzerinden Linux dağıtımlarında popüler oyunları oynayabiliyor muyuz diye kontrol ederken aşağıdakileri gördüm. Gerçekten üzücü bir durum, siz ne düşünüyorsunuz? Asıl sorum ise zamanla bunları oynama imkanımız olur mu?

Fall Guys: Ultimate knockout;

1641077079451.png

Tom Clancy's Tom Clancy's Rainbow Six: Siege;

1641077181028.png

Destiny 2;

1641077250766.png

PUBG: Battlegrounds;

1641077298491.png

Apex Legends;

1641077344446.png

New World;

1641077421009.png

Çoğu oyun üzerlerindeki DRM'ler yüzünden çalışmıyor. Linux'a uygulama yazmak herhangi bir başka bir programa uygulama yazmaktan daha kolay. En büyük sıkıntı olan mimari zaten aynı. Çalıştırmasında çoğu oyunda hiçbir sıkıntı yokken bu DRM'ler yüzünden çalışmıyor.

Çoğu oyun üzerlerindeki DRM'ler yüzünden çalışmıyor. Linux'a uygulama yazmak herhangi bir başka bir programa uygulama yazmaktan daha kolay. En büyük sıkıntı olan mimari zaten aynı. Çalıştırmasında çoğu oyunda hiçbir sıkıntı yokken bu DRM'ler yüzünden çalışmıyor.

Video izlerken mesajınızda yazdığınız gibi denk geldim.

1641078270950.png

Gelişebilir, fakat neden gelişsin? Geliştiricilerin GNU/Linux'a uyumlu yazılım geliştirmek için bir sebebi yok. Ya bu alanda büyük bir talep görmeleri ya da finansal teşvik almaları gerekiyor. Bu ikisi de şu anda mevcut değil.

Fall Guys ilk çıktığı zaman oynayabiliyordum. Daha sonra anti cheat getirdiler ve açılmamaya başladı.
Örnek verdiğiniz diğer oyunların çalışmama sebebi anti cheat.

EAC ve BattlEye, Linux desteğine sahip. Bu yazılımları kullanan oyun geliştiricilerinin tek yapması gereken Linux'a izin vermek.

Linux kullanıcıları şu anda Steam'in %1'ini oluşturuyor. Anti hile programları dışında pek bir gelişme olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı