GNU/Linux'ta masaüstü program yapmak için en iyi dil hangisidir?

C, C++, Python ve Java yaygın kullanılan diller. İstediğin dil ile program yazabilirsin.

Hocam programlar çok üst düzey ve karışık olmayacağından C ve C++ kullanmayı düşünmedim. Hem pek bilgim yok o diller hakkında. Java ilk defa siz söyleyince aklıma geldi. Şu an Python PyQtkütüphanesi ile geliştirme yapıyorum, gayet iyi gidiyor bence.
@Linuxginar hocam PyQt'de yaptığım basit program 100 MB aşkın RAM kullanıyor. Bu kaynak tüketimini nasıl düşürebilirim biliyor musunuz?

from PyQt5 import *
Koduyla eklemiştim. Kullanacağım modülleri eklesem bu tüketim düşer mi? Yani şunun gibi;
from PyQt5 import QtWidgets

Son düzenleme:
Hocam programlar çok üst düzey ve karışık olmayacağından C ve C++ kullanmayı düşünmedim. Hem pek bilgim yok o diller hakkında. Java ilk defa siz söyleyince aklıma geldi. Şu an Python PyQtkütüphanesi ile geliştirme yapıyorum, gayet iyi gidiyor bence.
@Linuxginar hocam PyQt'de yaptığım basit program 100 MB aşkın RAM kullanıyor. Bu kaynak tüketimini nasıl düşürebilirim biliyor musunuz?

from PyQt5 import *
Koduyla eklemiştim. Kullanacağım modülleri eklesem bu tüketim düşer mi? Yani şunun gibi;
from PyQt5 import QtWidgets
Bilgim yok bu konuda maalesef.

JavaScript icin gelistirilen Electron framework'une goz atabilirsin. Sadece linux icin degil cross-platform masaustu uygulamalar gelistirebilirsin. Piyasada Electron ile gelistirilmis cok basarili uygulamalar var. Ornegin, Discord, Visual Studio Code bunlardan bazilari.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı