Göbek nasıl eritilir?

Daha fazla  
1.84 boyundayım 87 kiloyum. Belirgin bir göbeğim var. Amacım 77-78'e falan düşmek. Kilo vermek ve göbek eritmek ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Göbeği nasıl eritebilirim?

Kalori açığı yap, karbonhidratı azalt, yüksek protein al, ağırlık antrenmanı yap, kardiyo yap.

1.84 boyundayım 87 kiloyum. Belirgin bir göbeğim var. Amacım 77-78'e falan düşmek. Kilo vermek ve göbek eritmek ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Göbeği nasıl eritebilirim?
Buradan kalorini hesapla dostum. 300-400 kalori açık ver zaten yazıyor orada. Mümkün olduğunca temiz beslen bunun yanında ağırlık idmanı yapabilirsen iyi olur arkadaşların dediği gibi.

Dengeli beslenme ile yapabilirsin spor şart değil ama yapmak en iyisi olur, yürüyüş yap genelde her gün aralıklarla.

Burger, abur cubur, asitli ve şekerli içecekler, bol yağlı yiyecekler...
Bunlara benzer çoğu şeyin ortak noktası fazlaca kalori ve çok fazla miktarda şeker içermeleri.

Bunlar yerine ne tercih edilebilir?
- Kahvaltı için yumurta (2-3 tane pişirilebilir.), peynir, maden suları, yoğurt ve meyveler
- Öğlen ve akşam yemekleri için ıspanak, mercimek, kırmızı et, tavuk, balık, patates,
Ve buraya yazamadığım bir sürü protein-karbonhidrat-yağ dengesi yerinde olan yiyecekler..

Ancak maalesef yağlar ve karbonhidratlar tamamen tüketilmeden olmuyor.
Az miktarda ve sağlıklı yağlar tüketmeye çalışın. Aç hissettiğiniz zamanlarda peynir ve patates yiyebilirsiniz.

Ekonominiz el veriyorsa her gün ya da en azından haftada 2-3 kez kırmızı et, tavuk, balık yemeye özen gösterin.

Bol bol su için. (günde en az 2-3 litre)

Sadece beslenmeyle bir yere kadar. Kemik, kas ve ruhsal sağlığınız için herhangi bir spor dalı şart. En azından yürüyüş, mekik, şınav gibi temel hareketler.

Tabi burada yazdıklarım bir anda olmuyor, planınıza sadık kalmaya çalışın. Sağlıksız yiyecekler yediğinizde kendinize sinirlenmeyin, sağlık planına tekrar devam edin.

Bendede göbek var eritmek istiyorum. Kasık fıtığı vardı bende ameliyat oldum. Spor yapmak istiyorumda doktor bana ağırlık kaldıramazsin dedi. Dışarda sadece koşu yapsam eritebilirmiyim göbegi?
Göbek eritmek için ağırlık kaldırmana gerek yok. Kalori açığı oluşturması yeterli. En basit şöyle anlatayım;

Senin günlük alman gereken kalori 3000 ise, sen 3000 alırsan kilonu korursun.
Eğer 3300 alırsan ekstra 300 kalori sana kilo olarak geri döner.
Eğer ki 2700 yani 300 eksik alırsan 300 kalorilik kilo kaybedersin.

7700 kalori 1 kiloya denk geliyor(yağ olarak).

Normal bir insan isen 3000 kaloriyi aldın diyelim, gider ortalama hızda 1000 kez ip atlarsın(yaklaşık) 500-600 kalori yakarsın. Ve yaktığın kalori günlük aldığın miktarı düşüreceği için kalori açığı oluşturmuş olursun ve 500-600 kalorilik yağ yakmış olursun.

Bu eriyen yağları bölge bölge ayıramazsın. Vücut kendisi yakar sen karışamıyorsun ona. O yüzden bugün bacaktan yakarsın yarın yavaş yavaş bacağın küçülür, sonraki haftalar karnın küçülür. Veya önce karnın sonra bacağın incelir falan. O tamamen sana bağlı kimse tavsiye veremez.

Sürekli yağdan bahsetmemizin sebebi ise karbonhidrat-yağ-protein diye gidiyor. Bir çok insanın karbonhidratı kes demesinin sebebi bu. İlk enerji verici besin olmazsa ikinciye yani yağı yakarak enerji sağlıyor. Bu yüzden de karbonhidrat almıyorlar ki yağdan yaksın.

Soruna cevap olursa da;

Evet dışarıda koşu yaparak çok rahatça eritebilirsin yağlarını. Sadece kalori takibini eksik etme yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı