Göğüs çalışırken form nasıl olmalı?

Kholei

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 4 aydır spora gidiyorum, kollarım, omuzlarım, bacaklarım, sırtım vs. sürekli gelişmeye devam ediyor. Fakat tek gelişmeyen yerim göğsüm, bunun da doğru formu yapamadığımdan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum, her göğüs idmanından önce ısınma da yapıyorum. Çok fazla araştırma yaptım bu konuda fakat her sayfa bir diğerinin aynı ve hiçbir sonuç alamıyorum. Salondaki hocalarda çok ilgisiz. Yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaklaşık 4 aydır spora gidiyorum, kollarım, omuzlarım, bacaklarım, sırtım vs. sürekli gelişmeye devam ediyor. Fakat tek gelişmeyen yerim göğsüm, bunun da doğru formu yapamadığımdan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum, her göğüs idmanından önce ısınma da yapıyorum. Çok fazla araştırma yaptım bu konuda fakat her sayfa bir diğerinin aynı ve hiçbir sonuç alamıyorum. Salondaki hocalarda çok ilgisiz. Yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim, teşekkürler.
Tavsiyem uzun anlatarak gösteren videolardan görerek formu öğrenmeye çalışmanız. Hareket aynı her sayfa ve araştırmanın farkı şeyler söylememesi lazım?

Videolardan anlamıyor veya sıkılıyorsanız her detayıyla anlatan bildiğim güzel bir site de var:

Tavsiyem uzun anlatarak gösteren videolardan görerek formu öğrenmeye çalışmanız. Hareket aynı her sayfa ve araştırmanın farkı şeyler söylememesi lazım?

Videolardan anlamıyor veya sıkılıyorsanız her detayıyla anlatan bildiğim güzel bir site de var:
yanıtınız için teşekkür ederim, kafamda bazı sorular da mevcut, örneğin göğüs çalışmak ne demektir? (Demek istediğim ağırlığı göğüsümden mi kaldırmalıyım yoksa sadece göğüsümü germem yeterli mi?) Ayrıca "göğüsünden kaldır" diyecekseniz "göğüsünden kaldır" tam olarak ne demek oluyor?

yanıtınız için teşekkür ederim, kafamda bazı sorular da mevcut, örneğin göğüs çalışmak ne demektir? (Demek istediğim ağırlığı göğüsümden mi kaldırmalıyım yoksa sadece göğüsümü germem yeterli mi?) Ayrıca "göğüsünden kaldır" diyecekseniz "göğüsünden kaldır" tam olarak ne demek oluyor?
Göğsünü öne verip omuzlara yük binmeyecek dirseklerin hafif içe doğru şekilde itmektir. Göğüsünü hissediyorsan set bitene kadar yanıyorsa form doğrudur muhtemelen. Omuzuda çok fazla hissediyorsan düzeltmen gereken şeyler var demektir.

Göğsünü öne verip omuzlara yük binmeyecek dirseklerin hafif içe doğru şekilde itmektir. Göğsünü hissediyorsan set bitene kadar yanıyorsa form doğrudur muhtemelen. Omuzuda çok fazla hissediyorsan düzeltmen gereken şeyler var demektir.

Herhangi bir yanma hissetmiyorum ama set bittikten sonra göğsümü sıktıktan sonra göğsümün kasıldığını hissediyorum. Ayrıca omuzlarımı nasıl geriye verebilirim birkaç tüyo verebilir misniz

Doğru formda yaptığından eminsen göğsünün çalışmıyor olma ihtimali yok zaten dostum.Spora başladığımdan beri tek tük fly yaptım onun dışında bench press harici neredeyse göğsü çalıştıran hiçbir egzersiz yapmadım ve göğsümü de bench press yaparken nerdeyse hiç hissetmiyorum ama büyüyor yani.Bench press,fly,dips vb. artık hangi göğüs egzersizini yapıyorsan ağırlığın progressive olarak artıyorsa göğsünde gelişiyordur.4 ay zaten kısa bir süre ama göğsün gerçekten diğer kaslarının gerisinde kalıyorsa doğru antrenmanlamaya ve egzersiz formlarına rağmen büyük ihtimalle genetik olarak geride olduğun bölgedir,ona da yapacak pek bir şey yok.Doğru formda yaptığından emin değilsen kendini videoya çekmeni ve ytden doğru form ile karşılaştırmanı öneririm çünkü civarda sana yardımcı olabilecek biri yoksa en faydalı yöntem bu.

Doğru formda yaptığından eminsen göğsünün çalışmıyor olma ihtimali yok zaten dostum. Spora başladığımdan beri tek tük fly yaptım onun dışında bench press harici neredeyse göğsü çalıştıran hiçbir egzersiz yapmadım ve göğsümü de bench press yaparken neredeyse hiç hissetmiyorum ama büyüyor yani. Bench press, fly, dips vb. artık hangi göğüs egzersizini yapıyorsan ağırlığın progressive olarak artıyorsa göğsünde gelişiyordur. 4 ay zaten kısa bir süre ama göğsün gerçekten diğer kaslarının gerisinde kalıyorsa doğru antrenmanlamaya ve egzersiz formlarına rağmen büyük ihtimalle genetik olarak geride olduğun bölgedir, ona da yapacak pek bir şey yok. Doğru formda yaptığından emin değilsen kendini videoya çekmeni ve YT'den doğru form ile karşılaştırmanı öneririm çünkü civarda sana yardımcı olabilecek biri yoksa en faydalı yöntem bu.

Hocam doğru form dediğiniz ne bana onu açıklayın. Videolardan hiçbir şey anlamadığım için zaten buraya yazıyorum. Başlıkta ne yazıyor? "Form Nasıl Olmalı" anlatabildim mi derdi mi?

Son düzenleme:
Hocam doğru form dediğiniz ne bana onu açıklayın. Videolardan hiçbir şey anlamadığım için zaten buraya yazıyorum. Başlıkta ne yazıyor? "Doğru Form Nasıl Olmalı" anlatabildim mi derdi mi?

Videodan anlamadığını yazı yoluyla hafızana mı gönderelim? Belli bir hareket belirtmeden "Göğüs çalışırken form nasıl olmalı" sorusundan ne anlayalım? Berk Chelik zaten anlatmış omzunu geri alıp göğsünü çıkarıyorsun. Kürek kemiklerini birbirine yaklaştırıyorsun. 4 ayda nasıl bir gelişim bekliyorsun onu da anlamadık. Videodan yazıdan anlamıyorsan salondan birine soracaksın yaparken formun doğru mu diye bakacak. Kimse burada yazıdan videodan anlamadığın şeyi sana sihirli bir şekilde öğretemez.

Hocam doğru form dediğiniz ne bana onu açıklayın. Videolardan hiçbir şey anlamadığım için zaten buraya yazıyorum. Başlıkta ne yazıyor? "Form Nasıl Olmalı" anlatabildim mi derdi mi?
Zaten doğru formu açıkladım, kürek kemiklerini sıkarak göğsünü kabart öne ver yani belinde kıvrım olsun. Dirsekleri içeri doğru olacak şekilde harekete başla, dumbell veya bar ile yapıyorsan meme ucunun olduğu kısma kadar indir.

1724795692712.png

Videodan anlamadığını yazı yoluyla hafızana mı gönderelim? Belli bir hareket belirtmeden "Göğüs çalışırken form nasıl olmalı" sorusundan ne anlayalım? Berk Chelik zaten anlatmış omzunu geri alıp göğsünü çıkarıyorsun. Kürek kemiklerini birbirine yaklaştırıyorsun. 4 ayda nasıl bir gelişim bekliyorsun onu da anlamadık. Videodan yazıdan anlamıyorsan salondan birine soracaksın yaparken formun doğru mu diye bakacak. Kimse burada yazıdan videodan anlamadığın şeyi sana sihirli bir şekilde öğretemez.
Kusura bakmayın, her harekette form aynı olması gerekir diye düşünmüştüm, hareket adı vermem gerektiğini düşünemedim haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı