Gömülü sistem mühendisliğine yönelmek

muhonyi

Femtopat
Katılım
3 Eylül 2022
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba,
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Piyasada herkes web uygulamaları geliştiriyor. Bilgisayar mühendisliğinde aldığımız dersleri tam manasıyla web uygulamalarında kullanamıyoruz bu da bana israf olarak hissettiriyor. Mühendisliğimi kullanabileceğim daha seçici bir alan olan gömülü sistem mühendisliğine yönelmek istiyorum lakin bu alanda elektrik-elektronik mühendisleri, elektronik ve haberleşme mühendisleri çoğunlukla etkin durumda. Sizce Bil. Müh. öğrencisi olarak kariyerimi buraya yönlendirmek faydalı olur mu?
Ayrıca "startup" kurma hayalim var. Yazılımda sermaye olarak neredeyse sadece bilgisayar ve internet erişimi gerekliyken, gömülü sistemlerde elektronik kart devreleri (üretimi) vb. kalemler olduğu için büyük sermayeler gerektirir mi? Teşekkürler.

Not: Alan/Sektör tavsiyelerine (bilgisayar mühendisliğinin yoğun olarak kullanıldığı) açığım. İlgimi çekecek bir alanı keşfetmeme yardımcı olabilirsiniz.
 
Merhaba, nasıl bir yol izlediniz? Ben de gömülü sistem mühendisliğini öğrenmek istiyorum ve aynı şekilde bilgisayar mühendisiyim.
 
Ben bu sektörün içindeyim. Her ne kadar zevkli bir sektör olsa da Türkiye'de çalışma alanı oldukça kısıtlı. Kendi başına proje yapabiliyorsun, bir devre tasarlayıp istediğin bir somut projeyi yapabilme imkanın var ama bu da biraz maliyetli oluyor.

Gömülü sistem sektörü için elektronik donanım bilgisi olmazsa olmaz. Ama yönelemezsin diye bir şey yok. Jeoloji mühendisi olup da bu işi yapan da var.

Bilgisayar mühendisliği ile devam edebileceğin ve benim önereceğim alan bankalar olur. Çok garanti yer, kolay çalışma şartları var ve daha iyi maaşla diğer bankalara geçiş yapman mümkün.
 

Geri
Yukarı