Görev Yöneticisi ilk açıldığında CPU kullanımı %100 oluyor

hermus_c

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I3 14100F RTX 4060-500GB M.2 SSD 16GB RAM
Meslek
Ögrenci-Kaynakçı
Başta trojanden şüphelendim ve Kaspersky indirdim ve 8 tane trojan dosyası sildi ardından Kaspersky Rescue Disk kurarak USB'den tarattım bir şey çıkmadı ama hala Görev Yöneticisi açıldığında kullanım 80 90 iken bir anda düşüyor. Formatlamak istemiyorum çünkü tonla uygulama var.

Benim eski sistemimde de aynı şey oluyordu. İşlemci güçsüzse olabiliyor. Virüs sorununu kökten çözdüğünüze eminseniz ve işlemciniz iyi değilse endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hatta şimdi baktım hala da oluyormuş işlemcim iyiyken bile.

Görev yöneticisi açılınca, yüksek kullanım hangi işlemde?
Bu yüksek kullanım ne kadar süre yüksek kalıyor?
Görev yöneticisinin, güncelleme sıklığı kaç sizde?
1747602034761.png

Sistemim RTX 4060 ve İ3 14100F

Görev yöneticisi açılınca, yüksek kullanım hangi işlemde?
Bu yüksek kullanım ne kadar süre yüksek kalıyor?
Görev yöneticisinin, güncelleme sıklığı kaç sizde?
Sistem kesintileri
1 2 saniye
Normalde

Arkadaşların da yazdıkları gibi.. hiç dert etmeyin.
System Interrupts (sistem kesintileri) kaba tabirle... donanımların veya diğer sistem çağrılarının isteklerini yanıtlamaya yarayan, hani neredeyse işletim sisteminin asıl temeli olan bir bileşendir.

Siz görev yöneticisini açarken, en çok o yorulacaktır. Herkese bir şey sorup listeyi oluşturuyor çünkü.

Ama... siz işlem yapmazken... 1, 2 saniyeden uzun... dakikalarca, saatlerce.. yüksek kullanımda kalıyorsa... bazı bileşenlerle veya donanımlarla anlaşamıyor demektir. Gerçi bu durumda da muhtemelen mavi ekran ya da şu uygulama kapatıldı gibisinden sonuçlar oluşur.

Arkadaşların da yazdıkları gibi.. hiç dert etmeyin.
System Interrupts (sistem kesintileri) kaba tabirle... donanımların veya diğer sistem çağrılarının isteklerini yanıtlamaya yarayan, hani neredeyse işletim sisteminin asıl temeli olan bir bileşendir.

Siz görev yöneticisini açarken, en çok o yorulacaktır. Herkese bir şey sorup listeyi oluşturuyor çünkü.

Ama... siz işlem yapmazken... 1, 2 saniyeden uzun... dakikalarca, saatlerce.. yüksek kullanımda kalıyorsa... bazı bileşenlerle veya donanımlarla anlaşamıyor demektir. Gerçi bu durumda da muhtemelen mavi ekran ya da şu uygulama kapatıldı gibisinden sonuçlar oluşur.
Anladım çok teşekkür ederim.

Korkulacak bir şey yok yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı