Görev Yöneticisindeki Csrss.exe

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Görev yöneticisinde böyle bir exe dosyası gözüküyor. Ne dosya yolu var ne de hangi kullanıcı tarafından açıldığı gözükmüyor. Bu bir zararlı mıdır?

Dosya Ekleri

• dsadasdsad.png
    dsadasdsad.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 204
Keylogger o. Araştırdım. Yerli bir virüs. Hitman Pro öneririm.
Aynı durum bende de var biraz araştırdım, '' csrss.exe virüs veya malware gibi zararlı bir yazılım değildir. Fakat bu yönde şüpheleriniz varsa, aşırı ram ve işlemci kullanımından kaynaklanan, o zaman bilgisayarınızı antivirüs yazılımı ile tam tarama işlemi ile tarayabilirsiniz. Dr Web bu iş için uygundur ve ücretsizdir. Ayrıca kurulum gerektirmez. Böylelikle bilgisayarınızda yavaşlama olmaz.'' gibi yorumlar gördüm. Herhangi bir virüs değil gibi. Ayrıca Dr.Web ve kaspersky ile yakın süre içerisinde tarama yaptım. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum @Murat5038
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam biraz daha araştırdım ve şöyle bir yazıya denk geldim. ''csrss.exe SYSTEM adı altında çalışır kullanıcı adı ile çalışıyorsa keylogger veya trojandır.'' şeklinde.

Bu duruma antivirüsün ne diyor?

MSE kullanıyorum ve tarama sonuçlarım da hiçbir zararlı bulamadı.

Dostum oraya da baktım ama buraya da konu açmak istedim. En azından burada daha çok içim rahat eder.

Aynı durum bende de var biraz araştırdım, '' csrss.exe virüs veya malware gibi zararlı bir yazılım değildir. Fakat bu yönde şüpheleriniz varsa, aşırı ram ve işlemci kullanımından kaynaklanan, o zaman bilgisayarınızı antivirüs yazılımı ile tam tarama işlemi ile tarayabilirsiniz. Dr Web bu iş için uygundur ve ücretsizdir. Ayrıca kurulum gerektirmez. Böylelikle bilgisayarınızda yavaşlama olmaz.'' gibi yorumlar gördüm. Herhangi bir virüs değil gibi. Ayrıca Dr.Web ve kaspersky ile yakın süre içerisinde tarama yaptım. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum @Murat5038 Eki Görüntüle 182242

Hocam biraz daha araştırdım ve şöyle bir yazıya denk geldim. ''csrss.exe SYSTEM adı altında çalışır kullanıcı adı ile çalışıyorsa keylogger veya trojandır.'' şeklinde.

Benim ki ne SYSTEM ile ne de kullanıcı ismiyle gözüküyor görev yöneticisinde.

Keylogger o. Araştırdım. Yerli bir virüs. Hitman Pro öneririm.
:D Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.

MSE kullanıyorum ve tarama sonuçlarım da hiçbir zararlı bulamadı.
MSE tarafımca AV olarak kabul edilmiyor. Doğru düzgün AV kullanın.

Zararlının tanımlama şekli bellidir. Zararlı AV ile kontrol edilir buraya yazarak değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı