Görev yöneticisindeki "program" nedir?

@Fıratt10 Kaspersky ile sürekli tekrar taratmana gerek yok bence. Başka antivirüse yönel. Hep aynı sonucu vermiyor mu şu an Kaspersky? ESET ile taramayı dene mesela. Malwarebytes iyi seçim. Virüs olmayabilir ancak çoğalmaması gerekiyordu.

Malwarebytes kuracağım. Az önce Kaspersky'da tam tarama ayarlarından güvenlik düzeyini aşırıya aldım bakalım bir şey çıkacak mı?

@Prime777 ben bir ara Norton Power Eraser taraması yapmıştım Arksigner'ı tehdit olarak görmüştü. Fp'dir diye düşünüp silmemiştim acaba gerçekten tehdit olabilir mi?

@Fıratt10 arksigner programını kullanmadım. Güvenilir programa benziyor sanırım, Türk yazılımı. Belki, yazılımın bir hatası sonucunda sürekli Görev Yöneticisi'nde program adlı logosuz bir şey gözüküyor olabilir. Programı silmeyi düşünebilirsin belki o hata geçer.

@Fıratt10 arksigner programını kullanmadım. Güvenilir programa benziyor sanırım, Türk yazılımı. Belki, yazılımın bir hatası sonucunda sürekli Görev Yöneticisi'nde program adlı logosuz bir şey gözüküyor olabilir. Programı silmeyi düşünebilirsin belki o hata geçer.

Şimdi Malwarebytes threat scan yapacağım bakalım çıkacak mı bir şey.

@Prime777 hocam Malwarebytes taraması temiz.

@Fıratt10 dediğiniz yazılımı silin. Tekrar aynı program oluşacak mı diye bakın.

@Fıratt10 buradan sil düğmesine basın. Tekrar oluşursa yazın.

1657228017951.png

@Fıratt10 CCleaner indirin ve araçlar kısmına girin. Başlangıç ile alakalı bir şey olması lazım, tam hatırlamıyorum. Orada görürseniz silin. Gözükmesi lazım.

CCleaner yazılımını tavsiye etmem. Avast satın aldıktan sonra arka planda çalıştırılan işlemler falan eklediler. Sistem izleme zımbırtısı gibi bir şey.

Autoruns bu iş için gayet yeterli ve daha basit. Lütfen konuya ilk yazılan mesajdaki bağlantıya gidin. O yazılım ile kaldırılan ve kalıntısı bırakmış başlangıç öğelerini kaldırabilirsiniz.

Çözümünün basit olduğu bir konu için bu kadar pimpirik yapmaya da hiç gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı