Görevimiz: Yazılım öğrenmek

Başlamak isteyenler için Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi var Udemy'de. Bende 27'sinde almıştım 5 günde HTML'yi öğrenebildim. Hoca gayet açıklayıcı öğretiyor. Reklam gibi düşünmeyin. Yazılımı seviyorum ve başlangıç olarak web ile başlamak istedim. Arkadaşım önermişti bende aldım ve memnunum. Sonra da python ile devam etmeyi düşünüyorum.
HTML çocuk oyuncağı. Ben de öğrendim, CSS ve PHP falan da gerektiriyor.

Discord linki paylaşmak yasak mı?
Arkadaş ekleme için kod paylaşabiliyorsun ama link yasak diye biliyorum.

Başlamak isteyenler için Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi var Udemy'de. Bende 27'sinde almıştım 5 günde HTML'yi öğrenebildim. Hoca gayet açıklayıcı öğretiyor. Reklam gibi düşünmeyin. Yazılımı seviyorum ve başlangıç olarak web ile başlamak istedim. Arkadaşım önermişti bende aldım ve memnunum. Sonra da python ile devam etmeyi düşünüyorum.
Ben de tam kapsamlı bir ders almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 83 saatten fazla sürüyordu tüm dersleri bitirmek. O kadar kapsamlı. Tabi şu an duruyor boş boş.

Bu yayını canlı izledim. Tek başına bir yazılımcı aylık yani düzenli şekilde 100.000$ nasıl kazanabilir aklım almadı. Yalan söylediğini düşünüyorum. Gerçek ise tebrik ederim.

Kaldı ki ben yazılımın C'sinden bile anlamam. Bu kadar büyük paranın kazanılması için bir ekibe ihtiyaç duyulması lazım değil mi ? Tek sefere mahsus veya yıllık kazanç değil, aylık gelir söz konusu.

Biri beni aydınlatsın.

Yap o zaman hocam aylık 100 bin dolar kazanılsaydı herkes bu işe başlardı. Kod yazmak zaten klavyeye tak tuk vurmaktan ibaret değil. Para için yapılmayacak işlerin başında doktorluk ve yazılım var.
onu biliyorum para kazanmak kolay bir şey değil oyun oynarkende öyle ben cs go oynayan birisiyim biliyorsunuzdur o oyundada para kazanılıyor fakat çok zor para kazanmak hiç kolay bir şey değil

Bu yayını canlı izledim. Tek başına bir yazılımcı aylık yani düzenli şekilde 100.000$ nasıl kazanabilir aklım almadı. Yalan söylediğini düşünüyorum. Gerçek ise tebrik ederim.

Kaldı ki ben yazılımın C'sinden bile anlamam. Bu kadar büyük paranın kazanılması için bir ekibe ihtiyaç duyulması lazım değil mi ? Tek sefere mahsus veya yıllık kazanç değil, aylık gelir söz konusu.

Biri beni aydınlatsın.

Turkiye'de yazilim muhendisi olarak girdigin firmalarda bir "rutben" olur.

- Junior
- Senior
- Yazilim Gelistirme Uzmani
- Kidemli Yazilim Gelistirme Uzmani
- Solution Engineer
- Lead Engineer
- Architect
- Senior Solution Architect

vs gibi. Bunun bir standardi yok, her firma rutbelendirir ve maas skalasi belirler. En fazla maas alan genelde mimar olandir, Ama en kidemli yazilim mimari dahi ortalama bir mudurden dusuk maas alir.
Turkiye'de fazla maas almak istiyorsan ( gercekten fazla ) bir noktada yoneticilik yapman gerek. Zaten sana teklif ederler bir noktada, artik ekip yoneticisi ol diye. Yazilim ekibinin basina gecersin, eskisi kadar kod yazmazsin, planlama ve proje yonetimiyle ugrasirsin. O zaman maasin yukselir ama yaptigin sey artik "muhendislik" degildir. Turkiye'de bir muhendisin ayda 100 bin maas almasi mumkun degil. Yoneticiyse fazlasini alir. ( CTO ve ustu )

Yurt disinda ise:

Intel gibi firmalarda muhendisler yoneticilerden fazla maas alabilir. Cunku hiyerarsi buna gore uyarlanmistir. Chief Engineer icin senede 1M $ para degil, hatta unlu muhendisleri bu paraya ikna edemezsiniz bile, komik kalir. Jim Keller gibi isimlerden bahsediyorum. O yuzden ayda 100K $ zaten cok da matah maas degil o seviyede birisi icin. Zaten silikon vadisinde baslangic maaslari 100K$ ustunde ( senelik ).

Bir Turk bu parayi yazilim gelistirerek aldigini iddia ediyorsa 3 ihtimal var:
1) Sirket kurmustur, bu parayi kazaniyordur, maas degildir artik. ( Yazilim sirketi cok daha fazlasini kazanir is yapiyorsa. Ornegin Mehmet Dogan: https://angel.co/u/mehmet - Hazelcast | The Leading In-Memory Computing Platform )
2) Intel, AMD, Google gibi muhendislik hiyerarsisinin limitsiz oldugu bir yerde ust duzey muhendistir.
3) Yalan soyluyordur.

Bizim bir arkadas bir uygulama yapmis milyon dolarlar kazaniyor, gecen twitch'te bi adam soyledi ayda 3 milyar dolar aliyormus, bizim kankanin kayincosu yazilimdan servet kazandi gibi ufurmelerle bu ise girmeyin, pisman olursunuz. Biraz da basarisiz olanlarin hikayelerini dinleyin, ayaklariniz yere saglam bassin. Her sene 1 tane takim sampiyon olur ama 3 takim kume duser.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı