Görseli web tasarım olarak yapmak

Arkadaşlar elimde bir site var. Az çok çalışıyor. Başka bir tasarım var elimde ve ben WordPress üzerinden bu tasarımı yapmak istiyorum. Ama siteyi hazır yaptırdım ve hazır site üzerindeki WordPress'i düzenlerken bile neredeyse kanser olacaktım. Satı aralarına <br> kodu ile boşluk koymayı öğrenmek bile yarım saatimi aldı. Bu tasarımı yapmama yardımcı olabilecek biri var mı? Yapmak istediğim tasarım aşağıda.

Digital-ID-Card-App.jpg

Hocam malesef ki ha diye olacak şey değil, Önce HTML5 ile kodlar yazılıp, CSS ile görsellik katılıp tasarım çıkartılacak. Tabi bunları destekleyecek Javascript yani Backend kısmı da var programlama olarak.

Kısaca vazgeçeyim yani? :D

Valla size kalmış, öğrenip yapabilirsiniz veya yaptırabilirsiniz. Ama kimsede normal işini bırakıp hayır işi yapmaz malesef :)

Vazgeçme değil de öğrenmeyi öğren. Hiçbir şey bilmeden bir şeyler yapamazsın. Sen hiç fırça ve renkleri bilmeyen birisinin ressam olduğunu gördün mü?

Sonuna kadar katılıyorum, elinizde web sitesi var hazırda yaptırmış olsanız elbet üstünde oynama yapacaksınız bir yerden sonra. Kendiniz yapabilirsiniz yani.

Vazgeçme değil de öğrenmeyi öğren. Hiçbir şey bilmeden bir şeyler yapamazsın. Sen hiç fırça ve renkleri bilmeyen birisinin ressam olduğunu gördün mü?
Dostum yani nereden başlayacağımı bilsem öğrenirim. Zaten hala daha satır olarak yazılmış bir kodun görselleştirilip çalıştığını anlayamıyorum. Dedim ya, <br> kodunu yazıp boşluk koymayı bulmak bile yarım saatimi aldı.
Valla size kalmış, öğrenip yapabilirsiniz veya yaptırabilirsiniz. Ama kimsede normal işini bırakıp hayır işi yapmaz malesef :)
Hayır işi bekleyen yok zaten :)

Dostum yani nereden başlayacağımı bilsem öğrenirim. Zaten hala daha satır olarak yazılmış bir kodun görselleştirilip çalıştığını anlayamıyorum. Dedim ya, <br> kodunu yazıp boşluk koymayı bulmak bile yarım saatimi aldı.
HTML, CSS ve JS öğreneceksin. Devamında büyük bir ihtimal istediğin şey tahmin ettiğim gibiyse bir back-end diline ihtiyacın olacak.

Hayır işi bekleyen yok zaten :)
Hayır işi beklemiyorsan; binlerce freelancer çalışan var. Onlardan birisine yaptırabilirsin. Profillerini inceleyip güvenilir ve iyi biri olduklarına emin ol.

Ya HTML5 kısmı en basit olan kısım inanın bana. Çok basit şaka yapmıyorum başta karışık evet ama 1 ay sonra ezberinden yapmaya başlıyorsun. HTML ve CSS işin Frontend kısmı, zor olan kısım programlaması yani Backend. Buda javascript ile yapılıyor. HTML5 kodları sabittir, neyin ne yaptığını bilirsin. Başlıklar h1-h6 arasıdır, listeler ul-ol ile yapılır ul veya ol etiketi açıp altına li ile yazarsın. Tablo yaparsın table etiketi açıp altına tr>td ile devam edersin. Gibi gibi yani kolay şeyler.
HTML, CSS ve JS öğreneceksin. Devamında büyük bir ihtimal istediğin şey tahmin ettiğim gibiyse bir back-end diline ihtiyacın olacak.

Hayır işi beklemiyorsan; binlerce freelancer çalışan var. Onlardan birisine yaptırabilirsin. Profillerini inceleyip güvenilir ve iyi biri olduklarına emin ol.

Aynen Backend olmadan işlevsellik katamaz link yönlendirmeli dışında.

Edit : Hayır işi derken sizi yaftalamadım yanlış anladınız beni, gözüktüğü kadar oldu bittiye gelen bir şey olmadığı için öyle söyledim.

Ya HTML5 kısmı en basit olan kısım inanın bana. Çok basit şaka yapmıyorum başta karışık evet ama 1 ay sonra ezberinden yapmaya başlıyorsun. HTML ve CSS işin Frontend kısmı, zor olan kısım programlaması yani Backend. Buda javascript ile yapılıyor. HTML5 kodları sabittir, neyin ne yaptığını bilirsin. Başlıklar h1-h6 arasıdır, listeler ul-ol ile yapılır ul veya ol etiketi açıp altına li ile yazarsın. Tablo yaparsın table etiketi açıp altına tr>td ile devam edersin. Gibi gibi yani kolay şeyler.
JavaScript bir front-end dilidir, node.js eklentisi back-end için kullanılır.

Aynen back-end olmadan işlevsellik katamaz link yönlendirmeli dışında.
Siteye dinamikliği görsel açıdan JavaScript katar, back-end sana temel olarak verileri işlemeyi sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı