Gözcü yeni arayüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kullanıcı seçimine bırakmak daha doğru olur. Arayüzler arası geçişi sağlayan bir buton eklenip oval sevenlerin o arayüzde kalmasını, keskin hatların da arayüz değişebilmesini sağlarsınız.

Ayrıca Windows'un mevcut renk şemasını baz alıp mevcut Windows renkleriyle uyumlu bir arayüz de getirilebilir. Örneğin ben varsayılan mavi rengi kullanmaktansa Yeşil rengi kullanıyorum. Program açılışta kullanıcının aktif olan renk şemasını görüp bu rengin aynısını programa yansıtabilir. Yani renk ayarlarını Windows ayarlarıyla eşitleyebilir.
 
Lisede boşuna web tasarım ve programlama okumadım :D.

Eki Görüntüle 968451
tuxie.jpg
 
Hocam tüm eleştirilere açık mısınız? Yani eksik gördüğümüz tarafları söylememizi ister misiniz?
 
Felsefe notu düşük olmuş ama. Yeni versiyonu indiririm yarın.

Sözel derslerim pek iyi değildi.
Ben yazılımcıyım. Sayısal severiz biz :D.
Hm. Şeytan ayrıntıda gizli.

1618095706846.png


1618095755086.png


@261538 hocam sağ olsun. Ping test aracını kullanmama izin verdi.
 
Hocam söyleyin benim için ekstra veri oluyor hem.
Hocam "licence.txt" adı altında paylaşmış olduğunuz son kullanıcı lisans anlaşmasının geçerli olduğunu zannetmiyorum. Program ilk açıldığında veya kurulduğunda siz kullanan kişilere bu sözleşmeyi okutup onaylatmazsanız lisans üzerinde belirtmiş olduğunuz haklara sahip olamıyorsunuz. Bu da doğal olarak sizin için risk faktörünü oluşturuyor. İkinci bir konu eğer programı ücretsiz olarak yayınlayacaksanız yani herhangi bir ticari amacınız yok ise programı açık kaynak olarak yayınlamanızı tavsiye edebilirim. Sonuçta biz son kullanıcılar olarak arka planda neler döndüğünü pek bilemiyoruz. Mesela bir yorumunuzda programı 1500 kişiden fazla kişinin kullandığını belirtmişsiniz. Bu bilgiye nasıl ulaşabiliyorsunuz? Daha hangi bilgileri arkaplanda kullanıcılardan alıyorsunuz? Bunları kullanıcılara detaylı bir şekilde açıklamanız lazım. Programın arayüzüne gelirsek, kullanmış olduğunuz simgeleri "png" yerine "svg" formatında kullanırsanız hem dosya boyutundan tasarruf edersiniz, aynı zamanda açılış hızınızı da etkiler, hem de kalite kaybı olmaksızın kullandığınız simgeyi rahat bir şekilde büyütüp küçültebilirsiniz. Yorumlardan okuduğum kadarıyla da sanırsam Windows Form kullanıyormuşsunuz ve UWP'ye geçiş yapma gibi bir planınız varmış. Eğer ki sadece Windows 10 üzerinde çalışmaya devam edecekseniz UWP geçmeniz mantıklı ama eğer ileride Windows 7 kullanan kullanıcıları da dahil etme gibi bir planınız var ise WPF'e yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
 
Hocam "licence.txt" adı altında paylaşmış olduğunuz son kullanıcı lisans anlaşmasının geçerli olduğunu zannetmiyorum. Program ilk açıldığında veya kurulduğunda siz kullanan kişilere bu sözleşmeyi okutup onaylatmazsanız lisans üzerinde belirtmiş olduğunuz haklara sahip olamıyorsunuz. Bu da doğal olarak sizin için risk faktörünü oluşturuyor. İkinci bir konu eğer programı ücretsiz olarak yayınlayacaksanız yani herhangi bir ticari amacınız yok ise programı açık kaynak olarak yayınlamanızı tavsiye edebilirim. Sonuçta biz son kullanıcılar olarak arka planda neler döndüğünü pek bilemiyoruz. Mesela bir yorumunuzda programı 1500 kişiden fazla kişinin kullandığını belirtmişsiniz. Bu bilgiye nasıl ulaşabiliyorsunuz? Daha hangi bilgileri arka plan da kullanıcılardan alıyorsunuz? Bunları kullanıcılara detaylı bir şekilde açıklamanız lazım. Programın arayüzüne gelirsek, kullanmış olduğunuz simgeleri "png" yerine "svg" formatında kullanırsanız hem dosya boyutundan tasarruf edersiniz aynı zamanda açılış hızınızı da etkiler, hem de kalite kaybı olmaksızın kullandığınız simgeyi rahat bir şekilde büyültüp küçültebilirsiniz. Yorumlardan okuduğum kadarıyla da sanırsam Windows form kullanıyormuşsunuz ve UWP'ye geçiş yapma gibi bir planınız varmış. Eğer ki sadece Windows 10 üzerinde çalışmaya devam edecekseniz UWP geçmeniz mantıklı ama eğer ileride Windows 7 kullanan kullanıcıları da dahil etme gibi bir planınız var ise Wpf'e yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

Peki ben size bir soru sorayım. Ben burada yazdığınız tüm şeyleri yaptım. Sonra kaldırdım. Sizin takip etmediğiniz açık şekilde belli. Zamanında kopyalamalar oldu. Programı klonlamaya çalıştılar. Bundan haberiniz var mı? Verileri aldığımı sanıyorsunuz öyle değil mi? @24099 hoca kaynak kodlarına bizzat kendisi baktı. Zararlı veya veri çalması olmadığını söyledi. Programın kullanım sayısına analizler ile elde ediyorum. İlla veri toplamaya ihtiyacım yok. Logo kısmına gelecek olursak sizin dediğiniz şey zaten program içerisinde öyle. Veri yönetmeyi bana öğretmeye çalışmayın. Lisans politikasının resmi olmadığını düşünüyorsunuz anladığım kadarı ile. Ancak resmi bir lisans politikası o. Diyeceklerim bu kadar. Akil gündoğan hocam görürse zaten gerekli açıklamayı yapacaktır.

Ek olarak insanların verilerine saygı duyan birisiyim. Kendi markamı lekeletmek pahasına asla veri çalmayacağımı sosyaldeki neredeyse programı bilen herkes bilir. Sizin acemiliğinize veriyorum bu sefer.

Bir şey daha; program veri çalsa AV'ler neden uyarı vermiyor? Virüs Total niye tertemiz? Bunları açıklayın bakalım bana.

Programı sıkı takip eden insanları etiketleyeyim. Onlar fazlasıyla gerekli açıklamayı yapacaklardır.
@342746 @körbiginar @Lord Raiden @Enes3078 @Pmw @AJFA @Ma'at @312971 @Endless Kaan @261538 @Buğra S

Şimdiye kadar Gözcü yüzünden zarar gören var ise yazsın bana arkadaşlar.

Bence beyaz temada gözcü logosundaki yazılar mavi yan tarafındaki renkler arka plan rengi ile aynı olmalı. Siyah temada ise aynı şekilde. Benim görüşüm bu.

Olabilir. Not aldım uygulayabilirim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı