Gözlükten lense geçiş

chuivos

Decapat
Daha fazla  
2014 senesinden beri gözlük kullanıyorum. Şu an göz derecelerim ikisi de 2'ydi en son ölçtürdüğümde (2 yıl oldu, kullandığım gözlükle hâlâ rahatça görebildiğim için göz doktoruna gitmedim.)

Önceden düşük derece olduğu için çok sorun çekmiyordum altyapıda oynarken fakat şu an halı saha yapacak olsam gözlüksüz oynama imkanım yok.

Ayrıca dağınık bir insanım ve gözlüğüm birkaç kez kırıldı. Fakat dağınık olsam da aynı zamanda titizim, lenslerin temizliğine dikkat edebilirim yani. Gözlüklerden kurtulmak istiyorum kullanımı 10 yılın ardından zor gelmeye başladı, lens kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi ve ayrıca aylık lens maliyeti ne kadar olur?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Miyop lensleri 600TL. İçerisinden 3 çift çıkıyor aylık değişirim de diyeblilirsin ya da 2 haftada bir değişirim diyebilirsin ona göre maliyet değişir. Astigmatınız da varsa fiyat artıyor. Benim astigmatım olmasına rağmen düşük olduğu için doktor sadece miyop lensi önerdi. Işıklar ve ekranlar biraz sorun yaratabiliyor böyle kullanınca ama alışılabilecek düzeyde benim için. Titizlik çok önemli ameliyata giren doktor gibi elini yıkayıp öyle lenslerini çıkartıp takman gerekli. Bir kez takıp çıkartmaya alıştıktan sonra gerçekten konforun artıyor özellikle kış aylarında, yağmurda, sporda ve sayamadığım pek çok yerde rahat ediyorsun. Güneş gözlüğünü numaralı almak zorunda kalmıyorsun. Dünyayı bir çift camın arkasından izliyorsun izlenimi ortadan kalkıyor vs. En azından bir kutu alıp denemeni tavsiye ederim. Sana göre olmadığını düşünürsen devam etmezsin.

Miyop lensleri 600TL. İçerisinden 3 çift çıkıyor aylık değişirim de diyeblilirsin ya da 2 haftada bir değişirim diyebilirsin ona göre maliyet değişir. Astigmatınız da varsa fiyat artıyor. Benim astigmatım olmasına rağmen düşük olduğu için doktor sadece miyop lensi önerdi. Işıklar ve ekranlar biraz sorun yaratabiliyor böyle kullanınca ama alışılabilecek düzeyde benim için. Titizlik çok önemli ameliyata giren doktor gibi elini yıkayıp öyle lenslerini çıkartıp takman gerekli. Bir kez takıp çıkartmaya alıştıktan sonra gerçekten konforun artıyor özellikle kış aylarında, yağmurda, sporda ve sayamadığım pek çok yerde rahat ediyorsun. Güneş gözlüğünü numaralı almak zorunda kalmıyorsun. Dünyayı bir çift camın arkasından izliyorsun izlenimi ortadan kalkıyor vs. En azından bir kutu alıp denemeni tavsiye ederim. Sana göre olmadığını düşünürsen devam etmezsin.
Astigmatım 0.25 derece ve tek gözde, en azından öyleydi şuan muayeneye gidene kadar durumu bilmiyorum fakat çifti 3-4 hafta kadar kullanabilirim çok zarar görmemiş olursa, çok fazla bilgisayar kullanıyorum hatta doktor gözlük alırken sarı filtreli gözlüğü tavsiye etmişti gözüm gerçekten geceleri çalışırken görülmüyor. Lens kullanırken de aynı sorunu yaşamak istemem ama ciddi manada artık lense geçmek istiyorum en kısa sürede, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı