Google Chrome yavaşlıyor mu?

Normal Opera göre daha ağır bir tarayıcı. Tarayıcıları yeni gelen özellikleri denemek, gerekliyse haberini yapmak ya da forumda yardıma ihtiyacı olanlar için ekran görüntüsü almak için tutuyorum.

Opera GX normal Opera göre özellik ve güvenlik güncellemelerini geç alıyor. Haber sayfası, görünümü dışında bir artısı yok. CPU ve bellek sınırlama ayarı, tarayıcının performansına ters. Zaten siteler o sınırları aşınca sayfa bozuluyor ya da tarayıcı çöküyor.

Yoksa bu kadar tarayıcı bilgisayarda tutmak akıl karı değil. Hepsi ayda 2-3 kere güncelleme alıyor. Nightly, Canary sürümleri günlük güncelleme alıyor. Düşünsene oyun oynuyorum ve tarayıcı güncellemesi yüzünden pingim artıyor. Çok iyi bir İnternete de sahip değilim.

Firefox ve Chrome günlük güncelleme alan sürümleri var. Ama bu tarayıcılar sadelik odaklı gittiklerinden, öyle ilgi çekecek özellik getirmiyorlar. Biri gizlilik için ayarları güçlendirip, blog sayfasında yazı paylaşıyor. Diğer ise güvenlik adı altında veri toplamak için ayar getiriyor.

Chrome biraz bireysel kullanıcıya oynamayı saldı diyebiliriz. Çünkü gerçekten pazar payı yüksek. Bu yüzden site sahiplerine sitelerini optimize etmek için ayarlar sunuyor. Geliştiriciler eskiden Mozilla tercih ederken, artık Chrome kullanıyor. Yani Chrome tamamen geliştirici tarafına oynuyor.
Microsoft artık Chromium alt yapısına destek veriyor. Onun sağladığı bazı hızlandırmalar ve bellek kullanımda düşmeler var. Bu ileride daha da artacak. Mesela yakında yeni sekme sayfasının sol üstüne Hava durumu gelecek. Bu olayı Chromium alt yapısına Microsoft kazandırdı. Opera direk geliştirici sürümüne ekledi. Google halen kendi hizmetleri ile sunmanın peşinde.

Opera veri toplayabildiği ve fazla özelliği olsun diye tarayıcısına eklemeyeceği şey yok. Bunun optimizasyonlarını filan düşünmediği için, Opera forumlarında kaynak tüketimleri ve çökmeler konusunda bir sürü mızmızlanan kullanıcı var. Çinliler veri toplayalım ama kullanıcıyı boş verelim kafasındalar.

Son düzenleme:
Ben de bu veri hırsızlığı olaylarını araştırdıktan sonra Opera GX'den Vivaldi'ye geçtim. Yan panel sizin önemliyse bir bakın derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı