Google Chrome yavaşlıyor mu?

@SergioGnæbry Fanboyluk mu? Fanboyluk yapanların hepsi Opera önerenler. Sadece Chrome değil; Firefox, Brave, Edge Chromium da gayet iyi tarayıcı ama Opera bunların gerisinde. Asıl Fanboy yapanlar sizlersiniz, aynaya bakın.

İlk olarak uzantı eklenerek test yapılmaz. Ayrıca Chrome tarayıcısına 100.000 MB bellek tüketen çöp reklam engelleme uzantısı Adblock kurmuş. Şöyle cahil adamların testlerini lütfen kaynak diye atmayın. Youtube ülke fark etmeksizin kötü ve yanıltıcı içerik yapan kanallar, düzgün içerik yapan kanallardan fazlalar.

Screenshot_1.png

Umarım bundan uyarı yemem. Hıyar ağası(videodaki arkadaş) gitmiş, Google ana sayfasını açmış ve yeni sekme sayfasıyla karşılaştırmış. Yeni sekme sayfasını özelleştirebilirsin. Ayrıca tema yüklemene gerek yok.
Chrome sadece koyu ve açık tema için ayar sunmuyor. Bunu Windows 10 koyu mod ayarına göre değiştiriyor. Neden sunmuyor bilmiyorum. Belki yakında sunar.

Screenshot_2.png

Yeni sekme sayfasını özelleştirme Chromium alt yapısına geliyor. Bu özellikleri direkt Opera kendi şeyi gibi satıyor. Chrome ise pazar payının getirdiği kuvvet ve sadelik takıntısı yüzünden daha geç getiriyor.

Chrome bir kötü özelliğini söyleyim. Yeni sekme sayfasında sesli arama için Google arama çubuğunu dayatıyor. Ama onun eklediği bellek miktarı, saf Opera sol ve sağdaki özelleştirme menüsü için çalıştırdığı işlemlerden daha düşük bellek tüketiyor. Adam kendi bile Chrome kullandığını, yaptığı ayarlamalardan belli ediyor.

Opera sırf Twitch yayıncıları kullanıyor diye savunan bir kitle var. Adamlar Youtube sayfaları çöplük olmasın ve kişisel yer imleri gözükmesin diye Opera kullanıyorlar. İçinde reklam engelleyicisi olan tek tarayıcı o var sanıyorlar.

Oyun haberleri sayfası ekstra bellek tüketimini artırıyor. Orada tıkladığın haberlerden kişisel veri kasıyorlar. Ayrıca orayı reklam ya da izleyici engelleme uzantıları ile engelleyemiyorsun. Chrome yeni sekme sayfasını istediğin gibi değiştireiblirsin.

Çinlilere satıldıktan sonra tek artısı VPN olan bir tarayıcı lütfen övmeyin bana. Eski geliştiricileri bile Instagram, Twitter, Facebook ile özel anlaşma yapmadan, sol menüsüne istediğiniz sitenin masaüstü ve varsa Google playstore sürümünü sunuyor.

Son düzenleme:
@SergioGnæbry Fanboyluk mu? Fanboyluk yapanların hepsi Opera önerenler. Sadece Chrome değil; Firefox, Brave, Edge Chromium'da gayet iyi tarayıcı ama Opera bunların gerisinde. Asıl Fanboy yapanlar sizlersiniz, aynaya bakın.

Kullanmadığın için böyle diyorsun. Chrome Edge Firefox bunların hepsini kullandım hepsi oyun oynarken alt Tab yaptırtmayacak kadar RAM kullanıyor.
Neden Opera kullanmalısın?
1. Dahili Reklam Engelleyici
2. Dahili VPN Özelliği
3. Entegre WhatsApp Web, Facebook Messenger ve Telegram, VK
4. Videoları Siteden Ayırma İmkanı

5. Kişiselleştirilebilir Haber Servisleri
6. Pil Tasarrufu
7. Para Birimi Dönüştürücü

8. Daha Az Bellek (RAM) Kullanır
9. Hızlı Erişim Sayfası
10. Daha Güvenli Bir Gezinti

İlk olarak uzantı eklenerek test yapılmaz. Ayrıca Chrome tarayıcısına 100.000 MB bellek tüketen çöp reklam engelleme uzantısı AdBlock kurmuş. Şöyle cahil adamların testlerini lütfen kaynak diye atmayın. YouTube ülke fark etmeksizin kötü ve yanıltıcı içerik yapan kanallar, düzgün içerik yapan kanallardan fazlalar.

Eki Görüntüle 589470

Umarım bundan uyarı yemem. M*l oğlu m*l gitmiş Google ana sayfasını açmış. Yeni sekme sayfasını karşılaştırmış. Yeni sekme sayfasını özelleştirebilirsin. Ayrıca tema yüklemene gerek yok.
Chrome sadece koyu ve açık tema için ayar sunmuyor. Bunu Windows 10 koyu mod ayarına göre değiştiriyor. Neden sunmuyor bilmiyorum. Belki yakında sunar.

Eki Görüntüle 589471

Yeni sekme sayfasını özelleştirme Chromium alt yapısına geliyor. Bu özellikleri direk Opera kendi şeyi gibi satıyor. Chrome ise pazar payının getirdiği kuvvet ve sadelik takıntısı yüzünden daha geç getiriyor.

Chrome bir kötü özelliğini söyleyim. Yeni sekme sayfasında sesli arama için Google arama çubuğunu dayatıyor. Ama onun eklediği bellek miktarı, saf Opera sol ve sağdaki özelleştirme menüsü için çalıştırdığı işlemlerden daha düşük bellek tüketiyor. Adam kendi bile Chrome kullandığını, yaptığı ayarlamalardan belli ediyor.

Opera sırf Twitch yayıncıları kullanıyor diye savunan bir kilitle var. Adamlar YouTube sayfaları çöplük olmasın ve kişisel yer imleri gözükmesin diye Opera kullanıyorlar. İçinde reklam engelleyicisi olan tek tarayıcı o var sanıyorlar.

Oyun haberleri sayfası ekstra bellek tüketimini artırıyor. Orada tıkladığın haberlerden kişisel veri kasıyorlar. Ayrıca orayı reklam ya da izleyici engelleme uzantıları ile engelleyemiyorsun. Chrome yeni sekme sayfasını istediğin gibi değiştireiblirsin.

Çinlilere satıldıktan sonra tek artısı VPN olan bir tarayıcı lütfen övmeyin bana. Eski geliştiricileri bile Instagram, Twitter, Facebook ile özel anlaşma yapmadan, sol menüsüne istediğiniz sitenin masaüstü ve varsa Google playstore sürümünü sunuyor.

Chrome'yi bu kadar övmen kadar boş bir yorum yok şuradan mantıksızlık akıyor. Bende Opera GX kullanıyorum Chrome ve Firefox kullanmış biri olarak şu ana kadar kullandıklarımdan en iyisi.

Kesinlikle kullanmıyorum. Fanboyum ben canım. 😁

Screenshot_3.png

Sizin fanboyluğunuz yüzünden Chrome savunucusu oldum. Ama Brave kullanıyorum. Niye çünkü Chrome fanboyuyum. 🤫

Ben size Opera kullanmayın demiyorum. Ama kendiniz denemeden Opera tarayıcıları, Chrome'dan daha düşük bellek tüketiyor demeyin. Hele 5-10 tane uzantı kurduğu tarayıcıları ve Windows 10 öne aldığın uygulamanın yüksek bellek tükettiğini bilmeyen bir adamın testinin videosunu paylaşmayın. Herhangi bir tarayıcı fark etmez. Düzgün ayar ve doğru uzantılar ile bellek tüketimini düşürebilirsin. Ama gezdiğin site reklam, arayüz olarak berbat optimizasyon edildiyse tarayıcı ve uzantıların yapabileceklerinin de bir sınırı var yani.

@SergioGnæbry Bu arada güncel testlere göre Edge ve Chrome göre Opera daha fazla bellek tüketiyor. Bu yüzden yorumunuza güldüm. Diğer şeyleri arkadaşın attığı video anlatmak için yazdım. Ayrıca oyun oynarken tarayıcıdan müzik vb. dinliyorsanız, simge durumuna küçültmenizi öneririm. Simge durumunda tarayıcı ya da diğer uygulamalar, oyunun performansına etki etmedikleri gibi daha az kaynak tüketirler.

Son düzenleme:
Kesinlikle kullanmıyorum. Fanboyum ben canım. 😁

Eki Görüntüle 589472

Sizin fanboyluğunuz yüzünden Chrome savunucusu oldum. Ama Brave kullanıyorum. Niye çünkü Chrome fanboyuyum. 🤫

Ne fanboyluğu kardesim kullandıgım tarayıcıları yazdım bana göre bu en iyisi kaldı ki bana katılanlarda var. Bu arada tüm tarayıcıları eklemissin Opera GX göremiyorum burada herhalde fanboyluğun kurbanı oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı