Google Chrome'dan Microsoft Edge'e geçiş

SatoruGojo

Centipat
Katılım
16 Haziran 2022
Mesajlar
949
Makaleler
3
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şu an bilgisayarıma format attım ve Chrome indirmek yerine Microsoft Edge kullanmayı tercih ettim.
Biraz tuhaf geldi ama sizce alışır mıyım?
Öte yandan Edge'in artılarını anlatır mısınız?
 
Ben Edge kullanıyorum CPU daha az kullanıyor. Memnunum.
 
Valla bana daha seri ve estetik geliyor belki bana öyle geliyordur ama birkaç yıldır edge kullanıyorum.
 
Bir çok tarayıcı kullandım bugüne kadar, Edge'ye W11 ile birlikte geçmiştim beni çok memnun etti, 10'a geri dönmeme rağmen hala Edge kullanıyorum, muhtemelen kullanmaya uzun süre devam edeceğim.
 
Hız olarak Chrome ile aynı bence. Cillop. Edge'in genel tasarımını daha çok beğeniyorum. Edge iyidir.
 
Kaynak tüketimi ve hız tarafında birbirlerine benziyorlar. Arayüzü Chromium'a göre genel olarak büyük olduğundan bir tık akıcılık sorunu hissiyatı oluşuyor ama tamamen hissiyat odaklı.

Chrome göre daha fazla özelleştirme, güvenlik ve gizlilik ayarları sunuyor. Elbette Brave, LibreWolf ya da Firefox gibi detaylı bir gizlilik değil. Bağlantıda ayar önerisi yapmıştım göz atmanızı öneririm.

Chromium performansı ve güvenliğini artıran iyileştirmeleri de Microsoft sayesinde bayağı arttı. Microsoft ve Google bazı konularda ortaklaşa çalışıyorlar. Microsoft'un çok fazla üstüne düştüğü bir iş diyebilirim. Chromium'un yeni özellikler getirmesini de sağlayan bir rekabet oluştu. Chrome'a gelen performans modu Edge üzerinde aylar öncesinde vardı. Hatta bu özellik Edge üzerinde Windows ile uyumlu ayrı ayarlar da sunuyor.
 

Geri
Yukarı