Google hizmetleri güvenli mi?

• Konuyu başlatan 60993
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 6.710
Güvenlik açısından tabii güvenli diyemeyiz. Gizlilik ile legal olarak servislerini kullanmak için zorunlu kılmaktadır.
Alternatiflerini kullansanız da çok değişen bir şey olmayacağı için en azından neleri topladığını açıklıyorlar :)
buna dayanarak kullanılacak servisleri dikkatli seçip özel bilgilerinizi girmemeye çalışın mümkün oldukça.

Özel bilgilerden kasıt nedir? Google Drive ve Google fotoğraflar uygulamalarında özel fotoğraflar vs. bulunabiliyor fakat hangi bulut depolamayı seçersem seçeyim yine güvenli olmayacağı kesin bir şey. Ek olarak gizliliğe önem veriyoruz diyen DuckDuckGo hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şifre, resim, sayı, ad, soyad, mail, D. Tarihi, hesap adı, paylaşıma açık dosya, girdiğin site, konum vb. bunların tanımını bilmeniz lazımdı.

İncelediğim bir şirket değil, çok fazla bilgi veremem.

Özel bilgilerimi girmemeye çalışıyorum zaten. Ek olarak belirteceğiniz kaçırdığım özel bilgi var mı diye sormak istemiştim. Teşekkür ederim.

Hiçbir şekilde güvenmiyorum Google'a. Youtube dahil hiçbir google hesabım yok ve telefonumdan da tüm google uygulamalarını yok ettim play store dahil. Yeni bir telefon alınca neden ilk olarak karşımıza google hesabı oluşturun şeyi çıkıyor? Kullanmıyorum kardeşim zorunda mıyım? Valla googleın her şeyini yok ettim telefondan hem içim rahat hem de çok yer açıldı.

Hiçbir şekilde güvenmiyorum Google'a. Youtube dahil hiçbir google hesabım yok ve telefonumdan da tüm google uygulamalarını yok ettim play store dahil. Yeni bir telefon alınca neden ilk olarak karşımıza google hesabı oluşturun şeyi çıkıyor? Kullanmıyorum kardeşim zorunda mıyım? Valla googleın her şeyini yok ettim telefondan hem içim rahat hem de çok yer açıldı.
Google'ın uygulamaları hizmetleri yerine hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ? Alternatif olarak neleri seçtiniz ?

Google'ın uygulamaları hizmetleri yerine hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ? Alternatif olarak neleri seçtiniz ?
Hocam gmail yerine başka mail servisi kullanıyorum. Playstore yerine apk indiriyorum her şeyi. Pdf falan açmak için office suite var. Youtube Vanced kullanıyorum YT hesabım yok, Vanced'de hiç reklam çıkmıyor. Chrome yerine Opera. Google kitaplar, filmler falan zaten boş şeyler hiç kullanmıyordum. Yani google'siz de oluyor sadece tek eksi yönü Youtube'da kanallara abone olamıyorsunuz, bir de playstore olmadığı için uygulamaları güncelleyemiyorsunuz. Ha bir de telefonu falan sıfırlayacağınız zaman verileri yedekleyecek Drive yok. Onun yerine resimleri pc'ye atıyorum, rehberi de ss çekip onu da pcye atıp telefon sıfırlandıktan sonra tek tek kaydediyorum. Biraz uğraştırıcı oluyor ama veri gizliliği daha önemli. Bilmiyorum ben çok takıntılıyım galiba :D

Google kullanıp kullanmamak size kalmış siz bilirsiniz. Ben güvenmediğim için kullanmıyorum uygulama güncelleyememek dışında sorun yok benim için. Ha siz dersiniz ki google Maps kullanıyorum her gün, YT kanalım var, uygulamaların güncel olması lazım vs. o zaman kaldırmayın tabii ki. Yalnız google uygulamaları direkt telefondan kaldırılmıyor, telefonu PC'ye bağlayıp CMD'den kaldırıyorsunuz.

Edit: bunu yazınca fazla mı takıntılıyım veri gizliliği konusunda acaba? Diye düşünmeye başladım :D.

Hocam Gmail yerine başka mail servisi kullanıyorum. Playstore yerine APK indiriyorum her şeyi. PDF falan açmak için Office Suite var. YouTube vanced kullanıyorum yt hesabım yok, Vanced'de hiç reklam çıkmıyor. Chrome yerine Opera. Google kitaplar, filmler falan zaten boş şeyler hiç kullanmıyordum. Yani Google'siz de oluyor sadece tek eksi yönü YouTube'da kanallara abone olamıyorsunuz, bir de playstore olmadığı için uygulamaları güncelleyemiyorsunuz. Ha bir de telefonu falan sıfırlayacağınız zaman verileri yedekleyecek Drive yok. Onun yerine resimleri PC'ye atıyorum, rehberi de SS çekip onu da PC'ye atıp telefon sıfırlandıktan sonra tek tek kaydediyorum. Biraz uğraştırıcı oluyor ama veri gizliliği daha önemli. Bilmiyorum ben çok takıntılıyım galiba :D.

Google kullanıp kullanmamak size kalmış siz bilirsiniz. Ben güvenmediğim için kullanmıyorum uygulama güncelleyememek dışında sorun yok benim için. Ha siz dersiniz ki Google maps kullanıyorum her gün, yt kanalım var, uygulamaların güncel olması lazım vs. o zaman kaldırmayın tabii ki. Yalnız Google uygulamaları direkt telefondan kaldırılmıyor, telefonu PC'ye bağlayıp CMD'den kaldırıyorsunuz.

Edit: Bunu yazınca fazla mı takıntılıyım veri gizliliği konusunda acaba? Diye düşünmeye başladım :D.

Evet sanırım biraz takıntılısınız :) APK indirme mevzusu pek mantıklı gelmedi APK dosyalarını nerden indiriyorsunuz? Gizlilik istenirse uyumluluk ve kolaylıktan feragat etmek gerekiyor. Uyum ve kolaylık istenirse de biraz gizlilikten feragat etmek gerekiyor.

Evet sanırım biraz takıntılısınız :) APK indirme mevzusu pek mantıklı gelmedi APK dosyalarını nerden indiriyorsunuz? Gizlilik istenirse uyumluluk ve kolaylıktan feragat etmek gerekiyor. Uyum ve kolaylık istenirse de biraz gizlilikten feragat etmek gerekiyor.
Genellikle apkpure sitesinden indiriyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı