Hocam Gmail yerine başka mail servisi kullanıyorum. Playstore yerine APK indiriyorum her şeyi. PDF falan açmak için Office Suite var. YouTube vanced kullanıyorum yt hesabım yok, Vanced'de hiç reklam çıkmıyor. Chrome yerine Opera. Google kitaplar, filmler falan zaten boş şeyler hiç kullanmıyordum. Yani Google'siz de oluyor sadece tek eksi yönü YouTube'da kanallara abone olamıyorsunuz, bir de playstore olmadığı için uygulamaları güncelleyemiyorsunuz. Ha bir de telefonu falan sıfırlayacağınız zaman verileri yedekleyecek Drive yok. Onun yerine resimleri PC'ye atıyorum, rehberi de SS çekip onu da PC'ye atıp telefon sıfırlandıktan sonra tek tek kaydediyorum. Biraz uğraştırıcı oluyor ama veri gizliliği daha önemli. Bilmiyorum ben çok takıntılıyım galiba

.
Google kullanıp kullanmamak size kalmış siz bilirsiniz. Ben güvenmediğim için kullanmıyorum uygulama güncelleyememek dışında sorun yok benim için. Ha siz dersiniz ki Google maps kullanıyorum her gün, yt kanalım var, uygulamaların güncel olması lazım vs. o zaman kaldırmayın tabii ki. Yalnız Google uygulamaları direkt telefondan kaldırılmıyor, telefonu PC'ye bağlayıp CMD'den kaldırıyorsunuz.
Edit: Bunu yazınca fazla mı takıntılıyım veri gizliliği konusunda acaba? Diye düşünmeye başladım

.