Google Play'de oyun yuklemek ve kazan elde etmek için şirket açmak gerekli mi?

Bboyex

Centipat
Dostlar 2 yazılım muhendisiyiz. Elimizde halihazırda tasarladıgımız oyunlarımız ve fikirlerimiz var. Bu oyunları Google Play'de yayınlamak istiyoruz ancak yayınlamak için bir şirket kurmak gerekli mi yoksa direk kişisel olarak yukleyebilir miyiz? Araştırdık ancak kesin bir şey bulamadık. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Daha sonrasında problem yaşamak istemiyoruz.

Hesap açarken cüzi bir ücret ödüyorsun daha sonra uygulama yayınlarken sende lisans istiyor örnekleri googleda aratarak bulabilirsin yayınla diyorsun google uygulamana denetliyor uygun görürse bir telif ihlal etmediysen yayınlıyor eğer tespit ederse sana bunları düzeltmen için bir uyarı gönderiyor tekrar düzeltip yayınlıyorsun daha sonra reklamlıda yayınlayabilirsin bunu yaparsan reklam parası alamıyorsun uygulama içi satın alma sistemi yapman lazım bunu yaparsan sanal bankacılık yapman lazım yada reklamlı yaparak adsense geliri elde edersin kısaca bu şekilde.

Banka hesabınıza giren Irlanda (Google) kaynaklı parayı gelir olarak bildirmeniz yasal bir zorunluluk. 10 dakikada açabileceğiniz şahıs şirketi üzerinden bildirimlerinizi yapabilirsiniz. Tabii ki bir muhasebeci veya mali müşavirle birlikte. Aylık 200-300TL bir artı gider demek. Bir diğer alternatif olan imited ve anonim şirket kurmak ise, ödenecek vergi oranını oldukça düşürse de aylık sabit giderleri aşırı yüksek oluyor.

Google vergi kesip ödüyor denmiş ama siz kazandığınız parayı bildirmek için bir isim beyan etmeniz gerekiyor, bu noktada şirket kurulmalı ve gelir vergisi ödenmesi gerekli. Ha bunları yapmayanlarda vardır aldığımız üç beş kuruş bildirmeyelim derseniz eğer maliye sizi tespit ederse vergi kaçırmaktan hapis bile yatabilirsiniz üstelik kazandığınız parayı misliyle ceza ödersiniz. Dikkatli olup işi kitabına göre yapın derim ben.

Google vergi kesip ödüyor denmiş ama siz kazandığınız parayı bildirmek için bir isim beyan etmeniz gerekiyor, bu noktada şirket kurulmalı ve gelir vergisi ödenmesi gerekli. Ha bunları yapmayanlarda vardır aldığımız üç beş kuruş bildirmeyelim derseniz eğer maliye sizi tespit ederse vergi kaçırmaktan hapis bile yatabilirsiniz üstelik kazandığınız parayı misliyle ceza ödersiniz. Dikkatli olup işi kitabına göre yapın derim ben.
Bende öyle düşünüyorum bir şekilde şirket kurmak gerekecektir. Ancak önce uygulamaları yükleyip kazancına (tabi olursa) dokunmayıp Adsense hesabında bekletmeyi düşünüyorum. İstediğim kazanca ulaşırsam o şekilde şirket açıp banka hesabıma çekince problem olmaz sanırım.

Bende öyle düşünüyorum bir şekilde şirket kurmak gerekecektir. Ancak önce uygulamaları yükleyip kazancına (tabi olursa) dokunmayıp Adsense hesabında bekletmeyi düşünüyorum. İstediğim kazanca ulaşırsam o şekilde şirket açıp banka hesabıma çekince problem olmaz sanırım.
Olabilir ama net bir şey diyemem çünkü google playe ücretsiz oyun yayınlamakla ücretli oyun yayınlamak farklı süreçler içeriyor. Ücretli içerik koyarken google bir firma tanımlamanızı istiyor diye biliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izlerseniz google playe oyun yüklemeyi detaylı bir şekilde anlatmış baran hoca.

Ücretli içerik koyarken google bir firma tanımlamanızı istiyor diye biliyorum.
Google sadece doğrulaması yapılmış banka hesabı istiyor. Banka hesabı tanımlaıdğınızda hesabınıza para yatırıp, banka hesabınızı doğrulamak için sizden bu paranın miktarını girmenizi istiyor. Başka birinin banka hesabını da tanımlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı