GPON Altyapı Nedir?

T

@Doktorbey34

Mart gibi olumlu sinyaller almaya başladım. Başta nisan ayı içerisinde kullanıma başlarsınız denildi. Daha sonra mayıs'ın sonuna attılar çalışma ve aktif alma sürecini. Yanlış hatırlamıyorsam haziran ortalarında aktifleştirmişlerdi.

Şu an da aktif olarak Türk Telekom kullanıyorum. 35 Mbps'lik bir pakete sahibim. Speedtest sonuçlarım 34-34, 50 Mbps çıkıyor. CS:GO yurt dışı sunucularında 20-30 ping arası alıyorum. Türkiye sunucularında 5 ping sabit. Herhangi bir şikayetim bu zamana kadar olmadı. Verdikleri modem dışında. Hız ve ping konusunda gayet stabil

TürkNet'i düşündünüz mü izlenimleriniz var mı?
 
TürkNet hakkında bir izlenimim yok. FTTH altyapı da sorun yaşama olasılığı düşük olacağı için hiçbir firma üzmez diye düşünüyorum.

Evet Türk Telekom bazen kendi fiber altyapısını bazı firmalara açmıyor kullandırtmıyor diye yazılar da okudum forumlarda her şey var :) ftth ta dahi sorun yaşayanlar olmuş kopma vs
 
@Doktorbey34

TürkNet hariç çoğu alternatif İSS TT fiber üstünden hizmet veriyordu. TürkNet'de artık TT fiber üstünden hizmet vermeye başladı. Sorun kısmına gelirsek bu konuyu direk İSS'ye bağlamamak gerek. Kablolarda deforme, modemde sorun vb. bir sürü neden olabilir. Bilgisi olmayan insanlar direk suçu İSS'ye atmayı çok iyi beceriyorlar.

@TeknoFix29

TT sözleşmem bittiğinde kullanmayı düşünüyorum.
 
Eski bir bina, ama kablo yolu açabilirim, olmadı binanın dışından versem olmaz mı? Yani kutudan sonra fiber kablo çekilme ihtimali varsa sorun olmaz benim için hallederim onu.

Eve kadar mı, binaya kadar mı fiber? İki kişi farklı şeyler söylüyor ama? 😂

Selamlar.

GPON imalat drop kablo dediğimiz fiberoptik kablo ile eve kadar çekilen gbabit hız alabileceğiniz internet alt yapısıdır.

FTTB dediğimiz fiberoptik kablo binaya kadar gelir ve bir Switch konulur buradan CAT6 kablo ile daireye internet alt yapısı kurulur.

Kısacası GPON daireye kadar olan alt yapının is midir?
Selamlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı