Çözüldü GPU Kullanımı %99'tan %30'lara düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba,
Sorunum Gpu kullanımı %20 oluyor en fazla, %99 olmuyor, bazı oyunlardaysa %99'ken %20'ye düşüp tekrardan %99'a çıkıyor.

İki gün önce anakart ve işlemciyi aldım.

Eski sistemim şöyle; (Bu sistemle 20-30 fps alıyordum)
  • İşlemci : İntel Pentium Duo 915 (2.80Ghz)
  • Ekran Kartı: Asus Gt420
  • Anakart : HP Asterope 2 (RC410-M)
Yeni sistemim ise şöyle;
  • İşlemci : İntel Core 2 Quad Q6600 (2.4Ghz ama 2.70Ghz yaptım)
  • Ekran Kartı: Asus Gt420
  • Anakart : MSI G41M-P33 Combo

Bu sistemle Battlefield 3'te 3fps alıyorum ve fark ettiğim şey ise Gpu Kullanımı (Ekran Kartı kullanımı) %10'u geçmiyor yani %99 olarak çalışmıyor. Bunu nasıl %99 olarak ayarlarım? (Origin'de BF3 orjinal)

Diğer sorum ise: Far Cry 3'te Gpu kullanımı %99 ve 30 FPS alıyorum, ama arada Gpu Kullanımı %30'lara düşüyor ve bu sayede 10 FPS alıyorum ve yaklaşık 15 saniye sonra tekrardan GPU Kullanımı %99 oluyor ve 30 FPS alıyorum yine.

Özet: GPU kullanımı %99'ken %30'lara düşüyor 10-20 saniye sonra %99'a tekrar çıkıyor, ben bunu nasıl hep %99 yapabilirim?

Resim:

FPS düşüşü.jpg

Yazım yanlışlarım olduysa affola, şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Recep Baltaş Sorun çözüleli çok oldu tekrardan hatırlatma yapayım ayrıca yorum olarak çözümü de yazmıştım diye hatırlıyorum, belki başka konudaydı neyse.

Sorun anakartın chipsetinin ısınması bu yüzden işlemcinin frekansını düşürmesi, Throttlestop programı sayesinde sürekli işlemciyi maksimum frekansa sabitliyorum. Ayrıca işlemci sıcaklığı maksimum derecede bile 46'yı geçmiyor T2 Mini soğutucu ile. Sorun chipsetteki ısıda yani.
Off, demek ki karti satip R7 260x'e geçmenin vakti geldi? Aslinda FC3'ü 30 FPS'de oyantiyordu ya, boşa masraf, zaten bir tek FC3 ve BF3 oynayacağım.

Kimse bu sorunu bilmiyor mu gerçekten GPU kullanımı nasıl sabitlenir? 1 haftadır günlerce arıyorum yazıyorum yok cevabı. GPU voltage limit reached ne demek sorun neden kaynaklanıyor?

GPU USAGE.png

Evet GPU Sharp'ta gördüm ama GPU kullanımı gerçekten düşüyor. Ekranda donmalar yaşıyorum.

3DS MAX, Minimum GPU Kullanımı Sabitlemek

İsterseniz konuyu oradan da cevaplayabilirsiniz böylece arkadaşlar aradıklarında direk sorunun cevabına ulaşabilirler. Sistemi diğer konuya ekledim ekledim.

Konunun üzerinden çok geçmiş ama konu açmama rağmen yardım eden olmadı. Aynı sorunu yaşıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı