GPU kullanımı artınca FPS düşüyor

krewpiece

Hectopat
Daha fazla  
Laptop Dell 7577 GTX1060 Max-Q bilgisayarım var. Bir sürü şey denedim en son tam emin olmamakla beraber ısıdan dolayı olduğu kanaatına vardım. Termal değişmeyeli biraz oldu en son teknik servis değişti ben çok girişmek istemiyorum böyle ince işlerde falan kötüyümdür. Fanları temizledim bilgisayarı biraz daha hava alabileceği bir yere kaldırdım. Sürekli kasıyordu şimdi ara ara bir 15 dk sonunda vs kasıyor FPS düşmesi oluyor. MSI afterburnereden bakıyorum GPU böyle 30-40 kullanıyor CS oynarken sonra %97-%98 oluyor bir anda kasıyor bilgisayar 40 FPS falan oluyor. Ne yapabilirim ne önerirsiniz. GPU 84 derecelerde daha da yüksekti düşürdüm biraz. CPU 80-100 arası.
Bir de 139MHz yazıyor %98 kullanınca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin gibi sorunun ısıdan kaynaklı, ekran kartları çok ısındığında zarar görmemek için kendini frenler(işlemcilerde yapar ama ekran kartı kadar belli etmez kendini) yani fanların soğutamayınca o kendini soğutmak için hızını düşürür. Laptop soğutucu tavsiye ederim ince işe girmek istemiyorsanız kesin çözermi bilmem ama faydası olur.

anakartta galiba sıkıntı başka birşey okudum daha önce kullanmıştım soğutucu bi 150 liralık felan hiçbir işe yaramamıştı zaten servise gittiğinde felan anakart değiştik demişlerdi büyük ihtimal masrafa giricez gibi gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…