GPU undervolt yapmak darboğazı azaltır mı?

Fatih Erdemli

Kilopat
Öncelikle herkese merhaba.
Ryzen 3 3100 islemciye ve RX 5600XT ekran kartına sahibim.
Anakartım A320M-F olduğu için işlemciye herhangi bir overclock yapmam söz konusu olamıyor maalesef.
Oynadığım oyunların birçoğunda darboğaz yiyorum ve rekabetçi FPS oyunlarında bir tık canımı sıkmaya başladı artık.
AMD ayarlarından işlemcinin voltajını kıssam mantıken gücü düşer diye biliyorum acaba darboğazın önüne geçebilir miyim?

Rekabetçi FPS oyunlarında darboğaz zaten yersin. Normal. Asıl yemezsen sistem dengeli değildir. GPU undervolt yaparak düzeltsen bile sana bir kazancı olmayacak.

Ben kendimde sistemimde darboğaz yaşadım. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim en son işlemciyi değiştireyim derken ekran kartı üstüne toptan anakarta kadar sistemi yeniledim. Bana kalırsa donanım değişikliğine gidilmeden darboğaza bir çare bulunamaz. Diğer arkadaşlar ne der bilemem.

Öncelikle herkese merhaba.
Ryzen 3 3100 islemciye ve RX 5600XT ekran kartına sahibim.
Anakartım A320M-F olduğu için işlemciye herhangi bir overclock yapmam söz konusu olamıyor maalesef.
Oynadığım oyunların birçoğunda darboğaz yiyorum ve rekabetçi FPS oyunlarında bir tık canımı sıkmaya başladı artık.
AMD ayarlarından işlemcinin voltajını kıssam mantıken gücü düşer diye biliyorum acaba darboğazın önüne geçebilir miyim?
Hayir undervolt ile anca agir yukte frekans kazanci saglarsin ve sicaklik duser. Oyunlarin islemciyi o kadar agir yuk altina sokabilecegini sanmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı