@yarkan88
Önceki yaptığın yorumlarda gördüğüm için ekran kartını RX580 veya Vega kullanan kişiler için örnek bir monitör yazısını eksik etmedim.
Nvidia ekran kartına sahip olan bir kişi mümkünse G-Sync almalı.
1080p panel için 240 Hz ve G-Sync var diye 3.500 TL civarı para vermek yerine 2K 144 veya 165 Hz olan G-Sync bir monitör arayışına girmen daha iyi olacaktır.
Gelecek zamanlardaki grafik yapısı yüzünden FPS değerleri biraz daha düşecek. Bu mantıkla düşünürsek 1080p uzun kullanım sunacaktır. Eğer FPS oyuncusu olduğunu düşünüyorsan 1080p 240 Hz olan G-Sync monitörü gönül rahatlı ile alabilirsin.
Ben kendimden örnek vereyim.
Sistemi topladığım zaman 1070 Ti ile birlikte toplamıştım. Oyun için 1080p monitör kullanırken fotoğraf düzenlemek için IPS bir monitör kullanacaktım.
Coil Whine sorunları yüzünden 3 veya 4 kez değişim yapmıştım. Sonra stok bitti. Belli bi aradan sonra 1080 Ti aldım. Sonra Asus PG279Q monitörü aldım. IPS panel ile 2K hissiyatı çok güzel. Ancak fazla kullanamadım. Ekran kartı coil whine yüzünden iade olurken monitör panel sorunu yüzünden iade oldu.
Sonraki süreçte FreeSync monitörlerin fiyatları daha uygun olması yüzünden AMD ekran kartı çok almak istedim. Bir çok fırsat yakalım ama ben üst seviye istediğim için hep engel oldu.
Sonra zaman geçtikçe monitörü 1080p alıp FPS oyuncusu olup oyun oynamayı düşünürken fotoğraf düzenlemek için yine sadece fotoğraf düzenlemek için bir IPS panel monitör almayı planladım.
Gün geçtikçe mantık ve fikirler sürekli değişiyor ve şimdi ise yeni seriyi beklemeye başladım.
Ekran kartı param hazır. Ekran kartını aldıktan sonra belki bütçemi ayarlarsam güzel bir OLED monitör ve yeni gelecek IPS monitörlerden bir tane alabilirim.
Sana tavsiyem bir şeye odaklan. Sürekli bir arayışa girersen ve benim gibi beklersen. Hiçbir sonuca varamazsın.