GSYNC monitör alınmalı mı?

Makaleler
3
Arkadaslar zor bir soru ile karsinizdayim. GTX 1080 ve i7 8700 islemci ile 1080P monitor kullanmak istiyorum sebebi ileride cikacak oyunlarin 2K'da ultra oynatmama olasiligindan ve FPS online oyuncusu oldugum icin. Gelelim soruya.

1080P 144 Hz monitor bakiyorum ancak bu kartla BF4 ultra ayarlarda 150 uzerini cogunlukla gordum. G-SYNC 40 FPS aldigin zaman monitorun 144Hz olsa bile 40Hz'e indirerek Tearing Stutteringgi engelliyor.

Soru 1: G-SYNC actigimiz bu sirada Input lag yasaniyor mu?
Soru 2 (bunu cok merak ediyorum): FPS 150 200'e ciktiginda G-SYNC ne yapiyor? O sirada monitor Hz'ini gectigi icin olusan yirtilmalarin ustesinden nasil geliyor?

Internette yabanci kaynaklarda dahi net cevap bulamadim belki siz tatmin edici yanit verebilirsiniz Ve son olarak XG2402 144Hz 1080P monitor almayi dusunuyorum G-SYNC'li model mi secmeliyim yoksa duz 1080P 144 Hz mi? G-SYNC'ye deger mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Silinen üye
Asus PG279Q monitör kullanmış biri olarak ben farkını gördüm açıkçası. Bu sebeple bunları söylüyorum.
Şuan bu konuyu inceleyen kişilerin arasında 1080 Ti ekran kartına sahip olup G-Sync açık ve kapalı etkisini paylaşabilir. Benim ekran kartımı ve monitör donanımsal sorun yüzünden iade edildiği için şuan video ile bir örnekleme yapma imkanım yok.
Ancak İnternet üzerinde böyle bir video var. Dikkat ederseniz G-Sync daha düzgün bir görüntü sunuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS düşüşlerinde ve yükselmelerinde bu bozulma hissiyatını ben yaşadım.
FPS limiti ile ise FPS düşüşleri olduğunda bu kez bozulmaların devam ettiğini gördüm.

@yarkan88 arkadaşın attığı video güzel ve açıklayıcı bir video.

G-Sync monitör kullanmayan arkadaşlar üçlü ara bellekleme özelliğini deneyebilir.
Etkisini ben pek anlayamadım ama İnternet üzerindeki bulunan bazı konularda etkisinin olduğunu belirten bir kaç yazı görmüştüm.
Bu özellik Warframe oyununda bulunuyor. Test etmek için bu oyundan bakabilir.
2K alırım diye düşünüyorum. Var mı peki çok uçuk fiyatları olmayan bu dediğiniz özelliklerde monitor öneriniz? Max 2500-3000 arası.
2500-3000 TL bütçe ile G-SYNC bulabilir misiniz bilemiyorum. Bulsanız bile o fiyata G-SYNC bulunmayan çok daha iyi monitörler bulabilirsiniz. G-SYNC için biraz daha bütçenizi artırmalısınız. Dediğim gibi eğer "hiç yırtılma olmuyor monitörüm çok iyi" tarzında cümleler kurmayacaksanız veya 3-5 yırtılma görsem bile rahatsız oluyorum demiyorsanız G-SYNC tavsiye etmem. En azından şu fiyat etiketlerine. Zaten yüksek yenileme oranlarına sahip bir monitör alırsanız 120 belki bir tık az kalabilir fakat 144 Hz veya üstü monitörlerde zaten yırtılma nadiren görülüyor. Bu yüzden eğer çok parayı rahatlıkla veremiyorsanız bence almanın pek bir gereği yok.

2500-3000 TL bütçe ile G-SYNC bulabilir misiniz bilemiyorum. Bulsanız bile o fiyata G-SYNC bulunmayan çok daha iyi monitörler bulabilirsiniz. G-SYNC için biraz daha bütçenizi artırmalısınız. Dediğim gibi eğer "hiç yırtılma olmuyor monitörüm çok iyi" tarzında cümleler kurmayacaksanız veya 3-5 yırtılma görsem bile rahatsız oluyorum demiyorsanız G-SYNC tavsiye etmem. En azından şu fiyat etiketlerine. Zaten yüksek yenileme oranlarına sahip bir monitör alırsanız 120 belki bir tık az kalabilir fakat 144 Hz veya üstü monitörlerde zaten yırtılma nadiren görülüyor. Bu yüzden eğer çok parayı rahatlıkla veremiyorsanız bence almanın pek bir gereği yok.

Dell S2417DG 23.8" 1ms 165Hz (HDMI+Display+4xUsb3.0 ) G-Sync Fiyatı

Bu ürün kötü mü mesela? Fiyatı da iyi gibi..

Ürün koduyla biraz araştırın derim. Bildiğim kadarıyla bu modelin bir sürü sorunu vardı. Pek önermiyorlar.

Söylediğim gibi 2500-3000 TL ile şuan G-SYNC bulunan pek mantıklı bir monitör bulamazsınız. Bütçenizi artırmanız gerekir. Ama belki uzun uzun ararsanız belki bulabilirsiniz de. Ama dediğim gibi sadece G-SYNC için o kadar fiyat farkına bence hiç gerek yok. G-SYNC kapatsanız bile zaten pek farkı olmayacaktır. 4500 TL veya daha üstüne rahatça çıkamam diyorsanız benim fikrim vazgeçin. Zaten yüksek yenileme oranı olan monitörler fazlasıyla iş görüyor yırtılmayı engelliyor. Her ne kadar önermesem de o fiyata SLI yapabilir veya kulaklık klavye tarzı ekipmanlar alabilirsiniz. Ama tekrar söylüyorum eğer fiyatı önemli değil ekipmanı da alırım yada ekipmanım var zaten ben G-SYNC istiyorum diyorsanız dediğim gibi 4500 TL civarı bir bütçe çıkarmalısınız. Daha bilgili kişiler ilgilense keşke. Benim diyeceklerim bu kadar maalesef pek monitör kültürüm olmadığından size şu modeli alın da diyemiyorum.

Son düzenleme:
Ürün koduyla biraz araştırın derim. Bildiğim kadarıyla bu modelin bir sürü sorunu vardı. Pek önermiyorlar.

Söylediğim gibi 2500-3000 TL ile şuan G-SYNC bulunan pek mantıklı bir monitör bulamazsınız. Bütçenizi artırmanız gerekir. Ama belki uzun uzun ararsanız belki bulabilirsiniz de. Ama dediğim gibi sadece G-SYNC için o kadar fiyat farkına bence hiç gerek yok. G-SYNC kapatsanız bile zaten pek farkı olmayacaktır. 4500 TL veya daha üstüne rahatça çıkamam diyorsanız benim fikrim vazgeçin. Zaten yüksek yenileme oranı olan monitörler fazlasıyla iş görüyor yırtılmayı engelliyor. Her ne kadar önermesem de o fiyata SLI yapabilir veya kulaklık klavye tarzı ekipmanlar alabilirsiniz. Ama tekrar söylüyorum eğer fiyatı önemli değil ekipmanı da alırım yada ekipmanım var zaten ben G-SYNC istiyorum diyorsanız dediğim gibi 4500 TL civarı bir bütçe çıkarmalısınız. Daha bilgili kişiler ilgilense keşke. Benim diyeceklerim bu kadar maalesef pek monitör kültürüm olmadığından size şu modeli alın da diyemiyorum.

Mesela bir oyuncu var ya meşhur Shroud. Ekran kartı 1080 Tİ ama kullandığı monitor 240HZ lik Benq marka G-Sync siz bir monitor. Dediğiniz gibi bu işi profesyonel olarak yapan kişi bile tercih etmiyorsa belkide mantıklı değil o kadar para vermek.

Kullandığı monitor:

https://www.amazon.com/BenQ-Respons...=2025&creative=165953&creativeASIN=B01MCYUV19

@Mevlüt Çetinkaya o biraz yanlış olmuş hocam :). Bu teknolojiler 60 FPS altı için üretildi. 1080 Ti ile 4K dışında pek fazla 60 FPS altına düşeceğini sanmıyorum. Aynı şey 1080 için de geçerli. Yüksek FPS değerlerinde ben bu 2 teknolojinin faydasının çok olmadığı kanaatindeyim.

Şöyle bir video gördüm. Güzel de açıklamış gibi. 1080 Tİ ekran kartı ile G-Sync siz monitorde sorun yaşanmaz gibi gözüküyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şöyle bir video gördüm. Güzel de açıklamış gibi. 1080 Tİ ekran kartı ile G-Sync siz monitorde sorun yaşanmaz gibi gözüküyor.

Dostum kullananlar olarak sabahtan beri sana bunu anlatmaya çalışıyoruz fakat anlamamakta ısrarcısın :)
Shroud bile 1920-1080 monitör kullanıyor bekle az nvidia yeni ekran kartlarını çıkarsın o zaman yeni monitörlerde çıkar böylelikle daha alınabilir 2K 4K monitörler olacak tabiki doları tutabilirsek :)

Dostum kullananlar olarak sabahtan beri sana bunu anlatmaya çalışıyoruz fakat anlamamakta ısrarcısın :)
Shroud bile 1920-1080 monitör kullanıyor bekle az nvidia yeni ekran kartlarını çıkarsın o zaman yeni monitörlerde çıkar böylelikle daha alınabilir 2K 4K monitörler olacak tabiki doları tutabilirsek :)
Sanmıyorum. Bence o tarz umutlara hiç girmeye gerek yok. Fiyatlar kolay kolay düşmez. Ki düşse bile fiyat farkı yine olacak. Bence G-SYNC'den vazgeçin o fiyata çok güzel monitörler alınabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı